ДПС иска промяна с писмо до медиите
Дата: Tuesday, April 23 @ 09:08:48 UTC
Topic:


Общинският съвет на ДПС - Велинград изпрати открито писмо до медиите по повод начина на управление и финансовото състояние на Община Велинград. От партията припомнят, че през септември 2012 г. са оттеглили доверието си от кмета Иван Лебанов с доброволната оставка на заместник-кмета от ДПС Мустафа Джамбаз.


Оценката на ДПС за управлението на проектите, финансирани по оперативни програми на ЕС, е “Катастрофа” и като пример се посочва, че са изминали 3 години без реално да започне изпълнението на проектите за водопровод в с. Грашево, енергийна ефективност на училища и детски градини и оборудване на общинската болница с медицинска апаратура.
Според ДПС управлението на Иван Лебанов е финансова катастрофа за общината, кредитните задължения са над 5 милиона, а неразплатените дългове към доставчици нахвърлят още 3 милиона лева. Информация или анализ за реалното финансово състояние на Общината няма. От партията изтъкват, че решенията на Общинския съвет се изпълняват избирателно и непрозрачно, липсва комуникация между кмета на общината и кметовете на населените места, а тази с Общинския съвет отдавна е прекъсната. ДПС обвинява кмета Иван Лебанов, че не е представил програмата си за развитие на община Велинград и отчет какво е изпълнил за подобряване на благосъстоянието на жителите.
Откритото писмо завършва с призив: “Необходима е промяна! Велинград има нужда от нова визия, компетентно управление и открит диалог с гражданите!”
Темпо

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8288