Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, June 08
· Бъдещето на парка при Паничките предизвика обществен сблъсък
· Празници на културата‘2021: само 5 дни и в икономичен вариант
· Населението на областта намалява
· Имунизираните могат да преиздават сертификатите си през сайта на НЗИС
· Кметът възобновява приемния ден за граждани
· КРИМИ ХРОНИКА 08.06.2021
· Велинград почете Ботев и героите на българската свобода
· Песента на теснолинейката 100 години по-късно
· Голям концерт и поредни награди в Деня на детето
· Три повода за гордост и празник в НПГГС „Христо Ботев
· Цветя и музика в памет на Николай Гяуров
· Малки обяви: 08.06.2021
· Липсва поглед и политика на общината за зелените площи
· Отлично представяне на талантите от НЧ „Отец Паисий–1893“
· Доброволци обновиха парка в центъра на Ракитово

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Парламентарни избори 07.2021Цени за реклама

Избори: Велинградчани, събудете се. Не робувайте - гласувайте!
Публикувано 2005-09-13 08:35:13 от темпо


Велинградчани, събудете се. Дойде му времето. Много е лесно да се скриеш, за не гласуваш, а само да критикуваш. Не робувайте. Гласувайте. На въпрос на г-н Стоян Дулев от Карабунар: Не са ми плащали и никой няма да ми плаща, за да се кандидатирам за кмет на община Велинград, нито да прикривам чужди лични или партийни интереси. “Дали Топорчев не е издигнат от Беев, за да размие гласовете срещу Беев-Дулев?”. Отговарям публично и на директно поставен ми от депутата от ДПС г-н Фидел Беев, в качеството му на вдъхновител, координатор, закрилник и гарант за изборната война на Стоян Дулев - “независимия кандидат” (независим, защото от него нищо не зависи) за кмет на Община Велинград. “Господа, вие много добре знаете, че Ангел Топорчев е неподкупен, че от вас не е вземал и няма да вземе нито пари, нито други облаги. Това не пречи да тиражирате гнусни лъжи с цел заблуда на верващите”. Изчепвате се. Тази инсинуация вече беше употребена в предишната кампания. Вашите сценаристи и глашатаи не спират да разнасят лъжи и пояснения там, където хващат дикиш - по джамии, църкви, пенсионерски клубове, транспортни услуги (с автобусни и псевдоавтобусни средства - без търг и конкурс).
Народняшката земеделска партия “Никола Петков” ме издигна и подкрепи като експерт и като гражданска позиция за отстояване на България и българските интереси. Тази подкрепа е без предизборни или следизборни условия или тайни споразумения. Изборът за кмет на община е мажоритарен. Избор на личност, а не избор на партия или коалиция. Кандидатирах се, защото днешният Велинград е съдба и болка, която не ми е безразлична. Кандидатирах се отново, за да заявя публично най-отговорно, че съм против явлението “Беевизация” на местно и национално ниво.
Не съм подкупвал и няма да плащам за гласове или за подкрепа. Нека политици и гласоподаватели се убедите, че има и нормални отношения. Съвестта ми е чиста. За времето, през което съм управлявал Общинска администрация Велинград, нямам актове, констатирани нарушения, не са заведени дела срещу заповеди, актове или внесени от мен решения в Общинския съвет. Това е доказателство за професионално свършена работа. За разлика от други претенденти - дела за незаконни договори, незачитане решения на Върховен съд. Корупция. Следствени дела. Наказателни постановления. Актове за финансови и административни нарушения. Общината не е частна фирма, нито политическа благодарност за послушание и безропотно подчинение. Общината не е място за престъпници.
Както много от вас и мене ме е срам да отговарям на въпроса “Последно - Велинград или Беевград?”. Заставам срещу поредния опит за открито и грубо потъпкване и манипулиране чрез незаконни медии и незаконни средства, подставени лица и машинации и страх, Велинград отново и задълго да бъде заграбен и ограбен.
Не се страхувах и от машинациите на поредните фарс-избори през февруари 2005 г. Не се изплаших както мегакоалиционния кандидат за кмет. Влизах на всички съдебни заседания и лично пред съдебните състави отстоявах и защитих истината и справедливостта в интерес на Велинград. И ще продължавам да го правя.
