Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, May 11
· „Да запазим децата на пътя“
· „Чепинец“ със загуба и победа в почивните дни
· Ден на планинското колоездене за деца
· В Ракитово отбелязаха Деня на победата
Tuesday, May 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.05.2021
· Общинският съвет се обяви против идеята за смяна името на Велинград
· Общинско предприятие отчете 561 011 лева загуба за 2020 г.
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.04.2021
· ТЕМПО КОМЕНТАР: Хубава работа, ама нашенска
· Комисия ще контролира общинската болница
· Читалищата в Грашево и Света Петка без отчет и дейност
· 107 работни места разкрива Регионалната програма за заетост
· Ангел Семерджиев: Удоволствието е в правенето
· Отчети и избори в Народно читалище „Отец Паисий-1893“
· Читалището в Чепино кани на Гергьовско веселие

Търсене в архивите


ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.03.2021
Публикувано 2021-03-30 09:51:47 от Темпо


ВКТВ Общинският съвет даде съгласие „ВКТВ“ ЕООД да подпише анекс към договора за кредит с Обединена българска банка от 2013 г. С анекса срокът по кредита ще бъде удължен до октомври 2022 г. С друго решение Общинският съвет предостави на „ВКТВ“ временен безлихвен кредит от 50 000 лева от бюджета на общината за 2021 г. Срокът за погасяване на временния безлихвен кредит е 6 месеца. „ВКТВ“ мотивира искането си с особено тежко финансово състояние и липса на средства за плащане на консумативи, нужни за осъществяване на дейността на общинското дружество.ПЕРСОНАЛ Общата численост на персонала на Община Велинград бе увеличена с 11 щатни длъжности за периода от 1 април 2021 до 31 март 2022 г. Длъжностите са към различни социални услуги – дневни центрове, дом за стари хора, защитени жилища и др., които са делегирани от държавата дейности. Разходите за персонала се финансират по проект за патронажна грижа във връзка с намаляване на последиците от пандемията с Ковид-19.

КАПИТАЛОВИ РАЗХОДИ Общинския съвет прие увеличение на бюджета на общината за 2021 г. в размер на 1 167 821 лева. Средствата трябва да дойдат от продажба на общински земи. Сумата бе разпределена за над 20 строителни обекта в програмата за капиталови разходи.

ПЛАН Без разисквания бе приет новият План за интегрирано развитие на община Велинград през периода 2021 – 2027 година. Гласуван бе и доклад за оценка за изпълнението на общинския план за развитие за предходния период 2014 – 2020 г.

СПОРТ Съветниците отмениха досега действащата и приеха нова Наредба за условията, реда и критериите за финансово подпомагане на спортните клубове в община Велинград. Промяната се налага заради нови тестове в Закона за физическото възпитание и спорта.

ТУРИЗЪМ Гласувани бяха Стратегия за устойчиво развитие на туризма в община Велинград и дестинация Велинград за периода 2021 – 2027 г. и програма за развитието на туризма през 2021 г.

РАНДОЛИН ДОЛ Открита бе процедура за отдаве под наем на общински имот с площ 14.88 дка в местността Рандолин дол. Имотът се отдава под наем за срок от 10 години, а началната годишна цена е 12 лв/дка. Процедурата ще бъде явен търг. Общинският съвет гласува и специални условия за участие в търга: кандидатът да внесе депозит в размер на 90% от тръжната цена, а преди сключване на договора да внесе авансово дължимата наемна цена за 5 години напред.

ДГ „ФАНТАЗИЯ“ От 2350 на 2400 лева бе повишена месечната наемна цена, която Община Велинград плаща на наследниците от фамилия Оскови за имота с площ 3 058 кв.м., върху който е разположена Детска градина „Фантазия“. Цената важи за срок от една година, считано от 1 април 2021 г.

ВОДОПРОВОДИ Общинският съвет даде съгласие в парцела на Централния минерален плаж да се изгради съоръжение за черпателен резервоар за помпена станция с площ 46 кв.м. Ще бъде изгаден подземен водопровод заминерална вода до административната сграда на общината с дължина на трасето 354 метра. По искане на ЕТ „Янови – Пенчо Янов“ бе одобрен парцеларен план за трасе на водопровод за минерална вода с дължина 2 123 метра. Водопроводът ще започва от общинския водопровод „Власа“, пресича ул. „Евлоги Герогиев“ и през парка на Вельова баня достига до местността „Вельовица“. Разрешено бе изработване на схема за трасе на подземен водопровод за минерална вода от „Топилата“ до местността „Голямо блато“ за хотел по искане на „Строителна къща „Диамант“ ООД. По искане на „Вел Инвест 2018“ ЕООД бе разрешено израбтване на план за ново трасе за водопровод за минерална вода от общинския резервоар на находище „Велинград – Чепино“ по ул. „Т. Шевченко“, кръстовище с ул. „Еделвайс“ до балнеологичен център на фирмата.

НЕПРЕДСТАВЕНИ По Програмата за работа на Общинския съвет бяха представени отчет за сумите от туристически данък за 2020 г. и за състоянието на водопреносната мрежа за минерална вода. Не бе представен отчет за състоянието на пътната инфраструктура и годишен план за работа през 2021г. за общинска пътна мрежа, както и „Годишен поименен списък за ремонт и асфалтиране на общинските пътища и улици“.

ОТДЕЛ Създаден бе нов отдел в Общинска администрация – „Екология, контрол чистота и снегопочистване“, в която ще работят 5 служители. Щатовете са за сметка на намаляване на числеността на отдел „Инвестиции, благоустройство и контрол на територията“. Повод за създаването на новия еко-отдел е увеличението на нерегламентираните сметища в цялата община. Материалите от сесията подготви Елена БаеваTuesday, May 11
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 11.05.2021
· Приетите условия и ред за водовземане на минерална вода са нищожни
· Велинградчани почетоха паметта на Вела Пеева
· Според БСП декларацията за името на Велинград е произволно променена от ГЕРБ
· Кой ще спре товарните коли по ул. „Никола Вапцаров“?
· „За бабите и дядовците ни – с любов и грижа“
· Рязък спад на случаите на Ковид-19 през май
· На Гергьовден във Велинград
· На Великден засилен интерес към СПА курортите
· Емблема на село Драгиново
· Първо литийно шествие с иконата на Св. Богородица Пътеводителка
· Великден с почит към традицията на писаните яйца
· „Засаждаме надежда“
· Златни медали за Великден
· „Щастливеца“ Алеко и неговите последователи
· Малки обяви: 11.05.2021
· За десети път ще се проведе Национален литературен конкурс „Милош Зяпков“
· Престижно участие на международен фестивал
· Награди от фестивала „Утринна звезда“
· Успех в национално състезание
 
Всичко за велинград