Детски театрален фестивал в ЦДГ “Еделвайс”
Дата: Tuesday, April 23 @ 08:37:23 UTC
Topic:


За трета поредна година в ЦДГ “Еделвайс” се проведе фестивал за драмитазация на български народни приказки. Децата от всички групи, подготвени от своите учителки, се включват активно в представленията като се превърнаха в обичани герои от приказките. Малките актьори с впечатляващи костюми и с подходящ декор разкриха пред родителите си своите таланти.


Станалият вече традиционен фестивал на приказките цели да създаде у децата интерес към българското народно творчество и да се разкрият техните умения да играят, пеят и рецитират. Интересни са и идеите на учителките, които предлагат нов, съвременен прочит на някои приказки, както беше представена драматизацията на “Който не работи, не трябва да яде”.. Специално жури определя и класира най-добрите драматизаци и както се случва при децата всички се представят по най-добрия начин и заемат призови места.
От ръководството на ЦДГ “Еделвайс” изразиха своята специална благодарност към велинградския дамски „Лайънс клуб” за ползотворното партньорство и сътрудничество. Президентът на клуба Соня Чавдарова благодари на децата и на тяхната помощ за организирането на благотворителния търг, който осигури средства за закупуване на специално очила за две нуждаещи се от тях деца. От “Лайънс клуб” - Велинград подариха книжки с детски приказки, кукли “Петрушки” за куклен театър и грамоти за индивидуални изпълнения на малките актьори. Съвместните изяви и дейности между ЦДГ “Еделвайс” и “Лайънс клуб” ще продължат и занапред, като предстои изграждането на алпинариум в двора на градината и благотворителна акция за Великден.
Георги Дишлянов

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8270