Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, May 11
· „Да запазим децата на пътя“
· „Чепинец“ със загуба и победа в почивните дни
· Ден на планинското колоездене за деца
· В Ракитово отбелязаха Деня на победата
Tuesday, May 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.05.2021
· Общинският съвет се обяви против идеята за смяна името на Велинград
· Общинско предприятие отчете 561 011 лева загуба за 2020 г.
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.04.2021
· ТЕМПО КОМЕНТАР: Хубава работа, ама нашенска
· Комисия ще контролира общинската болница
· Читалищата в Грашево и Света Петка без отчет и дейност
· 107 работни места разкрива Регионалната програма за заетост
· Ангел Семерджиев: Удоволствието е в правенето
· Отчети и избори в Народно читалище „Отец Паисий-1893“
· Читалището в Чепино кани на Гергьовско веселие

Търсене в архивите


ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 11.05.2021
Публикувано: Темпо на Tuesday, May 11 @ 08:46:58 UTC (247 прочити)
СЪЖИВЯВАНЕ Познавате ли тази зала и тази сграда? По-възрастните велинградчани може би ще си спомнят, че в този читалищен салон в квартал Чепино са гледали много филми и са аплодирали много концерти и други културни събития. Но всичко това се е случвало преди 30 и повече години, защото оттогава „старото читалище“ в Чепино очаква сериозен ремонт, който да му позволи отново да отвори врати за своите самодейци, гости, публика. Ръководството, членовете и самодейците от ОНЧ „Св. св. Кирил и Методий-1905“ са решени да върнат към живот залата в страта сграда и на нейната сцена отново да има концерти и да кипи живот. Първата крачка бе направена на 8 и 9 май с акция за почистване на залата. „Всичко е възможно, когато има желание.“, казва Мария Чорбаджиева, председател на читалището в Чепино.


(Още... )

Приетите условия и ред за водовземане на минерална вода са нищожни
Публикувано: Темпо на Tuesday, May 11 @ 08:44:08 UTC (186 прочити)
На 29 април 2021 г. Върховният административен съд (ВАС) взе решение по жалба, подадена от Общински съвет - Велинград. Жалбата е срещу решението на Административен съд – Пазарджик, с което през септември 2020 г. бяха обявени за нищожни Условия и ред за издаване на разрешителни за водовземане на минерална вода, извършване на услуга на водопренос/водоподаване по общински водопроводи за минерална вода и учредяване на сервитутни права и право на прокарване на водопроводи за минерална вода на територията на Община Велинград. Тези Условия и ред... са приети от Общински съвет - Велинград през февруари 2012 г., но тяхната закосъобразност бе оспорена от Окръжната прокуратура.

(Още... )

Велинградчани почетоха паметта на Вела Пеева
Публикувано: Темпо на Tuesday, May 11 @ 08:42:58 UTC (169 прочити)
Портрет с надпис „Няма да те предадем“ стана акцент на възпоменателната церемония, с която на 3 май бяха отбелязани 77 години от смъртта на Вела Пеева. Така велинградчани изразиха позиция по повод направеното дни по-рано предложение за смяна на името на Велинград от страна на евродепутата от ГЕРБ Андрей Новаков.

(Още... )


Според БСП декларацията за името на Велинград е произволно променена от ГЕРБ
Публикувано: Темпо на Tuesday, May 11 @ 08:41:53 UTC (201 прочити)
В предишния брой на „Темпо“ публикувахме декарация на Общински съвет - Велинград по повод предложението на евродепутата от ГЕРБ Андрей Ковачев за смяна името на Велинград. Текстът на декларацията бе прочетен в началото на сесията на 27 април 2021 г. от председателя на местния парламент Любомир Перчинков. Декларацията не бе гласувана в залата, а бе казано, че след заседанието всеки съветник лично ще я подпише. Текстът, който публикувахме, бе изпратен до „Темпо“ от официалната електронна поща на Общински съвет - Велинград.

