Всяко усилие се възнаграждава
Дата: Tuesday, April 23 @ 08:41:17 UTC
Topic:


Искаш добри резултати? Когато влагаш ум и сърце в професията си и не пестиш усърдие, тогава всеки успех и признание удовлетворява амбициите ти и те зарежда с позитивизъм и изобилие от нови идеи. Особено вдъхновяваща е работата с млади хора - те толкова ентусиазирано приемат новаторските практики. А в училище компютърните технологии са една неочаквано добра комбинация от полезно и приятно.


Ние, учители и ученици от ОУ “Неофит Рилски”, положихме доста усилия да се ограмотим на сложния компютърен език и да направим овладяването на науките модерно и забавно. Всеки ден при нас компютър и учебник вървят ръка за ръка. Затова сме приятно изненадани от решението на МОМН да дари на 9 училища в страната (едно от които е нашето) компютърни системи за още по-успешно навлизане в дебрите на софтуерните лабиринти. Така след JUMPIDO, което се управлява чрез движения на ръцете на малките ученици, сега ще откриваме научните тайни с нова компютърна конфигурация - мултимедиен проектор и устройство, превръщащо обикновената бяла дъска в интерактивна. Какво ли не биха дали възпитаниците от времето на Бранислав Нушич в неговата “Автобиография”, за да имат подобни нагледни средства, а не децата да се въртят като планетите...
Е, скъпи ученици, за вас правим какво ли не, за да разнообразим пътя на познанието и да ви убедим, че си струва човек да се образова и да се самоусъвършенства. Когато вие един ден успеете в живота, това ще е радост и за нас - вашите учители … Обществото ще започне все по-високо да цени знаещите и можещите.
Ваня Гушевилова

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8272