Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, June 08
· Бъдещето на парка при Паничките предизвика обществен сблъсък
· Празници на културата‘2021: само 5 дни и в икономичен вариант
· Населението на областта намалява
· Имунизираните могат да преиздават сертификатите си през сайта на НЗИС
· Кметът възобновява приемния ден за граждани
· КРИМИ ХРОНИКА 08.06.2021
· Велинград почете Ботев и героите на българската свобода
· Песента на теснолинейката 100 години по-късно
· Голям концерт и поредни награди в Деня на детето
· Три повода за гордост и празник в НПГГС „Христо Ботев
· Цветя и музика в памет на Николай Гяуров
· Малки обяви: 08.06.2021
· Липсва поглед и политика на общината за зелените площи
· Отлично представяне на талантите от НЧ „Отец Паисий–1893“
· Доброволци обновиха парка в центъра на Ракитово

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Парламентарни избори 07.2021Цени за реклама

Ориентировачи от цялата страна се бориха за купа „Велинград” и приз „Страхил Пал
Публикувано 2020-08-11 09:14:42 от Темпо


Над 230 състезатели от 48 клуба участваха в поредните стартове за „Купа Велинград” и приз „Страхил Паланов” на 8 и 9 август 2020 г. Състезанието, организирано от Българската федерация по ориентиране и ентусиасти от бившия Клуб по ориентиране „Атлас” – Велинград, се проведе в района на Гергевана. Дойдоха ориентировачи от всички краища на България: София, Варна, Дряново, Берковица, Велико Търново, Търговище, Ямбол, Русе, Раднево, Хасково, Перник, Шумен, Севлиево, Пазарджик, Благоевград, Казанлък, Пловдив, Кюстендил, Плевен, Сливен, Стара Загора, Самоков, Стара Загора, Габрово, Елена, Троян, Смолян... Значимо присъствие, като се отчете факта, че заради отложените състезания по време на извънредното положение, това лято календарът на федерацията по ориентиране е изключително натоварен. Но Велинград има своето място и това е благодарение на усилията, които от години полагат възпитаници на дългогодишния треньор по ориентиране Страхил Паланов, превърнал се в пример за поколения състезатели.


Можем само да съжаляваме, че сред толкова много ориентировачи нямаше такива от Велинград, но трябва и да се гордеем с високата оценка на състезанието, която дадоха участници. Тя прозвуча и в думите на генералния секретар на федерацията по ориентиране Красимир Данаилов по време на тържественото награждаване на победителите. Раздадени бяха над 30 комплекта медали в различните възрастови групи – от 10 до над 75 години! Сред тези, които имаха честта да връчат отличията бяха и велинградчаните Цвета Спасова от Община Велинград, спонсорите Атанас Влахов, Радослав Димов и Георги Карталов, технически ръководител на състезанието и един от инициаторите за провеждане на „Купа Велинград” и приз „Страхил Паланов”. Той сподели, че заедно с други възпитаници на Страхил Паланов правят всичко възможно, за да превърнат това състезание в традиция. А другата им голяма цел е възраждане на КО „Атлас”, за което има надежда, ако се намери треньор. Другото условие – разработени подробни карти на района над Велинград, Юндола и Куртово е налице.
В крайното комплексно класиране за „Купа Велинград” на първо място се класира отборът на „Валди” София, следван от „Тайфун” Варна и „Младост” Пловдив. Най-вълнуващо бе награждаването на победителите и участниците във възрастовата група 60 години при мъжете, в която би трябвало да се състезава Страхил Паланов. Наред с медалите неговите връстници получиха тениски с лика на Страхил Паланов, а с аплодисменти публиката засвидетелства своето уважение и почит към неговата памет.
Състезанието приключи с поканата на Георги Карталов догодина ориентировачите, които ще дойдат във Велинград, да бъдат два пъти повече.
Темпо


Организаторите благодарят
Във връзка с провеждането на националното състезание по ориентиране купа „Велинград“ и приз „Страхил Паланов“, организационният екип иска да благодари на хората с големи сърца , които безкористно се отзоваха на нашия призив да върнем традицията Велинград да бъде отново един от главните центрове за провеждане на национални състезания по ориентиране.
Приятелска ръка ни протегнаха :
г-н Атанас Влахов собственик на фирма „Вели Авто“,
г-н Атанас Клинчев собственик на ресторант „Паничките“,
г-н Радослав Димов собственик на фирма „Вел Лес“ ЕООД, благодарение на вас най-малките участници ще стартират безплатно. Благодарим ви.
Нашите адмирации към фирма „Премиера- 257“ ООД, че се включи в наградния фонд за всички възрастови групи със своите вкусни изкушения. Благодарим ви семейство Маврови и семейство Кехайови, вие сте едни от нас.
Блгодарим и за дарените сухи мезета от фирма „Кулинарна работилница“ със собственик Димитър Паланов.
Сърдечно отношение получихме от управителя на минерална вода „Велинград“ г- н Димитър Павлов, който осигури вода за всички състезатели. Благодарим за отношението.
Подкрепа получихме и от собствениците на спа хотел „Вела Хилс“. Вашият жест към елитните състезатели,ще направи едно незабравимо преживяване за тях. Благодарим ви.
Рекламна агенция „Гали Лея“ със собственик Галя Томова се погрижи безвъзмездно за изработването на наградите към приз „Страхил Паланов“. Благодарим ти. Ти си част от нашия отбор.
На всички вас съмишленици и приятели от нашия град, сърдечни поздравления за вашата човечност и добрина. Благодарим ви за подкрепата. С хора като вас можем да спасим спорта в нашия град.Tuesday, June 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.06.2021
· Избираме между 22 листи с 217 кандидати за депутати
· Среща за логистиката на изборите и ваксините
· Време е вече да мислим
· МЗ включи общинската болница в проект за евросредства
· Катастрофа отне живота на 45-годишна жена
· КРИМИ ХРОНИКА 15.06.2021
· Делегация от ОАЕ посети Сърница
· Искаме да запалим хората не да чистят, а да пазят чистота
· Малки обяви: 15.06.2021
· За осми път „Красив роман е любовта“
· Дорково отново кани на фолклорен фестивал
· Награди за дамите от „Велина“
· Злато и признание в Хисаря
· Поредица от изяви и награди за ОДК
· Силен турнир за велинградските плувци
· ФК „Чепинец“ съществува, но не се развива
· Мини волейбол в Панагюрище
· Стартира футболен турнир „Велинград 2021“
Tuesday, June 08
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.06.2021
 
Всичко за велинград