Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, June 08
· Бъдещето на парка при Паничките предизвика обществен сблъсък
· Празници на културата‘2021: само 5 дни и в икономичен вариант
· Населението на областта намалява
· Имунизираните могат да преиздават сертификатите си през сайта на НЗИС
· Кметът възобновява приемния ден за граждани
· КРИМИ ХРОНИКА 08.06.2021
· Велинград почете Ботев и героите на българската свобода
· Песента на теснолинейката 100 години по-късно
· Голям концерт и поредни награди в Деня на детето
· Три повода за гордост и празник в НПГГС „Христо Ботев
· Цветя и музика в памет на Николай Гяуров
· Малки обяви: 08.06.2021
· Липсва поглед и политика на общината за зелените площи
· Отлично представяне на талантите от НЧ „Отец Паисий–1893“
· Доброволци обновиха парка в центъра на Ракитово

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Парламентарни избори 07.2021Цени за реклама

ПРАВО НА ОТГОВОР: Отговор на Откритото писмо на кмета на с. Грашево
Публикувано 2018-08-28 09:36:38 от Темпо


Уважаеми г-н Мастев,
Не мога да не отговоря на Вашето любезно писмо! В живота си не съм получавала подобно! И така, предоставям 12 отговора:
1. Запозната съм много добре със Закона за местното самоуправление и, за съжаление, нямам право да отнемам функциите Ви на кмет. Ако имах, веднага бих Ви ги отнела - за близо 3 мандата като кмет питате ли се какво свършихте лично за жителите на Грашево? Да, има една чешма с табела към Мечо корито с Вашето име “Асен Мастев”, но тя е надупчена от стрелци, та името на кмета едва личи. Много уважително! Редно е да се премахне.


