Ученици посетиха Европейския парламент
Дата: Tuesday, April 16 @ 08:48:53 UTC
Topic:


На 8 април в 05:30 часа Атанас Аршинков, Яна Чавдарова, Емил Моллов и аз, Радослава Райчева, заедно с госпожа Цветанка Тошева се качихме на самолета за Брюксел. Пристигнахме благополучно и заедно с ученици от Руската и Немската гимназии в София, с които бяхме част от целия проект, отпътувахме за хотел “Le Dome”.


След настаняването започна и нашата съществена визита на столицата на Европа. Тя започна от Посетителския център на Европейския парламент. Получихме материали, свързани с функционирането и дейностите на Европейския парламент. След това поехме към Постоянното представителство на Република България към Европейския съюз. Тук се срещнахме с господин Димитър Цанчев, председател на представителството. Той в продължение на един час ни разясни какви са задачите и отговорностите на институцията. Имахме възможност да задаваме въпроси, на които получихме конкретни отговори.
След тази интересна среща и обяд в Европейския парламент последва детайлна презентация за структурите и начина на функциониране на Европейския парламент. Дискусията тук беше изключително интересна и полезна за нас.
Започна и туристическата обиколка на Брюксел. Тръгнахме по главната улица, разминавахме се с хора от различни националности и разглеждахме сградите наоколо - бяха толкова красиви и създаваха впечатлението, че се намираш в приказка.
Следващият ден отделихме за разглеждането на парк “Мини- Европа”, където всяка страна от Европейския съюз е представена със своите емблематични културни и исторически паметници. Впечатлени бяхме от “Атомиум” и символа на Брюксел - “Пикаещото момченце”.
Брюксел - този великолепен град така ни омагьоса, че ни се струваше, че сме вървели по улиците му не два дни, а цяла вечност.
Радослава Райчева

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8258