Ден на отворените врати в Районната прокуратура
Дата: Tuesday, April 16 @ 08:47:17 UTC
Topic:


Във връзка с годишната програма за дейността на Висшия съдебен съвет на 8 април в Районна прокуратура - Велинград се проведе Ден на отворените врати. Целта е да се повиши правната култура на гражданите и запознаване с работата на органите на съдебната система.


По покана на Районна прокуратура - Велинград ученици от 8 “б” клас със засилено изучаване на немски език от СОУ ”Св.св.Кирил и Методий” гостуваха и бяха топло посрещнати от районен прокурор Елена Малинова и служителите на прокуратурата. Екип от професионалисти запознаха учениците с йерархията в съдебната система и с функцията на прокуратурата. Прокурор Малинова им препоръча винаги да казват истината, каквато и да е тя, защото това е много важно за хода на едно дело.
По предложение на прокурор Малинова ученикът Васил Сергев влезе в ролята на районен прокурор за един ден. Пресъздадохме връщането на прокурора от съдебно заседание, облечен в тога. Той ни прие в кабинета си, където го очакваше Венцислава Бормалийска, за да подаде жалба.
В следващия момент бе връчена дипломата на току-що завършилия студент Никола Вардев от госпожа Дамянова в ролята на ректор на университета.
За всички ученици беше изключително интересно и ползотворно да се запознаят с естеството на работа и отговорностите на служителите в Районна прокуратура Велинград.
Василка Дамянова

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8257