Избираме депутати от 35 листи
Дата: Tuesday, April 09 @ 08:50:41 UTC
Topic:


На 6 април 2013 г. изтече срокът за регистрация в РИК на листите с кандидати за народни представители за парламентарните избори на 12 май. В Районна избирателна комисия - Пазарджик свои листи регистрираха 35 партии и коалиции, няма нито един независим кандидат.
От нашия избирателен район ще изберем общо 9 депутати. ГЕРБ и ДПС предлагат по-дълги листи с по 14 имена, в същото само с по един кандидат в листите са Европейска средна класа, Другата България и Социалдемократическа партия. 11 от всичките 35 водачи на листи в областта са жени. Ето имената на част от кандидатите:


За водач в Пазарджишкия избирателен район ГЕРБ посочи областния председател на партията Дончо Баксанов, който през последните години заемаше поста областен управител. След него са досегашният депутат Гинче Караминова и Христо Калоянов от Панагюрище. На четвърто място е общинският председател на партията във Велинград и досегашен депутат Ангел Даскалов, следван от настоящия заместник-кмет на Ракитово Красимир Вандев.
Евродепутатът Илияна Йотова е начело на листата на Коалиция за България, следвана от областния председател на БСП Георги Мърков. На пета позиция е общинският председател на БСП и заместник-кмет на Велинград Георги Янчев. Нина Димова от Ракитово е на 10-то място в листата.
Първите две места в ДПС повтарят листата от изборите през 2009 г.: водач е Делян Пеевски, който оглави и листата на ДПС в Стара Загора, а на второ място е досегашният народен представител Искра Михайлова-Копарова. Третото място е за Сергей Кичиков, общински съветник от Драгиново и втори мандат председател на Икономическата комисия в местния парламент във Велинград. Общинският председател на ДПС Мустафа Джамбаз остана на 9-то място, а бившият кмет на Сърница Мехмед Карамолла на 11-то.
Листата на АТАКА в нашия избирателен район отново ще се води от Станислав Станилов. Начело на РЗС застава Слави В. Василев, следван от Костадин Холянов от Ракитово.
След разпада на Синята коалиция ДСБ и СДС излизат с отделни листи. Водач на листата на коалицията ДСБ-БДФ е Атанас Атанасов, а на трето място е велинградчанинът Асен Попов. В листата на СДС води Милена Митева, а на четвърта позиция е нашият съгражданин Ангел Ферезлиев.
“България на гражданите” избра за водач Велислав Минеков. Общинският председател на партията във Велинград Даниела Салкина е на четвърто място. В листата са още Саша Филипова от Ракитово на 10-то и Салих Трампов на 13-то място.
Кемал Тинов от Сърница е водач на листата на коалицията Център - Свобода и достойнство, зад която застават НДСВ и новата партия на Касим Дал.
На стр. 2 публикуваме и имената на водачите на всичките 35 листи по реда на регистрация в РИК - Пазарджик.
Темпо

Водачи на листи в 13-ти Пазарджишки избирателен район
ДАНО - Камелия Галчева
Коалиция за България - Илиана Йотова
НФСБ - Силвия Трендафилова
България на гражданите - Велислав Минеков
Съюз на комунистите - Огнян Кованджийски
Глас народен - Трифон Зайков
ДПС - Делян Пеевски
ГЕРБ - Дончо Баксанов
АТАКА - Станислав Станилов
Либерален алианс - Марина Тънмазова
Национално патриотично обединение - Георги Джеджев
ЛИДЕР - Георги Белчев
Зелените - Костадин Деянов
ДСБ-БДФ - Атанас Атанасов
БЗНС - Петър Ангелов
Партия на българските жени - Йота Халачева
Единна народна партия - Емил Мечикян
Кауза България - Стефан Шопов
Национал-демократична партия - Никола Гюлеметов
СДС - Милена Митева
Нова алтернатива - Кремена Йорданова
Модерна България - Илия Джамбазов
ВМРО-БНД - Даниела Гаджева
Център - Свобода и достойнство - Кемал Тинев
Горда България - Петър Горчев
Социалдемократическа партия - Младен Барболов
Християн-социален съюз - Петър Иванов
Демократична гражданска инициатива - Десислава Рабаджийска
РЗС - Слави Василев
Българска левица - Мария Генова
Национално движение Единство - Венета Гешева Християндемократическа партия на България - Спас Кърпаров
Европейска средна класа - Станислав Комсалов
Българска пролет - Здравко Караиванов
Другата България - Неделчо Илинчев

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8246