КРИМИНАЛНА ХРОНИКА 09.04.13
Дата: Tuesday, April 09 @ 08:39:07 UTC
Topic: Криминална хроника


ПАЛЕЖ През нощта в събота, 6 април, е изгорял лек автомобил “БМВ”, собственост на велинградска частна фирма. Автомобилът е бил оставен на паркинг във Велинград и според дошлите да потушават огъня екипи на пожарната и полицията най-вероятно се касае за палеж. По случая е образувано дознание.ВЪОРЪЖЕНИ След разследване, продължило половин месец, полицаите откриха извършителите на опит за въоръжен грабеж в магазин за хранителни стоки във Велинград. Нападанието е било около 20 часа на 13 март, като двама мъже са заплашили 21-годишната касиерка в магазина с пистолет. Опитът им да вземат парите от оборота не бил успешен и те избягали от магазина. Полицията е задържала 18-годишния Г. К. и негов 17-годишен съучастник и срещу тях се води полицейско производство.

ХУЛИГАН Вечерта на 2 април е подаден сигнал, че младеж чупи пейки в парка до паметника на загиналите в Отечествената война в центъра на Велинград. Нарушителят е 18-годишният П. В., който е задържан за 24 часа.

РЕШЕТКИ От оранжерия във Велинград са откраднати 52 броя метални решетки. Полицията е извършила оглед и води дознание, което да изчисли щетите и да разкрие извършителите.

ДЪРВА Баща и син са задържани около 21 часа на 3 април в ромската махала Анезица във Велинград. Служители на ДГС “Алабак” са ги хванали да превозват с каруца около кубик трупи от черен бор, за което нямали нужните разрешителни. Дървесината е иззета, а срещу Н. К., на 44 г. и Б. К., на 20 г. се води бързо производство. На 4 април от служители на ДГС “Ракитово” са иззети 4.5 кубика дърва без разрешително от дома на 36-годишния Д. Т. в Ракитово. Срещу него е обрадувано незабавно производство.

АЛКОХОЛ 46-годишен софиянец с инициали Т. Б. е задържан при полицейска проверка на 4 април във Велинград. Дреегрът показал, че нарушителят шофира лек автомобил “Пежо” с 1.44 промила алкохол.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8238