Какво ме е свързвало с д-р Цветан Дафов? Само служебното разрешаване на важни и неотложни обществени проблеми.
Какво ме е разделяло с д-р Цветан Дафов?
Корупционните механизми и незаконното обогатяване, интригантството, потискането на инициативността, задкулисните договорки, които почти винаги са довеждали до обществени скандали и до съдебната зала. Нямаме общи приятели с д-р Дафов. Но понесох негативите от неговия стил и “резултати”.
Велинград фатално изостана и се очерта като територия със затихващи функции, неотговаряща на добрите традиции, изключителен човешки и природен ресурс. И всичко това е резултат на икономически и политическите амбиции на местни псевдополитици и групировки.
Мъдри хора на Велинград, от вас зависи дали ще наваксаме изоставането. Онези, които не гласуват, ще дадат шанс други да определят съдбите на този благословен от природата град. По повод предизборната кампания около Велинград и района се генерира и разпалва изключително опасно противопоставяне и напрежение между различни слоеве по етнически, религиозен и териториален признак. Не се поддавайте. Това може да има фатални последици. С това сигнализирам и службите, които са отговорни за спазване на законността, сигурността и обществения ред в района и страната. Отворете си очите, докато не е станало фатално късно.
Знам, че на всички ни писна от избори, от игри и коалиционни сделки под масата за сметка на народа. Не оставяйте пак друг да определя съдбата. Ако сега не упражните това си конституционно право и отговорност, гражданска съвест и разум, ще се наложи с нашите данъци да има нови избори, защото осъдени не могат да бъдат на избираеми или общински постове.
Съзнавайки, че управлението на една община е огромна отговорност пред всички граждани, декларирам, че ако вие гласувате с бюлетина номер и две и изберете Ангел Топорчев за кмет на Община Велинград:
1. Бързо излизане от дълбоката криза и изолация, връхлетели Община Велинград от всички посоки.
2. Като кмет на цялото население и администрацията ми като екип ще зачитаме свободите и правата на всички граждани.
3. Ще възтържествуват законността, справедливостта, взаимното доверие, уважението и сигурността в утрешния ден.
4. Велинград ще има кмет, от когото няма да се срамувате.
5. Инвестициите, привлечените средства от фондове, разкритите нови работни места ще намалят безработицата с не по-малко от 50%.
6. Условия, гарантиращи размерът на инвестиции в публичния и частния бизнес да бъде не по-малко от 5 пъти размера на общинския бюджет за периода 2005-07 г. (над 45 млн лв).
От всички канидат-кметове само аз имам ясна подробно разписана програма, гарантираща интензивното и устойчиво развитие на велинградската община в период 10-15 г., която е инструмент и гаранция за просперитет. Само Законът ще ни даде свобода. Дойде му времето. Гласувайте по съвест и разум. Не им вервайте. Накажете престъпниците. Не робувайте - гласувайте.
С уважение: кандидат за кмет инж. Ангел ТопорчевTuesday, June 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.06.2021
· Избираме между 22 листи с 217 кандидати за депутати
· Среща за логистиката на изборите и ваксините
· Време е вече да мислим
· МЗ включи общинската болница в проект за евросредства
· Катастрофа отне живота на 45-годишна жена
· КРИМИ ХРОНИКА 15.06.2021
· Делегация от ОАЕ посети Сърница
· Искаме да запалим хората не да чистят, а да пазят чистота
· Малки обяви: 15.06.2021
· За осми път „Красив роман е любовта“
· Дорково отново кани на фолклорен фестивал
· Награди за дамите от „Велина“
· Злато и признание в Хисаря
· Поредица от изяви и награди за ОДК
· Силен турнир за велинградските плувци
· ФК „Чепинец“ съществува, но не се развива
· Мини волейбол в Панагюрище
· Стартира футболен турнир „Велинград 2021“
Tuesday, June 08
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.06.2021
 
Всичко за велинград