Паметна плоча и награда за лесовъдите в Чепинско
Дата: Tuesday, April 09 @ 08:37:36 UTC
Topic:


Всяка година в началото на април се отбелязва по традиция Седмицата на гората. Наред с различните инициативи на 3 април в двора на ДГС “Алабак” се състоя малко тържество. Въпреки дъждовното време дойдоха много настоящи и бивши служители от горските и ловните стопанства от цялата велинградска община, за да присъстват на официалното откриване на паметна плоча. Тя е поставена в чест на повече от 100 лесовъди, инженери и техници, които са работили през годините в горските стопанства на нашия район.


В краткото си слово преди откриването на плочата директорът на ДГС “Алабак” инж. Славчо Василев поздрави горските служители с празничната седмица и изрази признателност към всички лесовъди за тяхната неуморна работа и грижа за опазването на гората.
Ден по-рано в Благоевград министърът на земеделието проф. Иван Станев откри Седмицата на гората и заедно с председателя на Съюза на лесовъдите в България проф. Иван Палигоров връчи награди на изявени горски служители от цялата страна. Сред наградените е гл. специалист Станимир Атанасов от отдела зо контрол на Районната дирекция по горите - Пазарджик във Велинград. Той е класиран на второ място в номинациите за “Служител по контрола по опазване на горските територии”.
Георги Дишлянов

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8237