2. За ИК “Да поработим за Велинград” искате да научите повече. Отворете страниците на местните медии и ще научите много интересни неща от 2007 г. до днес. И преди това - от 1963 г. може да научите много за моята обществена дейност, обхващаща хиляди хора, обединени за извършване на добри дела, както и борба с беззаконията и подигравката с човешкото достойнство (тук поставям и Вас и Вашето отношение към културата и читалище “Виделина-1946” в Грашево).
3. Аз “закани” и “заплахи” не използвам. Но истините в моите преписки трудно се приемат от личности, скарани със законодателството - затова ги приемат като заплахи.
4. Отговорно заявявам, че познавам селата в общината и състоянието на читалища, здравни служби, детски градини и площадки! Вие направете оценка лично за себе си. Когато кметът К. Коев, ИК “Да поработим за Велинград” и кметът на Драгиново Б. Маджиров споделяха добри практики за управление, Вие си пиехте кафето в заведението пред кметството в Драгиново и тези проблеми не Ви интересуваха. Това се вижда и от Вашия отчет пред Общинския съвет.
5. Не си правете актив с частната фирма на Снежана Бошнакова. Да, хората трябва да работят, даже са много малко работещите в селото. Съдействайте и ние ще помогнем за узаконяване и разширяване. Но не така! Като кукувици да стоят в чужди гнезда ли искате Вие? Читалищното управление ги е допуснало там за 3 г., за да извършат ремонт на покрив, улуци, счупени стъкла, тоалетни. Но, казвате Вие, “днес читалището е в окаяно състояние”! А защо?! Удължили са им договорите с още 3 г. до 2017 г. - отново нищо! Преди изборите през 2015 г. са ремонтирани само прозорци и пуснати фактури за “стъклопакети”. В момента помещението е в разруха: висящи кабели, разбити осветителни тела, липса на вода и тоалетни за 30 жени, мирише на отровни лепила и др. И най-трагичното в случая - озлобени, крещящи жени, подражаващи на ръководителката си, два пъти затварящи с трясък врати пред нотариус, който им връчва писмо за напускане. От 31.03.2017 г. въпросната фирма е без договор, със задължения за наем, но отказва да освободи помещенията на читалището. Има предписание от РЗИ - Пазарджик за премахване на производството от третия етаж и питейното заведение от втория етаж.
6. А кметът обикаля институциите, заблуждава, стига чак до Бойко Борисов с писмо “от група хора” за читалището - него трябваше да публикувате, г-н Мастев! За авторитет непрекъснато правите “събрания” в читалището, доведохте даже най-опитните адвокати на общината, но решенията бяха отменени от Окръжен и Апелативен съд!
7. В сградата на кметството има два големи помещения - удобно място за работниците от цеха за саи и обувки. Спокойно можете да решите проблема и даже да увеличите работните места. Защото в читалище (видно е, че сте чували за Закон за читалищата) са забранени подобни дейности.
8. И оставете г-жа Моллова на мира! Вие отровихте едни от най-щастливите години в живота й. Тя няма нужда да бъде пазена - има своя авторитет в читалищните среди!
9. Говорите за ансамбъл от 20 деца. Къде е изчезнал този ансамбъл? А къде репетира? Не се подигравайте с читателите на вестник “Темпо” - някой ще вземе да Ви повярва! Всички знаят, че такъв ансамбъл няма. А прекрасните деца от ДГ “Кокиче” в с. Грашево, които видяхме на детския концерт във Велинград, бяха подготвени от детските учителки и раководителя на читалище “Виделина”.
10. Още много неща мога да напиша за Рашето управление, защото съм плакала при някои гледки в селото. Плакала съм от мъка и безпомощност, защото съм шокирана от страха на хората в селото, от заплахите, от бездушието към проблемите на жителите. Както хората имат право да работят, така и имат необходимост от култура, от радостни преживявания, от равен път и улици, от красив парк и площад. Кметът трябва да тича по селските дела, а не да прави “политика”. Да защитава правата на всички, но не лишавайки други от правото на работа, спокойствие, култура.
11. Вие молите да насоча вниманието и усилията си към инфраструктурата на Грашево. Добре, да започнем. Купете си един тефтер и пишете:
* преместване на цеха за саи и обувки от читалището в сградата на кметството
* съвместно с фирмата съдействие за ремонт на помещенията - срок 30.08.2018 г.
* застанете на пътя за Грашево на разклона от пътя за Сърница и запишете: ремонт и лакиране на беседката за чакащите пътници, смята на табелите, табела с разписание на автобусния транспрот, почистване на канавките и мантинелите от бурени и камъни, измазване на мантинелите, заслони за пясък за опесъчаване - срок 30.09.2018 г.
Изпълнители - кмет, работници по програми за временна заетост, доброволци, жители на селото, обединени в Инициативен комитет “Грашево - село градина” с водач Асен Мастев.
12. Каня Ви на разговор на кафе на 30 август 2018 г. в 14 часа в кафе “Виктория”, където Вие ще ми покажете тефтера, а аз - проекти.
Писмото стана дълго, но читателите трябва да знаят, че има още много неща да се пишат и казват за читалища - култура - традиции във Велинград и селата от общината. Скъпи хора, нека в действията ни има повече разум и любов и всеки да осъзнава своето място в обществото и мястото, където живее!
София Ключкова, ИК “Да поработим за Велинград”Tuesday, June 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.06.2021
· Избираме между 22 листи с 217 кандидати за депутати
· Среща за логистиката на изборите и ваксините
· Време е вече да мислим
· МЗ включи общинската болница в проект за евросредства
· Катастрофа отне живота на 45-годишна жена
· КРИМИ ХРОНИКА 15.06.2021
· Делегация от ОАЕ посети Сърница
· Искаме да запалим хората не да чистят, а да пазят чистота
· Малки обяви: 15.06.2021
· За осми път „Красив роман е любовта“
· Дорково отново кани на фолклорен фестивал
· Награди за дамите от „Велина“
· Злато и признание в Хисаря
· Поредица от изяви и награди за ОДК
· Силен турнир за велинградските плувци
· ФК „Чепинец“ съществува, но не се развива
· Мини волейбол в Панагюрище
· Стартира футболен турнир „Велинград 2021“
Tuesday, June 08
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.06.2021
 
Всичко за велинград