17 фирми предлагат оферти за медицинско оборудване
Дата: Tuesday, April 09 @ 08:44:50 UTC
Topic:


В 11 часа на 5 април в малката зала на община Велинград стартира обществената поръчка за доставка на медицинско оборудване за общинската болница “МБАЛ-Велинград”. Наред с комисията, съставена от експерти от АОП, имаше и представител на Министерството на регионалното развитие и и благоустройството - Дона Нончева.


Интересът към поръчката бе огромен - 17 фирми подадоха своите оферти и ще очакват решението на комисията. Крайният срок, в който комисията ще се произнесе, е 5 юни 2013 г.
Фирмите се състезават за доставка на ново и високоспециализирано медицинско оборудване, за което от държавата е осигурено финансиране в размер на 2 292 800 лева. Нужната за отделенията и лабораториите на болницата медицинска техника е разпределена в 9 обособени позиции. Освен за доставката, бъдещият изпълнител изпълнител на поръчката ще трябва да отговаря и за монтажа на апаратурата, обучението на персонала за работа с новата техника, гаранционна поддръжка и др.
По реда на подаване на документите 17-те фирми, които се борят за поръчката, са: “Сани Мед” ЕООД, “Пъл Том инвест” - консорциум между “Пъл Мед” и “Том Мед”, ”Инфо Мед” ЕООД, “Фрезениус Медикъл Кеър България” ЕООД, “Гранд БГ”, УУОС ООД, “Емоний Фаратеа България” ЕООД, “Пъл Мед Инженеринг” АД, “Аквахим” АД, “Елпак Лизинг” ЕООД, “Нови Мед” ООД, “Витанов и сие” ООД, “Дъгмед инд” ЕООД, “Тримед Медикал” ООД, “Авто инженеринг холдинг” ООД, “Бултехномед” ООД.
На 5 април комисията разгледа документите на фирмите, за да ги допусне до участие в конкурса. Предстои отваряне на офертите, което също ще бъде публично.
Георги Дишлянов

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8242