8 години с песните на “Дъга”
Дата: Tuesday, April 16 @ 08:30:42 UTC
Topic:


На 9 април 2013 г. Детската вокална група “Дъга” с ръководител Стоян Арабов към ОНЧ “Будилник” в Ракитово отпразнува своя осми рожден ден.
В камерната зала на читалището г-н Арабов поздрави всички по случай празничния повод, разказа за трудностите и успехите през изминалите години и благодари на първата ръководителка на групата от 2005 г. г-жа Дафинка Пелева за нейния принос за популярността на “Дъга”.


Сладкопойните момичета от групата - Атанаска Топуркова, Маргарита Гергененова, Карина Димова, Мариана Кушлова, Тонита Данаилова и Петя Накова пяха с новите си сценични костюми, за които благодариха на общинския кмет Любомир Петков, съдействал за отпускането на 250 лева за тяхното изработване. Стоян Арабов отбеляза, че когато родители, местна власт и общественост работят заедно и насърчават децата да се занимават със стойностни неща, нищо чудно след време техните гласове да зазвучат в “Мюзик айдъл” или “Гласът на България”.
Присъстващите родители и гости с удоволствие слушаха разнообразния репертоар. Три от песните бяха по текст и музика на ракитовския композитор и поет Георги Холянов, а две песни прозвучаха в солово изпълнение на Ат. Топуркова и М. Гергененова. Г-н Арабов сподели, че тяхното сътрудничество ще продължи със съвместни концерти.
Финалът на рождения ден бе празничен: торта, подаръци и детско шампанско.
Невена Павлова

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8254