Изложба-бутик на яйца и идеи
Дата: Tuesday, April 23 @ 09:00:24 UTC
Topic:


Музеят даде пример как в определени случаи малкото може да бъде голямо. На 17 април бе открита изложба с великденски яйца на местните майсторки Гинка Есапчиева, Елена Белева, Елена Драева, Катюша Каменова, Лозана Ангелова, Павлина Ангелова и първокласниците от ОУ “Христо Ботев” Йорданка Хаджиева и Иванка Масларова.


Това е бутикова мини-изложба, събрана само в две витрини. Но всяко от показаните яйца е знак за творчество и въображение. Истински уникати са двете яйца от ему, изрисувани от Катюша Каменова. Поразяват с изящество и красота рязаните яйца, дело на Елена Белева. Вярност към традицията на изписване в Ракитово откриваме в орнаментите и багрите, избрани от Лозана Ангелова.
Изложбата бе открита от директора на музея Снежана Велева в присъствието на зам.-кмета Ася Хрисчева, президента на “ПЕТ” Питър Русев и деца от Ателието за писани яйца с ръководител К. Мичев . Именно на тях г-жа Велева пожела да следват примера на майсторките, които за поредна година доказват, че в Чепинския край рисуването на яйца е не само традиция, а и изкуство.
Елена Баева

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8281