Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, January 31
· Новият клуб по еър бадминтон започва с големи амбиции
· Още победители в игрите по тенис на маса
· „Мишел“ игра в престижен турнир по футзал
Tuesday, January 24
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.01.2023
· Световен рекорд с велинградско участие
· Концесия лесно се дава, но трудно се прекратява
· Падна заповед на РДНСК за премахване на ресторант на Клептуза
· Община Велинград обяви поръчка за обществен превоз на пътници
· Велинград става на 75 години
· Рибар от Драгиново се удави в язовир „Малък Беглик“
· Кой ще спре вандалските прояви?
· КРИМИ ХРОНИКА 24.01.2023
· Равносметката на общинската болница за половин година
· Бабинден - традицията, която Велинград пази и тачи
· Велинград може да получи евросредства за младежки център

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

Цени за реклама

Спорт: Спешни мерки за оцеляването на ФК “Чепинец”
Публикувано 2016-08-02 11:33:57 от Темпо


Само 2 седмици преди началото на първенството в Югозападната “В” група Управителният съвет (УС) на ФК “Чепинец” организира в голямата зала на Общината среща с футболната общественост, на която бяха поставени и разгледани проблемите на футбола. На срещата на 29 юли присъства и председателят на Областния съвет на БФС в Пазарджик Спас Иванов-Куто.

Кметът Костадин Коев, който е и председател на УС, наблегна на два основни момента. На първо място той заяви категоричното намерение на ръководството да се гради бъдещата концепция за развитието на футбола, като се наблегне на детско-юношеския спорт. Това ще доведе след време и до момента, когато школата ще създаде бъдещите попълнения за мъжкия отбор. Има добра основа на детския отбор, воден от тренорите Ангел Минчев и Стефан Караманов, който стаава почти всяка година областен първенец. Естествено това ще изисква повече време и търпение, както и качествена работа от страна на треньорите. Другият акцент беше насочен към състоянието на мъжкия отбор. Кметът подчерта, че трябва да се промени формулата и методите на работа, за да се спре с погрешната политика от предишните години. Тогава се работеше с наемници (треньор и футболисти), които само са поставяли условия и са питали непрекъснато за пари.
Членът на УС Виктор Йовчев също наблегна на това, че трябва да се работи с местни кадри и прикани за обединение на всички, които искат и могат да помогнат на отбора. Що се отнася до финансирането е необходимо да има прозрачност и отчетност на ползваните средства. Всеки да е наясно, че групата е аматьорска и за заплати не може да се говори. Възможно е да се изплащат само премии. Той подчерта още, че ще бъде трудно и в началото ще има доста проблеми, но ще се направи всичко възможно мъжкият отбор да играе в първенството и да не се допуска нулева година.
За същото настоя и Спас Иванов, който отбеляза, че е важно да се започне и после постепенно ще може да се картотекират свободни футболисти. Димитър Муртин настоя да бъде прекратена порочната практика да се наема една гастролираша група, а да се пренебрегват местните момчета. Той е единственият треньор във Велинград с УЕФА “В” лиценз, който може да ръководи аматьорски отбор от “В” група. Димитър Муртин обаче не желае да стане старши треньор на отбора, но е готов да помага и ако е нужно да предостави лиценза си, ако има друг треньор без лиценз за “В” група да работи с отбора. Липсата на достатъчно време, на определен треньор, на достатъчен брой футболисти (поне 15-16 на първо време) и на добре поддържана спортна база принуди ръководството на клуба да предприеме спешни мерки и организация. Дали обаче няма да е късно? Още в понеделник (1 август) се събират на стадиона всички годни местни футболисти (някои от тях играеха в Момина клисура и Бяга), както и момчета от Драгиново, Ракитово, Дорково и Костандово, които са съгласни да играят. Тренировките на първо време ще се водят от местни треньори, докато се посочи кой ще води отбора в първенството. Надежда за бъдещето изрази и заслужилият треньор Борис Чолев, който заяви, че футбол във Велинград е имало и пак ще го има.
Георги ДишляновTuesday, January 31
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 31.01.2023
· Общината пак иска 3 милиона лева назаем от държавата
· Клептуза: архивите на „Темпо“ разказват
· Общината пропусна шанс за европейски пари за „Клептуза“
· Жалко е, че виждаме всичко, но мълчим!
· През 1999 г. американци оценяват концесията на Клептуза на 10 милиона долара
· Съветник от ГЕРБ напусна местния парламент, закле се нов
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 26.01.2023
· 10-годишно момче направи щедро дарение за кампанията „Жълти стотинки“
· Здрава Каменова идва във Велинград с „Хитът на сезона“
· Изложба за 93-тия рожден ден на художника Борис Резов
· 300 000 лева за Културния календар за 2023 година
· Нов индекс подреди ТОП 100 на хотелите в България
· В Сърница откриха пункт за издаване на документи за самоличност
· Пореден рунд за общинската болница
· „Защити гората“ - платформа за сигнали от активни граждани
· Малки обяви: 31.01.2023
· КРИМИ ХРОНИКА 31.01.2023
· Поетесата Снежана Максудова: Когато пиша, аз съм тъжна
· Хаджи Башко - юнакът от село Баня (Чепино)
 
Всичко за велинград