Актуален брой

Договори Парламентарни избори 2021Предишен брой
Tuesday, June 15
· Среща за логистиката на изборите и ваксините
· Време е вече да мислим
· МЗ включи общинската болница в проект за евросредства
· Катастрофа отне живота на 45-годишна жена
· КРИМИ ХРОНИКА 15.06.2021
· Делегация от ОАЕ посети Сърница
· Искаме да запалим хората не да чистят, а да пазят чистота
· Малки обяви: 15.06.2021
· За осми път „Красив роман е любовта“
· Дорково отново кани на фолклорен фестивал
· Награди за дамите от „Велина“
· Злато и признание в Хисаря
· Поредица от изяви и награди за ОДК
· Силен турнир за велинградските плувци
· ФК „Чепинец“ съществува, но не се развива

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Парламентарни избори 07.2021Цени за реклама

„Път към славата“ за възпитаниците на ПМДОМС „Димитър Мечев“
Публикувано 2021-03-30 09:21:11 от Темпо


Съвсем заслужени отличия завоюваха най-малките възпитаници на Музикалната школа по духови инструменти към ПМДОМС „Димитър Мечев“, Народно читалище „Отец Паисий – 1893“.
Вълнението бе голямо, защото за участниците в Националния конкурс „Път към славата“ това бе първо представяне на голямата сцена и първо представяне пред жури. В конкуренция с възпитаници на музикални училища децата доказаха, че мястото на Велинград в духовата музика продължава да се отстоява от традицията „Димитър Мечев“.

Напълно заслужено журито на конкурса „Път към славата“ отреди: I-во място в трета възрастова група - Красигор Филипов; II-ро място във втора възрастова група - Екатерина Байракова; III-то място във втора възрастова група Радослав Станчев; III-то място във втора възрастова група Николай Кърпачев.
Завоюваните отличия за пореден път ни показват, че когато каузата е справедлива, резултатите и успехите идват, рано или късно. След огромните предизвикателства пред Школата, свързани с цялостна промяна на преподавателския колектив, изпитваме удовлетвореност и вяра, че традицията на духовата музика във Велинград ще продължи да бъде свързвана с емблемата „Димитър Мечев“.
Като част от стратегията за приемственост в представителния състав бе сформирана камерна формация от най-малките инструменталисти. Изисква се огромна самодисциплина, защото децата изучават не само задължителния репертоар за оркестъра, но и развлекателни и сложни произведения, подходящи за изпълнение във формати с конкурсен характер. За съжаление, формацията не успя да вземе участие в „Път към славата“, поради въведените противоепидемични мерки и рисковете, свързани с едно пътуване до столицата в колектив. Това, разбира се, не ни разочарова, тъй като здравето на децата остава приоритет.
В едно нетипично време, когато репетиционният процес бе прекъсван многократно, преподавателите в Музикалната школа по духови инструменти към ПМДОМС „Димитър Мечев“ доказаха своята всеотдайност и решителност в подкрепата на традицията на духовата музика във Велинград. Изказваме своята дълбока благодарност към тяхната смелост и принципност. Ценна помощ в подготовката оказа и г-жа Светла Аврамова – ръководител на Школата по пиано към читалището. Благодарим и за методическата подкрепа на маестро Димитър Лазаров, за положения труд и съпричастността. Не на последно място се обръщаме с признателност и към родителите на нашите малки възпитаници с ясното съзнание за тяхната огромна роля в процеса по подготовка и приобщаване към високото изкуство.
Използваме случая да напомним, че вратите на Школата са отворени за нови попълнения и приятели на духовата музика. За повече информация и записвания – 0876 909610.
На всички, които усещат нашата кауза като своя – Благодарим! Инвестицията в децата на Велинград е инвестиция в утрешния ден, нека правим своите житейски избори така, че когато се погледнем в очите, там да има почтеност и светлина.
Ръководството на НЧ „Отец Паисий – 1893“Tuesday, June 22
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.06.2021
· Опасни детски и спортни площадки!
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗА 46. НАРОДНО СЪБРАНИЕ
· Тази година ремонтират 8 улици във Велинград
· Общината ще плаща дългове с имоти?
· РЗИ призовава участниците в изборния процес да се имунизират
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗА 46. НАРОДНО СЪБРАНИЕ
· КРИМИ ХРОНИКА 22.06.2021
· ДГС „Алабак“ постави кошчета за отпадъци в горите
· С общи усилия бе почистена Мечкина река
· Малки обяви: 22.06.2021
· За първи път Велинград посреща фестивал на документалното кино
· Успешно завършване на учебната година
· С благодарност от СБУ
· Звуци на гайди огласят Чепино
· Как да дишаме по-чист въздух
· ФК „Чепинец“ на детски турнир в Костенец
· Отборът на Драгиново спечели турнира „Велинград‘2021“
Tuesday, June 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.06.2021
· Избираме между 22 листи с 217 кандидати за депутати
 
Всичко за велинград