Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, May 11
· „Да запазим децата на пътя“
· „Чепинец“ със загуба и победа в почивните дни
· Ден на планинското колоездене за деца
· В Ракитово отбелязаха Деня на победата
Tuesday, May 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.05.2021
· Общинският съвет се обяви против идеята за смяна името на Велинград
· Общинско предприятие отчете 561 011 лева загуба за 2020 г.
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.04.2021
· ТЕМПО КОМЕНТАР: Хубава работа, ама нашенска
· Комисия ще контролира общинската болница
· Читалищата в Грашево и Света Петка без отчет и дейност
· 107 работни места разкрива Регионалната програма за заетост
· Ангел Семерджиев: Удоволствието е в правенето
· Отчети и избори в Народно читалище „Отец Паисий-1893“
· Читалището в Чепино кани на Гергьовско веселие

Търсене в архивите


ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

Предизборната кампания във Велинград
Публикувано 2021-04-06 09:12:18 от Темпо


Предизборната кампания за 45-тото Народно събрание не преличаше на никоя друга досега. На първо място заради Ковид-19 - болестта, която още преди 1 година промени дневния ред на обществото и се превърна в част от предизборната борба. В рамките на едномесечната кампания минахме през затваряне и отваряне на училища и бизнеси, през отваряне и затваряне на зелени коридори за ваксини, изкачвахме се и достигахме платото на заразата (поне по преценката на здравните власти). Ковид-19 наложи забрана върху традиционните предизборни събрания, митинги, срещи и пренесе основната част от кампанията на телевизионния екран, в социалните мрежи и в медиите.


Как изглеждаше предизборната кампания във Велинград? Мнозина биха отговорили, че е била незабележима, вяла, без ярки събития, кандидати и послания. Площадите в трите квартала, ключови места и централният булевард „Съединение“ обичайно се превърнаха в „изложба“ на открито на партийни плакати. На места не остана дърво без плакат - в абсолютно, но несанкционирано нарушение на кметската заповед с указания кои са разрешените места за поставяне на агитационни материали. Билбордовете, освободени от принудително затворените заведения и хотели, се напълниха с ликове на избрани кандидати за депутати. Част от партиите заложиха на раздаване на печатни материали и на срещи в партийните офиси. Друга неизменна част от кампанията стана ударното асфалтиране на улици, на което станахме свидетели през последните седмици във Велинград и Драгиново. Дотук - нищо ново под слънцето...
Но трябва да отчетем факта, че по време на на пръв поглед стандартната кампания, в община Велинград дойдоха трима от лидерите на водещи политически формации. И го направиха по свой отличителен начин: Бойко Борисов с джип, корнелия Нинова с теснолинейката, Мустафа Карадайъ с автобус.
Премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов демонстрира най-силно присъствие в нашата община. Първата му визита бе два дни след откриването на предизборната кампания - на 7 март, когато обиколи Драгиново, Света Петка, Кръстава, Биркова и Велинград. Следващото посещение бе в деня на закриване на кампанията - 2 април, когато направи рейд в нашата част на Родопите. Бойко Борисов отново беше посрещнат с овации в Биркова и Грашево, където обеща още инвестиции в инфраструктура и получи обещания от местните хора, че ще се „отблагодарят“ на изборите.
На предизборна визита във Велинград дойде и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Заедно с над 100 социалисти тя направи символично пътуване в Родопската теснолинейка в знак на подкрепа към развитието на туризма и спасяването на горите в региона.
Централният лъч от предизборния щаб на ДПС също не подмина нашата община. С брандирания автобус на ДПС на посещение в Драгиново и Света Петка дойде част от партийния актив, начело с председателя Мустафа Карадайъ.
В кампанията, но само виртуално - с отговор на въпроси на велинградчани във фейсбук, се включи и лидерът на „Българското лято“ Васил Божков, чийто плакати бяха сред най-многобройните в родния му Велинград.
Присъствие с офис и екип заяви и партията „Републиканци за България“, чийто председател Цветан Цветанов има силно лоби във Велинград още от времето на високия си пост в ГЕРБ.
На импровизирани срещи и разговори с велинградчани на централния площад заложи водача на листата на „Демократична България - обединение“ Стефан Тафров. Може да оценяваме предизборната кампания по различен начин, но със сигурност ще я запомним: кампания от дистанция, с маски и със страхове. А резултатът ще бъде проектиран в 45-ия парламент на България.
ТемпоTuesday, May 11
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 11.05.2021
· Приетите условия и ред за водовземане на минерална вода са нищожни
· Велинградчани почетоха паметта на Вела Пеева
· Според БСП декларацията за името на Велинград е произволно променена от ГЕРБ
· Кой ще спре товарните коли по ул. „Никола Вапцаров“?
· „За бабите и дядовците ни – с любов и грижа“
· Рязък спад на случаите на Ковид-19 през май
· На Гергьовден във Велинград
· На Великден засилен интерес към СПА курортите
· Емблема на село Драгиново
· Първо литийно шествие с иконата на Св. Богородица Пътеводителка
· Великден с почит към традицията на писаните яйца
· „Засаждаме надежда“
· Златни медали за Великден
· „Щастливеца“ Алеко и неговите последователи
· Малки обяви: 11.05.2021
· За десети път ще се проведе Национален литературен конкурс „Милош Зяпков“
· Престижно участие на международен фестивал
· Награди от фестивала „Утринна звезда“
· Успех в национално състезание
 
Всичко за велинград