Ромски празник в Ракитово
Дата: Tuesday, April 16 @ 08:28:47 UTC
Topic:


Международният ден на ромите 8 април бе отбелязан в Ракитово един ден по-рано - на 7 април. Дъждът, който валя проливно през целия ден, не попречи на предвидените мероприятия.
Празникът бе открит още сутринта на Градския стадион с футбол на малки врати. След него се проведоха традиционните свободни борби, както и състезание по лека атлетика.

Паралелно с тях се проведоха и конни състезания. На всички отличили се зам.-кметът Димитър Топалов поднесе купа, медал и парична награда. Награждаването се състоя по време на официалната част, която започна в 14:30 часа в центъра на квартал Запад с концерт на Николай Славеев. Събралото се мнозинство - с чадъри и дъждобрани, приветстваха кмета на общината Любомир Петков, зам.-кмета Красимир Вандев и председателя на Общински съвет - Ракитово Валентин Хаджимосков.
Веселата част продължи с провеждането на конкурс “Мис Ромка”, като с короната се окичи 9-годишна красавица. Купонът продължи с участието на фолк звездата Роксана, а майсторите на кючека имаха възможност да покажат своите умения в ориенталските танци в конкурса за “Най-добър кючек”. Празникът продължи до малките часове на 8 април.
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8253