Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, June 08
· Бъдещето на парка при Паничките предизвика обществен сблъсък
· Празници на културата‘2021: само 5 дни и в икономичен вариант
· Населението на областта намалява
· Имунизираните могат да преиздават сертификатите си през сайта на НЗИС
· Кметът възобновява приемния ден за граждани
· КРИМИ ХРОНИКА 08.06.2021
· Велинград почете Ботев и героите на българската свобода
· Песента на теснолинейката 100 години по-късно
· Голям концерт и поредни награди в Деня на детето
· Три повода за гордост и празник в НПГГС „Христо Ботев
· Цветя и музика в памет на Николай Гяуров
· Малки обяви: 08.06.2021
· Липсва поглед и политика на общината за зелените площи
· Отлично представяне на талантите от НЧ „Отец Паисий–1893“
· Доброволци обновиха парка в центъра на Ракитово

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Парламентарни избори 07.2021Цени за реклама

Бъдете като Алеко и наричайте себе си Щастливци!
Публикувано 2005-05-17 08:55:22 от темпо


С Ден на отворените врати на 9 май започнаха тържествата, посветени на 30-годишния юбилей на ПГИТ “Алеко Константинов”. Последваха Ден на специалностите и в деня на светите братя Кирил и Методий открит съвет и среща на поколенията преподаватели в зала “Юндола” на БЛЦ “Камена” и поднасяне венец и цветя от ученици и учители на лобното място на Алеко Константинов.
На 12 май залата на ОНЧ “Отец Паисий” се оказа малка да побере ученици и учители - бивши и настоящи, родители и граждани дошли да празнуват заедно с юбилярите. Сред гостите бяха врид кметът Атанас Водев, председателят на ОбС Неджат Кехайов, зам.кметът инж. Таня Гончева, общински съветници, старшият експерт от Регионолния инспекторат Нели Петрова.
В доклада, посветен на юбилея, директорът на ПГИТ “Алеко Константинов”, инж.Александър Табаков каза: “Нашето училище е с най-малак жизнен път - само 30 години в сравнение с другите училища от града и региона и все пак 30 години за едно училище означават спомени и самоотвержен труд”. И припомни началото: 1975 г. и първият директор Иван Мирчев (1975-1989), последван от Иванка Цанова (1989-1992), Величко Ачев (1993-1995) и първите преподаватели: Виолета Александрова, Мария Алексиева, Катя Славова, Евдокия Богомилова, Стоян Дзънков. Със заповед на МОН от 1995 г. училището е преобразувано в Техникум по икономика и туризъм, а от 7 април 2003 г. то вече е Професионална гимназия по икономика и туризъм. Днес професионалната гимназия има 685 редовни ученици и 44 задочници в 30 паралелки, а повече от 3000 са завършили гимназията и 2000 са завършили производственото обучение. Много благодарности изказа директорът на Външното министерство и Посолството на Република Австрия за съвместната работа, на немската фирма “Бианка” за обновеното оборудване, за участието на Гимназията в международния проект “Леонардо да Винчи” по програми, свързани със селския туризъм.На своите ученици инж. Табаков пожела: “Бъдете като Алеко и наричайте себе си Щастливци!”.
Тържественият концерт започна с “Унгарска рапсодия” на Ференц Лист и испанската “Малагеня” на Раул Дибласио в изпълнение на Есмералда Тодорова и Мариан Кънчев от класа по пиано на Стоянка Енчева. Последваха представяне на авангардна мода, изпълненията на балерините от балет “Мария” и на спортни танци от невероятните танцьори на “Импулс”, както и песните на Музикална школа “Звънче”.
Имаше и много подаръци за юбилярите: картината “Велинград” на художника Бранко Манушев подари временният кмет Атанас Водев и с вълнението на бивш учител на това училище каза: “Училищният звънец бие, за да се чуе словото българско и нека успехите съпътствуват нашите начинания” и припомни думите на дядо Вазов, че училището не се гради с камък, а учителят гради училището. Бившата учителка на ПГИТ “Алеко Константинов” и художничка г-жа Колаксъзова подари своя картина “Един изглед от Велинград”. Кошница с цветя бе подаръкът на зам.кмета инж.Таня Гончева, цветя подари и Дирекция образование на Общината. Старши експерт Нели Петрова прочете поздравителния адрес на Регионалния инспекторат и обяви дарението - спортни уреди и пособия за новия физкултурен сало на училището. Прочетен бе поздравителен адрес от ОбС на БСП, а от името на директорите и колективите на училищата от Велинград и общината Таня Голомехова подари икона на Богородица с младенеца за здраве, закрила и успехи.
Веска БожковаTuesday, June 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.06.2021
· Избираме между 22 листи с 217 кандидати за депутати
· Среща за логистиката на изборите и ваксините
· Време е вече да мислим
· МЗ включи общинската болница в проект за евросредства
· Катастрофа отне живота на 45-годишна жена
· КРИМИ ХРОНИКА 15.06.2021
· Делегация от ОАЕ посети Сърница
· Искаме да запалим хората не да чистят, а да пазят чистота
· Малки обяви: 15.06.2021
· За осми път „Красив роман е любовта“
· Дорково отново кани на фолклорен фестивал
· Награди за дамите от „Велина“
· Злато и признание в Хисаря
· Поредица от изяви и награди за ОДК
· Силен турнир за велинградските плувци
· ФК „Чепинец“ съществува, но не се развива
· Мини волейбол в Панагюрище
· Стартира футболен турнир „Велинград 2021“
Tuesday, June 08
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.06.2021
 
Всичко за велинград