Актуален брой

Договори Парламентарни избори 2021Предишен брой
Tuesday, June 15
· Среща за логистиката на изборите и ваксините
· Време е вече да мислим
· МЗ включи общинската болница в проект за евросредства
· Катастрофа отне живота на 45-годишна жена
· КРИМИ ХРОНИКА 15.06.2021
· Делегация от ОАЕ посети Сърница
· Искаме да запалим хората не да чистят, а да пазят чистота
· Малки обяви: 15.06.2021
· За осми път „Красив роман е любовта“
· Дорково отново кани на фолклорен фестивал
· Награди за дамите от „Велина“
· Злато и признание в Хисаря
· Поредица от изяви и награди за ОДК
· Силен турнир за велинградските плувци
· ФК „Чепинец“ съществува, но не се развива

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Парламентарни избори 07.2021Цени за реклама

Общество и наука: Държавата спира субсидиите за обществения транспорт
Публикувано 2004-09-14 07:35:10 от Темпо


Министерството на финансите преустанови привеждането на субсидии към общината за пътнически превози с обществен транспорт и разпореди кметът на общината да извърши проверка. Решението за спиране на субсидиите е по повод сигнал от общинския съветник Александър Даскалов до областния управител, министрите на транспрота, финансите и държавната администрация и до Икономическа полиция - Пазарджик. В сигнала общинският съветник информира за нарушения на “Чепино автотранспорт” ЕООД (фирма на СД “Братя Бееви”) по договора за превози за 2003 г. на териорията на община Велинград. Нарушенията според Ал. Даскалов се състоят в разминаване между посочените от “Чепиноавтотранспорт” превози, за които получава субсии и действително извършените:
Превозвачът заявява, че по линия 1 (Чепино - Каменица) е превозвал пътникопоток на всеки 4 минути, а в действителност осигурява транспорт на всеки 20 минути. По линия 2 (Велинград - 4-ти километър) превозвачът е заявил превоз на всеки час, а в действително е осигурил само 3 превоза дневно. По линия 3 (Чепино - околовръстен път - Централни гробища) превозвачът е отчел по един курс на ден, а в действителност осигурява превоз само на християнски празници. По линия 4 (Велинград - Драгиново) превозвачът заявява, че извършва превоз на всеки 34 минути, а в действитетелност осигурява превоз на всеки час. Разминаване има и по субсидираните линии Велинград - Бирково и Велинград - Грашево. “Чепино автотранспорт” са отчели обслужване на линиите 4 пъти дневно, а автобусите тръгват сутрин от селата за Велинград и вечер по обратния маршрут - тоест не 4, а 1 път дневно. “Разликата между посочените превози в справката и в действителност извършените е огромна, в същото време чрез представената справка превозвачът “Чепино автотранспорт” ЕООД е изтеглил субсидии чрез Община Велинград от Министерството на финасите в много по-голям размер от полагащите се”, пише Ал. Даскалов. Освен това сигнализира, че по устно разпореждане на кмета, без заповед и без споразумителен протокол за съгласие между тримата превозвачи в общината, 100% от субсидиите се привеждат само на “Чепино автотранспорт”.
“В случай, че изнесеното от г-н Даскалов отговаря на действителното състояние, то това е довело до определяне на необосновано висок размер на субсидиите от републиканския бюджет за покриване на загуби от превозната дейност за община Велинград за 2003 година, както и до ощетяване на другите две транспортни дружества, обслужващи населението на общината през същия период”, изтъква в писмо дo кмета на общината зам.-министърът на финансите К. Ананиев. От министерството искат да се извърши проверка на достоверността на данните за 2003 г. и размера на предоставените от общината субсидии на превозвачите от началото на 2004 г. до момента. Докато тече проверката, министерството няма да отпуска субсидии.
Крайно време е да излезе на бял свят и без манипулации истината за държавните субсидии на обществения транспорт във Велинград. Истински парадокс и ирония на съдбата е, че министерството възлага проверката на временния кмет Стоян Дулев, който години наред е бил началник и е свързан с интересите на фирмата на братя Бееви “Чепино автотранспорт”.
ТемпоTuesday, June 22
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.06.2021
· Опасни детски и спортни площадки!
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗА 46. НАРОДНО СЪБРАНИЕ
· Тази година ремонтират 8 улици във Велинград
· Общината ще плаща дългове с имоти?
· РЗИ призовава участниците в изборния процес да се имунизират
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗА 46. НАРОДНО СЪБРАНИЕ
· КРИМИ ХРОНИКА 22.06.2021
· ДГС „Алабак“ постави кошчета за отпадъци в горите
· С общи усилия бе почистена Мечкина река
· Малки обяви: 22.06.2021
· За първи път Велинград посреща фестивал на документалното кино
· Успешно завършване на учебната година
· С благодарност от СБУ
· Звуци на гайди огласят Чепино
· Как да дишаме по-чист въздух
· ФК „Чепинец“ на детски турнир в Костенец
· Отборът на Драгиново спечели турнира „Велинград‘2021“
Tuesday, June 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.06.2021
· Избираме между 22 листи с 217 кандидати за депутати
 
Всичко за велинград