(Още... )


Кой ще спре товарните коли по ул. „Никола Вапцаров“?
Публикувано: Темпо на Tuesday, May 11 @ 08:40:16 UTC (145 прочити)
Живеещите на ул. „Никола Вапцаров“ от доста време се оплакват и търсят решение на един проблем, свързан с непрекъснатото преминаване на тежки товарни коли по тяхната улица, още повече, че тя е забранена за такъв тип превозни средства.

(Още... )

„За бабите и дядовците ни – с любов и грижа“
Публикувано: Темпо на Tuesday, May 11 @ 08:39:20 UTC (320 прочити)
Проектът на Народно читалище „Методий Драгинов-1936.”, с . Драгиново е един от осемте, които получават финансиране от конкурса „За нашите родители“ на фондация BCause. Конкурсът има за цел да подкрепи граждански организации, които работят с хора от третата възраст - над 65 години в направленията:

(Още... )

Рязък спад на случаите на Ковид-19 през май
Публикувано: Темпо на Tuesday, May 11 @ 08:38:18 UTC (119 прочити)
От началото на месец май данните на Регионалната здравна инспекция - Пазарджик сочат рязък спад на хората с Ковид-19 във Велинград. За периода от 1 до 9 май са регистрирани само 9 случая, от които 7 във Велинград и по един в Драгиново и Кръстава. С Ковид-19 са починали двама мъже на 85 и 79 г. от Велинград.

(Още... )

На Гергьовден във Велинград
Публикувано: Темпо на Tuesday, May 11 @ 08:37:40 UTC (117 прочити)
За разлика от миналата година, когато заради Ковид-19 нямаше общоградско честване за Гергьовден, сега денят на Свети великомъченик Георги, на храбростта и на Българската армия бе подобаващо отбелязан във Велинград.
Тържеството пред паметника на загиналите във войните пред църквата „Успение Богородично“ в Лъджене бе открито с изпълнение на Младежката музикална формация към ЦПЛР-ОДК. В присъствието на кмета К. Коев и председателя на Общинския съвет Л. Перчинков водосвет извърши енорийският свещеник отец Иван.
(Още... )

На Великден засилен интерес към СПА курортите
Публикувано: Темпо на Tuesday, May 11 @ 08:35:33 UTC (126 прочити)
Вицепремиерът и министър на туризма в оставка Марияна Николова посрещна Великденските празници във Велинград. В СПА столицата на Балканите тя разговаря със Златко Златанов, заместник-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска организация и председател на Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите във Велинград и Западните Родопи.

(Още... )

Емблема на село Драгиново
Публикувано: Темпо на Tuesday, May 11 @ 08:34:40 UTC (129 прочити)
По идея на млади членове на читалище „Методий Драгинов-1936” стартира конкурс за изработване лого на село Драгиново. Постъпиха над 25 проектни предложения. В инициативата се включиха хора от различни възрасти от селото, така и от други населени места.

(Още... )

Първо литийно шествие с иконата на Св. Богородица Пътеводителка
Публикувано: Темпо на Tuesday, May 11 @ 08:33:45 UTC (91 прочити)
На 9 май 2021 г., в неделята след Великден, съвпаднаха два християнски празника - Томина неделя и пренасяне мощите на св. Николай Мириклийски. Този ден бе избран за първото литийно шествие от църквата „Св. вмчца Неделя“ в Ракитово до параклиса в местността Николица, посветен на св. Николай Летни.

(Още... )

Великден с почит към традицията на писаните яйца
Публикувано: Темпо на Tuesday, May 11 @ 08:32:11 UTC (79 прочити)
За пети път Велинград посрещна Великден с голямо великденско яйце, изработено от възпитаниците на Професионалната гимназия по дървообработване „Иван Вазов“. На Велика събота боядисаното в традиционния червен цвят яйце бе изписано от ученици от местните училища под ръководството на художника Бранко Манушев. Отново бе избран модел, спазващ рисунъка и орнаментите, характерни за Чепинския край. По този начин Велинград пази, обогатява и популяризира една от най-ценните традиции, предавани от поколение на поколение. Изписването на голямото яйце бе и атракция за многобройните гости на града в навечерието на Великденските празници.

