Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, September 07
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 07.09.2021
· Туристическият бранш е обединен да защити правото си на работа
· Община Велинград трябва да плати над 800 000 лева на „ИСА 2000“
· Общината отчита 74% изпълнение на бюджета за 2020 година
· ОТЗВУК: Ако искаме да ни е чисто и красиво, нужно е стимулиране
· На 7 септември стартира електронното преброяване
· Ценни дарения обогатяват фондовете на музея
· Разясняват възможности за европейско финансиране
· В Община Сърница правят детски кът
· Кой трови бездомни животни във Велинград?
· КРИМИ ХРОНИКА 07.09.2021
· Малки обяви: 07.09.2021
· Защо изчезнаха парапетите на инвалидните пътеки?
· Нова съвременна апаратура заработи в МБАЛ „Здраве“
· Оперен концерт в памет на Николай Гяуров

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

Бизнес: На 7 септември отварят дефилето
Публикувано 2005-09-07 08:42:28 от темпо


На 7 септември (сряда) новият министър на регионалното развитие Асен Гагаузов ще пусне движението по дефилето от Варвара до Велинград, съобщи в петък врид кметът Атанас Водев. В 11 часа на входа на пътя откъм варвара министърът символично ще свали табелите “Пътят е затворен” и така ще бъде спазен обещаният срок за отваряне на шосето. Движението по дефилето ще бъде пуснато в двете посоки, на места ще се пътува по стеснени участъци. След отварянето на пътя министър Гагаузов ще посети и разрушения мост в местността Кемера по пътя за Сърница.
През седмицата стана факт и дълго чаканото решение на Министерския съвет за финансиране на основните пътища до Велинград. Държавата дава пари на Изпълнителна агенция “Пътища”, за да бъдат ремонтирани пътищата Велинград - Сърница, Юндола - Белово и Звъничево - Велинград - Якоруда. В постановлението не са посочени точни суми, но ако тези три пътни участъка бъдат възстановени, кризата с транспорта от и за нашия град ще се реши в голяма степен.
Отделно Министерството на финансите отпуска пари на община Велинград за два пътя: Велинград - Кемера - Абланица - Горно Дъбево и Пашово - Рохлево - Бирково - Кръстава. Общината е представила проекти за ремонтите на тези пътища на стойност от 4 до 10 милиона лева, но точните суми и тук засега не са ясни. Усилията ни се увенчаха с успех, г-жа Лидия Шулева лобира за парите за Велинград пред “Публични инвестиционни проекти” към МФ, а администрацията в рамките на 30 часа подготви проектите, заяви г-н Водев. От 31 август на помощ за възстановяване на пътищата се притече и войската. Военна колона с дължина километър и половина пристигна във Велинград, за да се заеме с ремонти на пътищата Кемера - Абланица - Горно Дъбево и Велинград - Грашево. Военните пристигнаха под ръководството на генерал Златан Стойков, началник “Сухопътни войски” към Генералния щаб на Българската армия. Около 40 военни от инженерен полк към поделението в Стара Загора с помощта на техника ще поставят два нови моста. Те са настанени в почивната станция “Кольо Фичето”, имат и палатков лагер в района на ремонтите.
На среща с врид кмета Атанас Водев генерал Стойков заяви, че армията винаги изпълнява задачите си целенасочено и резултатно. Той изказа благодарност за осигурените от общината условия за работа, настаняване и храна. От общината искаха да подарят на генерала картина с пейзаж от Клептуза, но той заяви, че първо трябва да се свърши работата. Военните трябва да изпълнят възложените ремонтни дейности до 30 октомври т.г. На 26 август Постоянната комисия за защита на населението при бедствия и аварии към Министреския съвет отпусна 145 186 лева на община Велинград. Тези пари са предназначени за преодоляване на последиците от наводненията в края на юни и в началото на юли във Велинград и Драгиново. Средствата са основно за ремонт на 31 улици във Велинград (78 000 лева) и за възстановителни работи в Драгиново (32 960 лева). При това положение до 1 ноември общината може да бъде максимално подготвена за есенно-зимния сезон, смята врид кметът Ат. Водев. Това е добрата новина, при това подплатена финансово, с която г-н Водев се готви да посрещне бъдещия нов кмет на общината.
ТемпоTuesday, September 14
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.09.2021
· 326 първокласници в 18 паралелки тръгват на училище
· IN MEMORIAM:Доктор Александър Попов - човекът, който биеше камбаната на Истината
· Денят на Съединението - отново под знака на пандемията
· Ново знаме и Арка на просвещението за вековния юбилей на СУ „Васил Левски“
· ПРОТЕСТ: СРЕЩУ НОВИТЕ МЕРКИ
· Кристиян Ваклинов е финалист в кампанията „Будител на годината 2021“
· Велинградските училища стават все по-добри образователни центрове
· Малки обяви: 14.09.2021
· КРИМИ ХРОНИКА 14.09.2021
· „Здравче-Венче“ спечели пет отличия от „Евро Фолк“
· Ансамбъл „Драгиново“ заслужи Златен плакет от Неделино
· СК „Бойни изкуства“ завоюва две шампионски титли по ММА
· 234 състезатели в лятно ски бягане по нови маршрути
· Танцьорите откриха сезона с медали от купа Бургас
· Дъщерята на д-р Дошкинов написа „Човекът-лекар“
· Звездни мигове за таланти от Велинград
· СУ „Методий Драгинов“ спечели проекти по програма Еразъм+
· Откриха нова детска площадка в Ракитово
· „Велинград волей“ с успешно завършил проект
 
Всичко за велинград