Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, May 11
· „Да запазим децата на пътя“
· „Чепинец“ със загуба и победа в почивните дни
· Ден на планинското колоездене за деца
· В Ракитово отбелязаха Деня на победата
Tuesday, May 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.05.2021
· Общинският съвет се обяви против идеята за смяна името на Велинград
· Общинско предприятие отчете 561 011 лева загуба за 2020 г.
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.04.2021
· ТЕМПО КОМЕНТАР: Хубава работа, ама нашенска
· Комисия ще контролира общинската болница
· Читалищата в Грашево и Света Петка без отчет и дейност
· 107 работни места разкрива Регионалната програма за заетост
· Ангел Семерджиев: Удоволствието е в правенето
· Отчети и избори в Народно читалище „Отец Паисий-1893“
· Читалището в Чепино кани на Гергьовско веселие

Търсене в архивите


ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 04.10
Публикувано 2005-10-11 09:51:33 от темпо


СТРОЙКОМ Общинският съвет даде съгласие фирма “Стройком” за закупи сметосъбирачни машини, контейнеровоз и съдове за смет на стойност 170 000 лева.

БОЛНИЦА Приет бе доклад за самоотценка на общинската болница, който е изготвен според методиката за акредитация на лечебните заведения.
ТАКСА собствениците на имоти, които в продължение на цяла календарна година не са ги обитавали или ползвали, се освобождават от заплащане на такса за битови отпадъци, решиха съветниците. За да бъдат освободени от таксата, собствениците трябва да подадат в общината молба-декларация по образец до 30 ноември на текущата година.

АРР С 5 години бяха удължени договорите между общината и Агенцията за регионално развитие (АРР) за безвъзмездно право на ползване на общинска земя за инкубатора за билки край Драгиново и на кухненския блок в СОУ “В. Левски” по проекта за екологични сладка от горски плодове.

СРЕДСТВА От фонд “Приватизация” бяха отпуснати 7200 лева за проектирането на кръгово кръстовище пред жп-гарата с изрична уговорка, че работата по важния пътен възел трябва да започне незабавно. 1500 лева бяха дадени за закупуване на ел. генератор за нуждите на общината, а 10 000 лева за 20 броя пожарни хидранти. За неотложен ремонт в ЦДГ “Дтески рай” за нуждите на Центъра за деца с увреждания бяха гласувани 7000 лева, а за работен проект за центъра - 2000 лева.

ДОГОВОРИ Съветниците решиха да бъдат удължени договорите за отдаване под наем на поредица от търговски обекти, които изтичат в края на 2005 г. Няма да се провеждат конкурси, а обектите ще се ползват до края на 2007 г., когато общината трябва да има готова стратегия за разполагането или не на метални павилиони. Обектите, чийто договори бяха удължени, са на Пазара, до Женска баня, до парк “Двореца”, в сградата на бившия ПП “В. Горанов”, кв. Каменица и др.

СОСЗ Съюзът на офицерите и сержантите от запаса (СОСЗ) ще ползва под наем за 1 година бившата си стая в страта сграда на общината. Наемната цена е 0.06 лв/кв.м., по колкото плащат за помещенията си в сградата всички политически партии и организации.

ЧЕПИНО Одобрен бе новият подробен устройствен план на кв. Чепино. Планът ще бъде обявен в Държавен вестник, след което гражданите, които имат възражения по него, могат да обжалват в Окръжния съд.

РЕГУЛАЦИИ Съветниците взеха над 10 решения за изменения на регулации в частни имоти и попълване на кадастъра с верни имотни граници. Общината даде своя земя за гробищен парк в Медени поляни.

ИМЕНУВАНЕ Не бе прието предложението площадът между улиците “Владо Черноземски” и река “Еленка” да бъде носи името “Подполковник Спас Содев”. Предложението бе от дружеството на запасните войни в кв. Каменица, но бе отхвърлено, тъй като мястото има исторически възникнало и утвърдено през вековете име “Орището”.

ЖЕНСКА БАНЯ Общинският съвет даде съгласие за ремонтни работи по покривната конструкция на Женска баня, която е пострадала при летните дъждове. Ще се ремонтира покривът на новата част на постройката.Tuesday, May 11
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 11.05.2021
· Приетите условия и ред за водовземане на минерална вода са нищожни
· Велинградчани почетоха паметта на Вела Пеева
· Според БСП декларацията за името на Велинград е произволно променена от ГЕРБ
· Кой ще спре товарните коли по ул. „Никола Вапцаров“?
· „За бабите и дядовците ни – с любов и грижа“
· Рязък спад на случаите на Ковид-19 през май
· На Гергьовден във Велинград
· На Великден засилен интерес към СПА курортите
· Емблема на село Драгиново
· Първо литийно шествие с иконата на Св. Богородица Пътеводителка
· Великден с почит към традицията на писаните яйца
· „Засаждаме надежда“
· Златни медали за Великден
· „Щастливеца“ Алеко и неговите последователи
· Малки обяви: 11.05.2021
· За десети път ще се проведе Национален литературен конкурс „Милош Зяпков“
· Престижно участие на международен фестивал
· Награди от фестивала „Утринна звезда“
· Успех в национално състезание
 
Всичко за велинград