Идея за “мулти-карта” с награда от “Финансов иновационен лагер”
Дата: Tuesday, April 23 @ 08:50:45 UTC
Topic:


Първото издание на ученическото състезание “Финансов иновационен лагер” е кулминация на програмата за финансова грамотност и банков мениджмънт на Джуниър Ачийвмънт и Ситибанк България. В рамките на програмата участниците влязоха в онлайн симулационна игра по банков мениджмънт, поставяйки се в ролята на истински банкери и решаваха казус, като най-добрите от тях получиха правото да участват във финалното състезание - “Финансов иновационен лагер”.


По време на състезанието младежите решаваха казус, свързан с разработването на иновативен финансов продукт/услуга или иновация в начина на ползване и предоставяне на вече съществуващите финансови услуги от гледна точка на потребителите. Разпределени в 10 отбора по 7 ученика, младежите имаха на разположение компютър с интернет и 5 астрономически часа, за да подготвят решението си.
Във финалното състезание взеха участие и ученици от СОУ “Васил Левски“ Велинград: Мартина Апостолова и Даниела Бъндева. Те се включиха активно в отборите при решаването на казуса и презентирането на иновационните идеи. Отборът на Мартина Апостолова се класира на 3-то място. Идеята, която спечели, е “мулти-карта”, която едновременно да бъде кредитна, дебитна, разплащателна, транспортна, а като допълнителна опция лична и/или шофьорска карта.
Васил Аврамов

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8278