Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, June 01
· Общината ще предплати 2.2 милиона на „Еко-Титан“
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.05.2021
· Разпределиха местата в СИК за новите избори
· Празничен 24 май
· Започна втора кампания за набиране на преброители
· КРИМИ ХРОНИКА 01.06.2021
· Трима учители получиха почетно отличие „Неофит Рилски“
· Мисията да създадеш неизчерпаема любов към лесовъдската професия
· Празник на духовното извисяване
· Обучение в Португалия
· Където е било читалище, пак ще бъде
· Малки обяви: 01.06.2021
· Посади дърво
· Библиотекар за един ден
· Гяуров разказва: Хубостта на нашия край я няма никъде

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Парламентарни избори 07.2021Цени за реклама

Бизнес: След 4 дни протести - по 50 лева за празниците
Публикувано 2004-12-27 10:42:48 от темпо


Четирите работни дни преди Бъдни вечер работниците от общинската фирма “Стройком” протестираха пред сградата на общината. Вр.и.д. кмет Стоян Дулев и органите на МВР не разрешиха провеждането на гражданско неподчинение с блокиране на пътя на моста над река “Мътница”. Работниците се съобразиха с разпоредбата, въпреки че от месеци са без заплати, а фирмата върви към фалит, тъй като общината не плаща за извършваното от тях почистване на града.
Още в първия ден на протеста (20 декември) бяха заявени исканията: общината да приведе крайно нужните 160 000 лева, гласувани и одобрени от Общинския съвет за покриване на заплатите и разходите по почистването от август насам. Нито вр.и.д. кмет Ст. Дулев, нито някой от заместниците му се срещна с протестиращите. Във вторник г-н Дулев излезе в болнични, а зам.-кметът Реджеп Ходжов прие за среща представители на инициативния комитет на протеста и управителя на “Стройком” инж. Кютов. Срещата протече бурно, медиите не бяха допуснати, а пред кабинета на зам.-кметовете охраняваше полицай. След разговора г-н Ходжов вместо да обяви позицията на общината, предпочете да навика и да изгони журналистите, затръшвайки със завиден замах вратата на кабинета. Зам.-кметът Соня Чавдарова, пред която протестиращите също изложиха проблема, запази пълно мълчание.
В сряда Р. Ходжов все пак благоволи да разговаря с протестиращите. От името на Ст. дулев той пое ангажимент решението на Общинския съвет за отпускане на 160 000 лева да не бъде спирано и да се търси становище от Сметната палата какво може да се плати. (Казусът е твърде заплетен, тъй като е налице договор за почистване между общината и “Беев и Беев”, но в същото време се води и съдебно дело за обезсилването му, което умишлено с протака с неявяване на общината и “Беев и Беев”. Кашата забърка вр.и.д. кмет Стоян Дулев, който подписа с “Беев и Беев” с т.нар. “предварително изпълнение” и след като не се съобрази с две определения за спиране на договора от съда, се стигна до положението две фирми за чистят Велинград и да претендират за пари от общинската хазна).
В четвъртък напрежението ескалира, тъй като пред Коледа хората разбираемо искаха да получат изработените от тях пари. Пред общината бе паркиран сметовоз с натоварен върху него контейнер. Работниците удряха по контейнера, по кофи и тенекии и скандираха “Искаме парите”, “Всеки ден ще е така до заплатата”, “Долу Дулев!” и пееха “Боят настана, тупкат сърца ни”. Научавайки, че същата вечер е коледният банкет на администрацията, хората започнаха да викат “Ще дойдем на банкета” и се заканиха, че ще заведат и децата си да вечерят на кметската маса.
В крайна сметка следобед на 23 декември протестиращите постигнаха частичен успех: зам.-кметът Р. Ходжов е подписал на “Стройком” да бъдат преведени пари за дейността в периода от 1 до 9 август (датата, на която е подписан договор с “Беев и Беев”). Сумата стигна хората да получат по 50 лева, за да сложат нещо на празничните си трапези. Но финансовото положение на “Стройком” със сигурност ще бъде тема и на 2005 година.
Елена БаеваTuesday, June 08
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.06.2021
· Бъдещето на парка при Паничките предизвика обществен сблъсък
· Празници на културата‘2021: само 5 дни и в икономичен вариант
· Населението на областта намалява
· Имунизираните могат да преиздават сертификатите си през сайта на НЗИС
· Кметът възобновява приемния ден за граждани
· КРИМИ ХРОНИКА 08.06.2021
· Велинград почете Ботев и героите на българската свобода
· Песента на теснолинейката 100 години по-късно
· Голям концерт и поредни награди в Деня на детето
· Три повода за гордост и празник в НПГГС „Христо Ботев
· Цветя и музика в памет на Николай Гяуров
· Малки обяви: 08.06.2021
· Липсва поглед и политика на общината за зелените площи
· Отлично представяне на талантите от НЧ „Отец Паисий–1893“
· Доброволци обновиха парка в центъра на Ракитово
· Висока оценка за представянето на КСТ „Импулс Велинград 2002“
· „Невъзможното за други за нас е само трудно“
Tuesday, June 01
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 01.06.2021
· Трите общински фирми са в незавидно финансово състояние
 
Всичко за велинград