(Още... )

„Засаждаме надежда“
Публикувано: Темпо на Tuesday, May 11 @ 08:30:42 UTC (109 прочити)
Лайънс клуб Велинград организира и проведе инициативата „Засаждаме надежда“. Фиданки от различни иглолистни и широколистни видове бяха засадени в дворовете на училищата във Велинград с активната помощ на Националната ПГГС „Христо Ботев“.

(Още... )

Златни медали за Великден
Публикувано: Темпо на Tuesday, May 11 @ 08:29:29 UTC (82 прочити)
В навечерието на Великден учениците от Професионалната гимназия по дървообработване „Иван Вазов“ взеха участие в Пловдив на Националното състезание за стилни мебели и дърворезба. Домакин бе ПГВАД „Христо Ботев“-гр. Пловдив.

(Още... )

„Щастливеца“ Алеко и неговите последователи
Публикувано: Темпо на Tuesday, May 11 @ 08:28:19 UTC (314 прочити)
След броени дни ще удари последният училищен звънец за абитуриентите от Випуск‘2021. И, въпреки че пандемията през последната година се превърна в най-голямото социално и икономическо предизвикателството в световен мащаб, младите хора от специалност „Бизнес администрация“ В Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Алеко Константинов“ във Велинград използваха най-рационално натрупаните знания, потенциал и възможности, за да реализират целите и мечтите си.

(Още... )

Малки обяви: 11.05.2021
Публикувано: Темпо на Tuesday, May 11 @ 08:27:13 UTC (134 прочити)
НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
ПРОДАВА
Продава се имот в местността Ачмите 1720 кв.м. 0882 027745. ***
Продава парцел 3.5 дка с масивна сграда в идеален център Велинград. 0886 000204.
***
Продавам втори етаж от къща в кв. Каменица, до минералния плаж, площ 89 кв.м., с 1/4 ид.част от двор 830 кв.м., цена 31 000 евро. 0988 342303.

(Още... )

За десети път ще се проведе Национален литературен конкурс „Милош Зяпков“
Публикувано: Темпо на Tuesday, May 11 @ 08:25:42 UTC (71 прочити)
В Ракитово за 10-ти път ще се проведе конкурс за присъждане на Национална литературна награда „Милош Зяпков”. Наградата ще бъде присъдена на български писател, издал книга през 2019 г. или 2020 г. в следните жанрове: поезия, хумор или сатира.

(Още... )

Престижно участие на международен фестивал
Публикувано: Темпо на Tuesday, May 11 @ 08:23:09 UTC (99 прочити)
Творци от 5 континента участваха в XVI международна творческа среща и фестивал „Заедно в XXI век“, която се проведоха под наслов „София кани изкуството на вярата, надеждата и любовта“. Организатор е фондация „Устойчиво развитие за България“. Срещата на творците продължи до 2 май. Предвид ограничителните мерки за пътуване и събиране тя се провежда отново онлайн под ръководството на международен организационен комитет. Професионално международно жури оценяваше участниците по категории: хорове и вокални ансамбли, солисти - вокалисти, танцови изпълнения, инструменталисти, оркестри, композитори, поети и писатели, изпълнители на авторска песен, художници и фотографи.

(Още... )

Награди от фестивала „Утринна звезда“
Публикувано: Темпо на Tuesday, May 11 @ 08:22:24 UTC (78 прочити)
Пореден успех за школите по пиано и саксофон при ЦПЛР-ОДК- Велинград в Международния фестивал „Утринна звезда“ в Банско. Тази година имаше както присъствено, така и виртуално издание.

(Още... )

Успех в национално състезание
Публикувано: Темпо на Tuesday, May 11 @ 08:21:10 UTC (98 прочити)
На 24 април се проведе националният кръг на състезанието по английски език “Spelling Bee”. За първото място се бориха 23-мата финалисти, показали най-добри познания по английски език в предварителните кръгове. Сред тях беше и Ваня Тетимова, шестокласничка от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ Велинград, която зае 14-то място в крайното класиране.

(Още... )

Всичко за велинград