ГЕРБ с анонс за местни избори
Дата: Tuesday, April 16 @ 09:06:47 UTC
Topic:


“Отборът на ГЕРБ” в област Пазарджик даде официален старт на кампанията си във Велинград със среща на 14 април. В 9 часа в неделя в салона на читалище “Отец Паисий” се събраха членове и симпатизанти на партията, които приветстваха председателя на предизборния щаб и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов и кандидат-депутатите Дончо Баксанов, Гинче Караминова, Ангел Даскалов, Красимир Вандев и Пламен Мавров.


“Заставаме през вас с високо вдигната глава”, заяви Цветан Цветанов и изброи постиженията в мандата на ГЕРБ. Като най-важно той открои усвояването на 38% от еврофондовете и договорените 32 милиарда лева от ЕС за новия програмен период до 2020 г. Сред дадените и изпълнени обещания Цв. Цветанов посочи ремонта на пътя Сърница - Доспат, очакван 23 години. Той изтъкна, че при номинациите за кандидат-депутати ГЕРБ е заложил на местни хора от почти всички общини, а не на парашутисти, както са направили други партии и заяви, че е връчил на Д. Баксанов карта на област Пазарджик, която да даде на Илияна Йотова (водач на листата на Коалиция за България), за да не се загуби.
Водачът на листата на ГЕРБ Дончо Баксанов акцентира въху факта, че във Велинград усвоените средства от еврофондове са твърде малки и причината е липсата на връзка между местната власт и държавата. Общо за областта чрез проекти са дошли около 400 милиона лева, но Велинград не попада сред отличниците. Гинче Караминова разказа за досегашната си работа в сферата на културата и пое ангажимент, че ако след изборите ГЕРБ е на власт, първото новопостроени училище ще бъде в Бирково, както поиска дошлият на срещата директор на школото. Красимир Вандев от разказа как се случват нещата в община Ракитово, която има бюджет от 7 милиона, но в момента реализира европроекти за 11 милиона лева. Според него това се дължи на синхрона местна - изпълнителна власт.
Ангел Даскалов, който бе избран за депутат от Велинград в 41-то Народно събрание и сега отново е кандидат, също отчете направените и изпълнени предизборни обещания. Той припомни, че са осигурени средства от Междуведомствената комисия за Сърница и Кръстава, но общината не е изпълнила или е отменила процедурите. Загубихме около 40 милиона лева за водния цикъл, защото след много разговори с министър Нона Караджова имахме картбланш, но общината представи проект в насипно състояние, подчерта г-н Даскалов. Същото е положението с проектите за водопроводи на Бирково и Грашево, надеждите са да бъдат усвоени поне парите за подмяна на ВиК по ул. “Юндола” и успешно да приключи рехабилитацията на пътя по ЛОТ 22, каквато досега никога не е правена. Ангел Даскалов благодари на общинските съветници и кметове от ГЕРБ и подчерта, че те са успели да отстояват позицията на партията за прозрачно управление в общината,влючително с направените промени в общинския бюджет.
След като отговори на въпроси и изказвания от залата, Цветан Цветанов обобщи,че тази предизборна среща е направила и анонс за кампанията за местната власт. Той попита защо, след като велинградчани искат силна местна власт, не са гласували така през 2011 г. и че ще трябва да го направят през 2015 г. (тук от залата се чуха гласове “Може и по-рано”).
Цветан Цветанов предупреди и че на изборите ще има много купени гласове и даде съвет в случай, че купувачите са много настоятелни: “Вземете им парите, но гласувайте по съвест”. Като крайна цел на изборите бе посочено самостоятелно управление на ГЕРБ, за да има истински здрава изпълнителна власт.
Елена Баева

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8263