Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, June 08
· Бъдещето на парка при Паничките предизвика обществен сблъсък
· Празници на културата‘2021: само 5 дни и в икономичен вариант
· Населението на областта намалява
· Имунизираните могат да преиздават сертификатите си през сайта на НЗИС
· Кметът възобновява приемния ден за граждани
· КРИМИ ХРОНИКА 08.06.2021
· Велинград почете Ботев и героите на българската свобода
· Песента на теснолинейката 100 години по-късно
· Голям концерт и поредни награди в Деня на детето
· Три повода за гордост и празник в НПГГС „Христо Ботев
· Цветя и музика в памет на Николай Гяуров
· Малки обяви: 08.06.2021
· Липсва поглед и политика на общината за зелените площи
· Отлично представяне на талантите от НЧ „Отец Паисий–1893“
· Доброволци обновиха парка в центъра на Ракитово

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Парламентарни избори 07.2021Цени за реклама

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 21.12
Публикувано 2004-12-21 09:06:33 от темпо


ОСПОРВАНИЯ Местният парламент потвърди оспорените от Стоян Дулев 3 решения от 9 декември 2004 г. - за освобождаването на г-н Дулев като временен кмет; неизбиране на С. Чавдарова на поста и избор на Ат. Водев за временен кмет на общината. Решенията бяха препотвърдени от всички съветници с изключение на тези от БЗНС и Зелена партия, които се въздържаха.

ЦЕНТЪР Дневният център за деца с увреждания ще се помещава на два етажа в бившата детска ясла към ЦДГ “Детски рай” в Каменица, решиха съветниците. Първоначалният вариант за разкриване на центъра в Чепино отпада засега, тъй като РСПАБ отказва да съгласува сградата като неотговарящи на противопожарните изисквания.

ТЪРГОВИЯ Общинският съвет прие нова Наредба за търговската дейност, която урежда условията за регистрация, откриване и функциониране на обекти за търговия, туризъм и услуги на територията на община Велинград.

ТАКСИ Според последните изменения в Наредбата за местни данъци и такси ще се събира такса за ползване на тротоари, улични платна и други общински терени за разполагане на строителни материали. Според зоната месечната такса е от 0.40 до 1.10 лева. Годишната такса за търговия на едро с алкохол става от 300 до 350 лева в зависимост от квадратурата на търговската площ. Таксата за издаване на удостоверение за регистрация на търговска дейност бе определена на 5 лева.

БОЛНИЦА Съветниците гласуваха промяна в сумата, която общината отпуска на “МБАЛ - Велинград” за извършените ремонти. Болницата ще получи 50 000 лева от фонд “Приватизация” вместо гласуваните през септември 10 000 лева.

ПАЗАР Двата недовършени магазина в района на Пазара ще бъдат отдадени под наем, като съветниците изрично записаха, че помещенията се дават за заведение за бързо хранене и магазин за хляб. Наемателите ще поемат задължението да довършат със собствени средства магазините според проектната документация.

ЗАСЕДАТЕЛИ Постоянната Комисия по обществен ред, жалби и сигнали на граждани ще изготви предложения за избор на съдебни заседатели. За Районен съд - Велинград ще бъдат утвърдени 25 заседатели.

ПАРИ Общинският съвет отпусна поредица от суми от фонд “Приватизация”: по 5000 лева за лекотоварни автомобили за детската градина в Грашево и училището в Сърница; 10 000 лева за ремонт на тоалетните в читалище “Отец Паисий”; 3000 лева за съвместно финансиране заедно с фонд “13 века България” на модернизация на Художествената галерия; 5000 лева за изграждане на фронт-офис на дирекция “ТСУСА” в общината; 6500 лева за пълно внедряване на системата “е-община” (“електронна община”).

ПРОВЕРКИ Приет бе план за извършване на проверки по изпълнението на приватизационните, концесионни и дружествени договори с общинско участие за първата половина на 2005 г. От януари до март временната комисия с председател М. Алексиев ще провери концесиите на трите общински бани, а от април до юни договорите на “Амос-спорт” АД, “Паркинги и гаражи” ООД, “Хорос” ООД, “Спорт Бееви” АД, “Акварекс-В” АД и “Акварекс” ООД.

АВТОМОБИЛИ 24 съветници гласуваха да бъде отменена заповедта на вр.и.д. кмета Дулев от 6 декември т.г., с която се забранява ползването на общинските автомобили от страна на съветниците. По закон администрацията е длъжна да осигури превоз, когато съветниците пътуват по общински дела.Tuesday, June 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.06.2021
· Избираме между 22 листи с 217 кандидати за депутати
· Среща за логистиката на изборите и ваксините
· Време е вече да мислим
· МЗ включи общинската болница в проект за евросредства
· Катастрофа отне живота на 45-годишна жена
· КРИМИ ХРОНИКА 15.06.2021
· Делегация от ОАЕ посети Сърница
· Искаме да запалим хората не да чистят, а да пазят чистота
· Малки обяви: 15.06.2021
· За осми път „Красив роман е любовта“
· Дорково отново кани на фолклорен фестивал
· Награди за дамите от „Велина“
· Злато и признание в Хисаря
· Поредица от изяви и награди за ОДК
· Силен турнир за велинградските плувци
· ФК „Чепинец“ съществува, но не се развива
· Мини волейбол в Панагюрище
· Стартира футболен турнир „Велинград 2021“
Tuesday, June 08
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.06.2021
 
Всичко за велинград