Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, May 11
· „Да запазим децата на пътя“
· „Чепинец“ със загуба и победа в почивните дни
· Ден на планинското колоездене за деца
· В Ракитово отбелязаха Деня на победата
Tuesday, May 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.05.2021
· Общинският съвет се обяви против идеята за смяна името на Велинград
· Общинско предприятие отчете 561 011 лева загуба за 2020 г.
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.04.2021
· ТЕМПО КОМЕНТАР: Хубава работа, ама нашенска
· Комисия ще контролира общинската болница
· Читалищата в Грашево и Света Петка без отчет и дейност
· 107 работни места разкрива Регионалната програма за заетост
· Ангел Семерджиев: Удоволствието е в правенето
· Отчети и избори в Народно читалище „Отец Паисий-1893“
· Читалището в Чепино кани на Гергьовско веселие

Търсене в архивите


ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ‘ 2021
Публикувано 2021-03-30 09:50:01 от Темпо


Няма нужда от неразумни експерименти и противопоставяне- Г-н Гечев, ПП ГЕРБ управляват последните 12 години. С един малък период на прекъсване, Вие имате два мандата като народен представител зад гърба си. Не се ли чувствате изморени от властта или пък изчерпани?
- Да управляваш винаги носи негативи. Колкото и добре да се справяш, хората искат още повече. И са прави. Но когато виждаме, че България се развива, доходите непрекъснато се повишават, а когато има и икономически растеж и повишаване на БВП, става ясно че сме на прав път. И не можем да се откажем, въпреки че вероятно за партията, чисто от партийна гледна точка, би било по-добре да бъде в опозиция в тези тежки времена на пандемия и криза, свързана с нея. Но да се откажем би било безотговорно. А какво означава да сме изчерпани? ПП ГЕРБ защитава ценности и идеи, а те няма как да бъдат изчерпани. Освен това, погледнете програмата ни за новия управленски мандат и ще видите много нови и интересни идеи. Неслучайно тя се нарича „България следващо поколение“. Тя е насочена към бъдещето, към развитието.
- Ще поговорим за програмата след малко. Какво бихте отговорили на тези, които си казват „Хайде стига толкова, видяхме ги. Време е друг да управлява“.
- Кой ще управлява го казва народът. Нямам нищо против друг да управлява. Нека да спечели най-голямо доверие сред хората на изборите и да управлява. Такива са правилата на демокрацията. Крайно време е да ги научим. Много често започнахме да чуваме – „Тези не трябва да управляват, защото не ги харесваме“. Не е важно какво харесват нашите опоненти или не – важен е гласът на мнозинството. Ти може да не ги харесваш, но голяма част от народа ги харесва. И това е обида за хората. В ситуацията, в която се намираме, аз смятам, че ние като общество нямаме нужда от експерименти. Най-важното сега е да се поддържа стабилността, да има предвидимост в управлението. Ние от ПП ГЕРБ сме показали, че можем да управляваме кризи, че сме отговорни. По време на нашето 12-годишно управление показахме и доказахме с управленски решения ,че можем да управляваме кризи. Преведохме България през икономическата криза, през бежанската криза, ще се справим и ковид-кризата. Българският народ е мъдър и си мисля, че няма да се хвърли в неразумни експерименти.
- Споменахте програмата. Кои са акцентите в нея?
- Те не са един и два. И няма да ни стигне времето да ги представя всички. Затова ще се спра не тези неща, които в най-голяма степен засягат нашия регион и върху които ще концентрирам своята работа. На първо място продължаване с изграждането и развитието на инфраструктурата. Ние постигнахме много и това се вижда от всички. Пътища, водопроводи, училища, детски градини. Сега е време да надградим. Основната цел е да се свържат отделните региони и по-малките населени места с по-големите. И мисля, че тук ние може да имаме огромни ползи.
На второ място е санирането. Предвижда се осигуряването на нови 1.4 млрд. лв по новата Програма за енергийна ефективност. Това е заложено в националния план за възстановяване и устойчивост.
И може би най-важното: в програмата има специален акцент върху балнео и спа туризма. И това не е случайно. В условия на Ковид става все по-важно да се намерят начини за възстановяване след болестта. Така че развитието на балнео- и СПА туризма е много важно за налагането на страната ни като целогодишна туристическа дестинация и привлекателна дестинация за по-богати туристи . Тук е нашият огромен шанс. Какво предлага партия ГЕРБ - право на управление на общините върху минералните водоизточници на своите територии, чрез механизъм на публично-частно партньорство. Така ще гарантираме ускорено развитие на туристическата индустрия и нови работни места за местните общности.
Иначе, в основата на програмата стои разбирането за икономически растеж, ударни инвестиции и финансова стабилност. Това е пътят към по-добрите доходи, спокойния и сигурен живот. Който ви говори как с магическа пръчка ще увеличи заплатите, или лъже, или не разбира. А много често и двете.
- От къде ще дойдат тези инвестиции, г-н Гечев?
- Ще Ви дам само едно число. През периода 2021-2027 година България ще може да удвои размера на публичните инвестиции, благодарение на средствата от пакета инструменти „Европа от следващо поколение“ и другите оперативни програми. Цялото финансиране, което ще е на разположение на страната до 2030 година, ще е около 50 млрд. лева. Почти половината от тези пари са безвъзмездна финансова помощ. И това го казвам за всички онези, които се опитват да трупат дивиденти с антиевропейски послания. В условията на безпрецедентна криза ние имаме нужда от помощта на всички и всичко в европейското семейство. Важното е, че ПП ГЕРБ продължава да има доверието на Европа и това е гаранция, че нашата дума ще бъде чута.
- И накрая, как и къде виждате България в следващите години?
- Убеден съм, че ще излезем още по-силни от сегашната криза, която е световна. Вярвам във силите и мъдростта на нашия народ.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.Tuesday, May 11
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 11.05.2021
· Приетите условия и ред за водовземане на минерална вода са нищожни
· Велинградчани почетоха паметта на Вела Пеева
· Според БСП декларацията за името на Велинград е произволно променена от ГЕРБ
· Кой ще спре товарните коли по ул. „Никола Вапцаров“?
· „За бабите и дядовците ни – с любов и грижа“
· Рязък спад на случаите на Ковид-19 през май
· На Гергьовден във Велинград
· На Великден засилен интерес към СПА курортите
· Емблема на село Драгиново
· Първо литийно шествие с иконата на Св. Богородица Пътеводителка
· Великден с почит към традицията на писаните яйца
· „Засаждаме надежда“
· Златни медали за Великден
· „Щастливеца“ Алеко и неговите последователи
· Малки обяви: 11.05.2021
· За десети път ще се проведе Национален литературен конкурс „Милош Зяпков“
· Престижно участие на международен фестивал
· Награди от фестивала „Утринна звезда“
· Успех в национално състезание
 
Всичко за велинград