НФСБ зове за спасение и възраждане на българското
Дата: Tuesday, April 23 @ 09:10:26 UTC
Topic:


С молитва за здраве и спасение в църквата в кв. Лъджене на 19 април започна кампанията на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) в Пазарджишка област. Кандидат-депутатите от листата на патриотичната партия поднесоха цветя на паметника, за да почет годишнината от Априлското въстание, а след това се срещнаха с велинградчани в голямата зала на общината.


Водач на листата на НФСБ в нашата област е журналистката Силвия Трендафилова, позната от екрана на телевизия СКАТ, а на второ място е д-р Вельо Велев, който работи в болница “ВИТА” във Велинград. Двамата представиха основните моменти от предизборната програма на партията.
Силвия Трендафилова подчерта, че е грехота Велинград да има такива природни дадености, а безработицата тук да е толкова висока и настоя минералната вода и природните богатства да не се отдават на концесия, а да бъдат държавна собственост и да се ползват за нуждите на всички българи, а не само от посетителите на скъпи СПА хотели. Тя заяви, че НФСБ е против плоския данък, за гъвкаво ДДС и за семейно подоходно облагане. Партията настоява всички български граждани да имат равни права и задължения пред закона. Не е против малцинствата, но не желае българите да работят за социалните помощи на циганското население. Не е против различните вероизповедания, но не желае мюсюлманите да натрапват религията си с озвучаване на джамиите, защото България по конституция е светска и православна държава. Г-жа Трендафилова призова да работим върху това, което ни обединява и да искаме отчет за неизпълнените програми и обещания от всички партии, които са били в управлението.
Д-р Вельо Велев очерта картината на разпадаща се България, в която материалната нищета е нищо в сравнение с духовната. С болка той сподели, че през последните 23 години не се прави нищо за възпитанието на младите хора и затова първите 6 точки в програмата на НФСБ са посветени на възраждането на българската нация: задължително патриотично образование, вероучение и военно обучение в училищата и държавни инвестиции в науката. Нужни са радикални и спешни мерки, за да бъде пресечено пълното смесване на държавата с криминалните структури, свидетелство за което са и последните скандали, свръзани с подслушване. Съдебната система е най-корумпираната, а МВР трябва да се прочисти. Не е социална държава тази, която дава помощи, а тази, която осигурява работа и затова ключови отрасли като енергетика, жп-транспорт,съобщения, подземни богатства трябва да са на държавата и тя да е отговорна за политиките в тях, както и в българското земеделие. Трябва да сменяме познатите стари муцуни, докато не постигнем промяна, да се осъзнаем като българи и хора с достойнство, каза д-р Велев.
Искаме в управлението да влязат почтени хора и да работят за народа, от нас зависи на 12 май да се отървем от престъпната империя, надвиснала над България 23 години, призова и председателката на НФСБ във Велинград Катя Калпазанова.
Елена Баева

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8289