“Един малък рай”
Дата: Tuesday, April 16 @ 09:01:55 UTC
Topic:


На 10 април със запомнящо се тържество бе символично прерязана лентата на санираната сграда на детската градина “Митко Палаузов” в Ракитово. Това бе финалът на проекта “Създаване на европейски облик на образователната инфраструктура с високо ниво на енергийна ефективност”, финансиран от Оперативна програма “Регионално развитие”. В периода ноември 2012 - април 2013 г. по проекта в общината бяха санирани ОДЗ “Митко Палаузов” и ОСОУ “Христо Смирненски” в Ракитово и ЦДГ “3-ти март” в Дорково.


За обновения вид на сградата най-точно бе определението на кмета на община Ракитово Любомир Петков, че тя е “един малък рай”. В развълнуваното встъпление на г-жа Сашка Генчева - директор на учебното заведение, тя сподели пред родителите и гостите на тържеството същността и финансовите параметри на проекта и благодари на местното ръководство за съпричастието при неговото изпълнение.
А “малкият рай” наистина се превърна в такъв благодарение на изнесената от децата в градината празнична програма, подготвена с много старание и въображение от целия персонал: разнообразни изпълнения в подходящи костюми, усмивки и радост. Най-доброто обобщение на видяното и преживяното даде водещата М. Янева в заключителните си слова: “Сърцето от любов прелива”. Родителите на децата ръкопляскаха, просълзяваха се, грееха от радост и гордост от изпълненията на своите деца.
Символичното прерязване на лентата направиха кметът Любомир Петков и председателят на Общинския съвет Валентин Хаджимосков. Тържеството уважиха зам.-кметът Тодор Тодоров и общински служители, а от ОА бе поднесен подарък - стенен часовник за обновената сграда.
Невена Павлова

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8261