Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, May 11
· „Да запазим децата на пътя“
· „Чепинец“ със загуба и победа в почивните дни
· Ден на планинското колоездене за деца
· В Ракитово отбелязаха Деня на победата
Tuesday, May 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.05.2021
· Общинският съвет се обяви против идеята за смяна името на Велинград
· Общинско предприятие отчете 561 011 лева загуба за 2020 г.
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.04.2021
· ТЕМПО КОМЕНТАР: Хубава работа, ама нашенска
· Комисия ще контролира общинската болница
· Читалищата в Грашево и Света Петка без отчет и дейност
· 107 работни места разкрива Регионалната програма за заетост
· Ангел Семерджиев: Удоволствието е в правенето
· Отчети и избори в Народно читалище „Отец Паисий-1893“
· Читалището в Чепино кани на Гергьовско веселие

Търсене в архивите


ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

Политика: Декларация (Предложение за споразумение)
Публикувано 2005-10-04 12:13:44 от темпо


Частичните местни избори в община Велинград, насрочени за м. септември т.г., приключиха. Резултатите от тях са реални и известни на обществеността. Независимо от изборите, проблемите на общината си остават, необходимо е тя да продължи да се развива успешно. Затова на конфронтационния модел на нейното управление трябва да се сложи край. Необходими са гаранции за съвместно общинско управление в полза на населението.
Затова предложението е да се приеме предварително споразумение за солидарност в управлението на община Велинград, след което да се пристъпи към ритуала за влизане в длъжност на новия кмет на общината. А не този важен въпрос да се остави за след това и да не се получи промяна на стила и методите на работа на органите на управление. Ние, болшинството общински съветници, сме загрижени за опасността от запазване на конфронтационния модел за работа в община Велинград между органите за управлението й - кмет и Общински съвет. Желанието е в малкия промеждутък между края на частичните избори и тържествената клетва на новоизбрания кмет, да се положат основите на солидарна работа между тези два органа пред следващия 2-годишен период на настоящия мандат. В противен случай ще продължи старата практика на работа, а това не е в интерес на общината и нейните граждани.
Всички са за признаване на резултатите от частичните местни избори за кмет, проведени през септември и вота на избирателите - кмет на общината да бъде Стоян Дулев. Наред с това основателно е искането да се признае гласоподаването и на другата част от избиратели, гласували за другия кандидат на втория тур на изборите, които са близо до 50-те процента. Затова не бива да се създава излишно напрежение сред населението в общината.
Опасността от запазване на едно приложение на некачествена работа и неефективните резултати в общинските дела като придобит опит, навици, рутина, администриране и т.н. е съвсем реална. Това се налага, първо, от досегашния стил на работа на Ст. Дулев като вр.и.д. кмет на общината с постоянното противопоставяне на решенията на Общинския съвет, водене на много съдебни дела, големи съкращения на персонала и други. Второ - цялата предизборна кампания на Ст. Дулев - прояви, клипове, изявления пред населението и др. беше изпълнена не с точна програма за работа за бъдещо управление на общината, а с постоянно и пълно описание на част от съветниците (настоящето местно мнозинство) като престъпна група, която пречи на общината, от която е излъчен кандидатът Иван Лебанов и с непрекъснати заплахи към тях, че трябва да бъдат унищожени (разбирай махнати като съветници) и сменени. Т.е. вместо предизборна програма за действие - постоянно оплюване и заплахи.
Така че реални са опасенията още от първия ден на встъпване на работа на новия кмет да започнат отново (да продължат) неразбирателството, антагонизмът и спречкванията. От тази вражда и препирни никой няма полза. Затова се наложи да се премислят отново възможностите за едно споразумение за солидарност и добра воля за задружна съвместна работа. За неговото подписване като една гаранция, че нещата в нашата община вече ще се придвижват към по-добро и да проличи ясно пред местната общественост, че такова желание има и от двете страни. Затова се иска: Първо, формулиране на споразумението; Второ, неговото подписване от новоизбрания кмет от една страна, от друга - от представените групи в Общинския съвет и
Трето, огласяването му от медиите.
Основен пункт в споразумението да бъде приемане на двугодишен план за развитие на община Велинград, който да се приеме от Общинския съвет през първата половина на м. октомври. След тези действия, в рамките на законовия срок, веднага да се проведе ритуалът на тържествената клетва на кмета и спокойно да продължи работата на редовната сесия на Общинския съвет. Предлагаме след подписването на споразумението, заседанието на Общинския съвет да се проведе на 4 октомври, вторник, от 14 часа.
Александър Даскалов, Асим Адем, Ася Хрисчева, Боряна Белухова, Венко Бозев, Георги Михайлов, Димитър Касапски, Екатерина Каферинова, Заварин Маров, Иван Лебанов, Иван Славчев, Михаил Алексиев, Надежда Ключкова, Стефан Асенов, Тома ПачаловTuesday, May 11
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 11.05.2021
· Приетите условия и ред за водовземане на минерална вода са нищожни
· Велинградчани почетоха паметта на Вела Пеева
· Според БСП декларацията за името на Велинград е произволно променена от ГЕРБ
· Кой ще спре товарните коли по ул. „Никола Вапцаров“?
· „За бабите и дядовците ни – с любов и грижа“
· Рязък спад на случаите на Ковид-19 през май
· На Гергьовден във Велинград
· На Великден засилен интерес към СПА курортите
· Емблема на село Драгиново
· Първо литийно шествие с иконата на Св. Богородица Пътеводителка
· Великден с почит към традицията на писаните яйца
· „Засаждаме надежда“
· Златни медали за Великден
· „Щастливеца“ Алеко и неговите последователи
· Малки обяви: 11.05.2021
· За десети път ще се проведе Национален литературен конкурс „Милош Зяпков“
· Престижно участие на международен фестивал
· Награди от фестивала „Утринна звезда“
· Успех в национално състезание
 
Всичко за велинград