Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, May 11
· „Да запазим децата на пътя“
· „Чепинец“ със загуба и победа в почивните дни
· Ден на планинското колоездене за деца
· В Ракитово отбелязаха Деня на победата
Tuesday, May 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.05.2021
· Общинският съвет се обяви против идеята за смяна името на Велинград
· Общинско предприятие отчете 561 011 лева загуба за 2020 г.
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.04.2021
· ТЕМПО КОМЕНТАР: Хубава работа, ама нашенска
· Комисия ще контролира общинската болница
· Читалищата в Грашево и Света Петка без отчет и дейност
· 107 работни места разкрива Регионалната програма за заетост
· Ангел Семерджиев: Удоволствието е в правенето
· Отчети и избори в Народно читалище „Отец Паисий-1893“
· Читалището в Чепино кани на Гергьовско веселие

Търсене в архивите


ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ‘ 2021
Публикувано 2021-03-30 09:47:33 от Темпо


Пламен Милев, „БСП за България”: За 3 мандата управление ни докараха до пълен феодализъм и ни обещават още от същото


Предвиждаме фонд в подкрепа на малките общини, който ще бъде в размер между 20 и 40 милиона, за да не се пропиляват природните им богатства, да могат да поддържат инфраструктура и да привличат туристи. Това заяви водачът на листата на Коалиция „БСП за България” в 13 избирателен район Пазарджик по време на предаването „Политика и спорт” в телевизия Евроком. В програмата си обръщаме внимание и на общините, защото кризата засегна сериозно и техните постъпления, затова предвиждаме част от данъка върху доходите на физическите лица да остава в общината, като това ще гарантира изпълнението на социалните услуги, посочи експертът Милев. Прави впечатление, че общините, управлявани от ГЕРБ, са заприличали на местни феодални владения – един кмет и малка група, която се облагодетелства около него, коментира водачът на листата в област Пазарджик. За 3 мандата управление ни докараха до пълен феодализъм и ни обещават още от същото, каза Пламен Милев. Дадоха 2 милиарда за дигитализация, а в малките населени места няма достъп до интернет. Само за няколко седмици ние открихме по една свободна wifi зона в три села от региона, посочи експертът.
Помолен да коментира някои от проблемите на общините и тяхното занемарено състояние, Милев даде пример с липсата на пречиствателна станция и сметищата във Велинград, СПА столица на Балканите и подчерта категоричната позиция против развитие на волфрамова мина в туристическия център на региона, чиято концесия все още не е прекратена от управляващите. „ГЕРБ се хвалят, че са дали 170 милиона за пътища в областта, но няма община в Пазарджишки регион, към която да тръгнеш и второкласната и третокласната пътна мрежа да не е в окаяно състояние. В същото време в Пазарджик се прави околовръстен път на цената на магистрала.”, посочи експертът. На въпроса какво предвижда БСП за облекчаване на бизнеса и всяко домакинство, Милев бе категоричен, че бюджетът на ГЕРБ се срути. „Това, което ние предлагаме е за финансов щит за подкрепа на малките фирми и от друга страна облекчаване на лицензионните режими. По отношение на подкрепа на домакинставата предвиждаме семейно подоходно облагане и създаване на по-добри условия за отглеждане на децата чрез увеличение на размера на майчинството през втората година. Също така предлагаме намаляване на ставките на ДДС на храните, с което ще насърчим потреблението и преработвателната индустрия, посочи Пламен Милев.

Ще насочим усилията си да запазим малките населени места и общини
„За последните 4 години 21 300 души са се изселили от област Пазарджик и ще насочим усилията си да запазим малките населени места и общини. Предвиждаме пакет от мерки, чрез които общините да имат осигурени средства да поддържат инфраструктура, болници, училища. Ако държавата не си е на мястото няма как да има ефективно здравеопазване и качествено образование, да бъде регулатор за бизнеса и гарант за хората.” Това посочи водачът на листата на Коалиция „БСП за България” Пламен Милев на среща с жители на Ракитово, която се проведе в неделния ден. „Наша цел е да намалим данъчните ставки на храни и лекарства и данъчни облекчения за младите хора, така че когато те започват първата си работа и създават семейства да усещат наистина подкрепата на държавата. Безплатни детски ясли и градини, например, ще струват на държавата 60 млн. лв. Пари има, но един феодал ги изсипва без смислена визия от джипката. Убеден съм, че можем да си върнем държавата и да сложим край на този феодализъм”, категоричен бе Милев. Сред обсъжданите теми бяха също екологията и алтернативният туризъм, чието развитие може да помогне на по-малки общини в областта да привличат туристи. В срещата участваха и кандидатите за народни представители Петя Цанкова, Лиляна Мърхова – Присадникова, Гълъбина Карамитрева, Стойко Стефанов, Надя Клисурска - Жекова и Георги Янкулов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.Tuesday, May 11
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 11.05.2021
· Приетите условия и ред за водовземане на минерална вода са нищожни
· Велинградчани почетоха паметта на Вела Пеева
· Според БСП декларацията за името на Велинград е произволно променена от ГЕРБ
· Кой ще спре товарните коли по ул. „Никола Вапцаров“?
· „За бабите и дядовците ни – с любов и грижа“
· Рязък спад на случаите на Ковид-19 през май
· На Гергьовден във Велинград
· На Великден засилен интерес към СПА курортите
· Емблема на село Драгиново
· Първо литийно шествие с иконата на Св. Богородица Пътеводителка
· Великден с почит към традицията на писаните яйца
· „Засаждаме надежда“
· Златни медали за Великден
· „Щастливеца“ Алеко и неговите последователи
· Малки обяви: 11.05.2021
· За десети път ще се проведе Национален литературен конкурс „Милош Зяпков“
· Престижно участие на международен фестивал
· Награди от фестивала „Утринна звезда“
· Успех в национално състезание
 
Всичко за велинград