СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 23.04.13
Дата: Tuesday, April 23 @ 09:19:10 UTC
Topic: Обектив


СЕСИЯ В последния четвъртък на април ще се проведе редовното заседание на Общински съвет - Велинград. В дневния ред са включени 40 точки, по които съветниците ще взимат решения. Акцент на сесията са годишните финансови отчети на общинските дружества “ВКТВ”, “МБАЛ-Велинград” и “Стройком в несъстоятелност” и предприятията “Спортни имоти и пазари” и “Туристически информационен център”. Отново на дневен ред ще бъде бъдещето на Клептуза. Сред интересните теми ще бъде и отчетът за броя ползватели на минерална вода и сумите, постъпили в общинския бюджет.КУЛТУРА На 18 април във Велико Търново започна юбилейното десето издание на Международната туристическа борса “Културен туризъм”. За съжаление тази година Велинград не е сред общините, които се представят на изложението. Главната причина е липсата на финансови средства.

ЗЕМЯ Клубът на пътешественика в Професионалната гимназия по горско стопанство “Христо Ботев” отбеляза световния Ден на Земята 22 април. Учениците обсъдиха бъдещето на Земята на сбирка под наслов “Да опазим нашата планета”.

ВЕЛА Заради поредицата от почивни дни 69 години от смъртта на патрона на Велинград Вела Пеева ще бъдат отбелязани преди датата 3 май. Общината организира възпоменателно тържество в 11 часа на 30 април на паметника под почивната станция “Кисловодск”.

This article comes from Велинградски Темпо Новини
http:://tempo.velingrad.com

The URL for this story is:
http:://tempo.velingrad.com/modules.php?name=News&file=article&sid=8293