Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, May 11
· „Да запазим децата на пътя“
· „Чепинец“ със загуба и победа в почивните дни
· Ден на планинското колоездене за деца
· В Ракитово отбелязаха Деня на победата
Tuesday, May 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.05.2021
· Общинският съвет се обяви против идеята за смяна името на Велинград
· Общинско предприятие отчете 561 011 лева загуба за 2020 г.
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.04.2021
· ТЕМПО КОМЕНТАР: Хубава работа, ама нашенска
· Комисия ще контролира общинската болница
· Читалищата в Грашево и Света Петка без отчет и дейност
· 107 работни места разкрива Регионалната програма за заетост
· Ангел Семерджиев: Удоволствието е в правенето
· Отчети и избори в Народно читалище „Отец Паисий-1893“
· Читалището в Чепино кани на Гергьовско веселие

Търсене в архивите


ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 14.09.15
Публикувано 2015-09-22 17:43:54 от Темпо


ПАСИЩА Общинският съвет гласува такса от 8 лева на декар за ползване на общинските пасища, мери и ливади за една стопанска година. Необходимата за всеки кандидат площ ще зависи от броя и вида на регистрираните селскостопански животни и ще се определя от комисия, назначена от кмета на община Велинград. Минималният срок на договорите за наем ще бъде 5 години.ПОЩИ Общинските помещения, ползвани като пощенски клонове в Драгиново, кв. Чепино във Велинград, Бирково, Горно Дъбево и Чолаково ще бъдат отдадени под наем за срок от 5 години. Общината ще обяви конкурс, в който ще бъде поставено условието помещенията да продължат да се ползват за пощенски услуги.

ВЛАСА Съветниците отложиха гласуването на решения по исканията на “Агроком-2007” ООД и “Джордан-Офелия” ЕООД за водовземане на минерална вода от сондаж “Власа” за къщи за гости. Двете фирми имат разрешителни за водовземане, а според представена от ОА справка сондаж “Власа” има свободен дебит. Съветникът Георги Николов постави въпроса кога общината ще има стратегия и ще започне да използва минералната вода от “Власа” и за обществени нужди. След кратки дебати точките бяха отложени
.
“ТЕРМА ВЕЛ” Отново не бе прието решението за прекратяване на съсобствеността между Община Велинград и “Терма Вел” ООД в парцела на плажа в кв. Каменица. Споровете в залата преповториха тезите от предишната сесия, а гласовете на съветниците отново се разделиха - 13 “за”, 13 “въздържал се” и 0 “против”, така че казусът остава нерешен.

ИМОТИ По искане на Общинската служба по земеделие съветниците предоставиха поземлени имоти на наследници с възстановено право на собственост: 3.375 кв.м. в местността “Пашовото” на наследници на Юсуф Тиберов, 2 дка в местността “Боянов дол” на наследници на Васил Белев, 0.373 дка в м. “Тудора/Потока” на Заварин Маров и Мария Милова, 3.949 дка в м. “Краище” на наследници на Илия Гаджев.

“СВЕЖИНА” Сесията разгледа становище на адвокатството дружество “Груйкин и съдружници” за законовите възможности за прекратяване на съдружието в учредената през 2002 г. фирма с 34% общинско участие “Свежина”. Предстои изготвяне на одитен доклад, който да установи действителното финансово, икономическо и организационно състояние на “Свежина” ООД.

ГРОБИЩА Общинският съвет даде съгласие за издаване на разрешение за строеж на обществена тоалетна и рампа за обществено ползване в Централния гробищен парк във Велинград. Обществената тоалетна ще бъде с площ 30 кв.м. и ще бъде изградена като дарение.

АКВАПАРК По искане на “Булгарцвет-Велинград” ООД бе образуван нов урегулиран поземлен имот с площ 10 726 кв.м. в района на бившите оранжерии до Курортна поликлиника. Имотът е с отреждане “За жилищно строителство, търговия и услуги и аквапарк”.

МБАЛ В рамките на месечната си програма Общинският съвет прие отчетните доклади на общинската болница “МБАЛ-Велинград” към 30 юни 2015 г. Врид управителят д-р Атанас Ташев успокои съветниците, че просрочените задължения от 245 000 лева са междинни данни, които се менят във времето и в края на годината задлъжнялостта на лечебното заведение няма да бъде толкова висока.

УДЪЛЖАВАНЕ По предложение на вносителя Реджеп Ходжов съветниците дадоха съгласие за удължаване на договор за наем на ветеринарната амбулатория на Пазара. Договорът се удължава с 5 години, считано от датата на изтичане 09.09.2018 г. С 5 години бе удължен и договорът на ЕТ “Радеил-Деян Димов” за валявицата в кв. Чепино.

“ДЕТСКИ РАЙ” Програмата за капиталови разходи бе увеличена с 8000 лева, които общината ще трябва да осигури от собствени приходи. Парите са за неотложен текущ ремонт на сградата на ЦДГ “Детски рай” в кв. Каменица: подмяна на подовото покритие на първия етаж, измазване и шпакловане на стълбищата, ремонт на улуците и терасите.Tuesday, May 11
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 11.05.2021
· Приетите условия и ред за водовземане на минерална вода са нищожни
· Велинградчани почетоха паметта на Вела Пеева
· Според БСП декларацията за името на Велинград е произволно променена от ГЕРБ
· Кой ще спре товарните коли по ул. „Никола Вапцаров“?
· „За бабите и дядовците ни – с любов и грижа“
· Рязък спад на случаите на Ковид-19 през май
· На Гергьовден във Велинград
· На Великден засилен интерес към СПА курортите
· Емблема на село Драгиново
· Първо литийно шествие с иконата на Св. Богородица Пътеводителка
· Великден с почит към традицията на писаните яйца
· „Засаждаме надежда“
· Златни медали за Великден
· „Щастливеца“ Алеко и неговите последователи
· Малки обяви: 11.05.2021
· За десети път ще се проведе Национален литературен конкурс „Милош Зяпков“
· Престижно участие на международен фестивал
· Награди от фестивала „Утринна звезда“
· Успех в национално състезание
 
Всичко за велинград