Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, May 11
· „Да запазим децата на пътя“
· „Чепинец“ със загуба и победа в почивните дни
· Ден на планинското колоездене за деца
· В Ракитово отбелязаха Деня на победата
Tuesday, May 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.05.2021
· Общинският съвет се обяви против идеята за смяна името на Велинград
· Общинско предприятие отчете 561 011 лева загуба за 2020 г.
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 27.04.2021
· ТЕМПО КОМЕНТАР: Хубава работа, ама нашенска
· Комисия ще контролира общинската болница
· Читалищата в Грашево и Света Петка без отчет и дейност
· 107 работни места разкрива Регионалната програма за заетост
· Ангел Семерджиев: Удоволствието е в правенето
· Отчети и избори в Народно читалище „Отец Паисий-1893“
· Читалището в Чепино кани на Гергьовско веселие

Търсене в архивите


ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

Отчети и избори в Народно читалище „Отец Паисий-1893“
Публикувано 2021-05-04 08:54:17 от Темпо


Народно читалище „Отец Паисий-1893“ проведе отчетно-изборно събрание на 28 април 2021 г. Мандатната комисия отчете, че присъстват 84 от общо 162 имащи право на глас членове.
Председателят на читалището Силвена Байракова започна с благодарност към Читалищното настоятелство (ЧН) за подкрепата, разбирането и конструктивния диалог в защита интересите на институцията. Тя благодари и на екипа на читалището, както и за съществената обществена подкрепа - морална, финансова, участие в различни доброволчески инициативи.


Отчетът за дейността на всяка от читалищните формации през трудната 2020 г., преминала в условията на пандемия от Ковид-19, бе предварително раздаден. Присъстващите го гласуваха единодушно и без изказвания. По същия начин протече гласуването и на останалите точки в дневния ред.
Приет бе финансовият отчет за 2020 г. Приходите са 167 148 лева, като 120 060 лева от тях са държавната субсидия. Помощта от Община Велинград е минимална - 300 лева. Събрани са 4 594 лева от дарения. В тежките финансови условия читалището е успяло да ремонтира част от покрива и няколко помещения, както и залата на музикалната школа.
Подробен отчет направи Проверителната комисия, чийто председател Ирина Масларова-Гечева благодари на Силвена Байракова и ЧН за съвместната работа. Георги Паризов представи няколко препоръки от страна на Проверителната комисия. Сред тях: да се проведат преговори с наемателя на „Рок и джаз“, чийто 10-годишен договор изтича; да се съгласува схема за откритите площи към читалището с НИНКН, каквато процедура е започнала; да бъде направена дигитализация на всички регистри, документи и архиви на читалището.Той открои като постижения на НЧ „Отец Паисий-1893“ през 2020 г. създаването на първата и единствена в страната мобилна библиотека, активната комуникация в социалните медии, първата в историята на читалището дарителска кампания и многобройните доброволчески инициативи, привличането на професионалисти като режисьора Николай Ташев и музиканта Емил Балабанов. Акцент бе поставен и върху наградите и постиженията на председателя Силвена Байракова, която стана доктор по културология.
Не бяха направени промени в устава на читалището, тъй като нямаше нужния кворум от 2/3 от членовете. Така членовете на ЧН останаха 9, както и досега. След явно гласуване за членове на Читалищното настоятелство бяха избрани: Силвена Байракова, Ангел Манолов, Пламен Мавров, Донка Табакова, Сталинка Пещерска, Александър Кочев, Галина Станчева, Стефка Шаламанова и Мария Полежанска. Не получиха достатъчно гласове предложените за членове на ЧН Веселина Велева-Златева, Жасмина Гладийска, Любка Сергева и Владимир Григоров.
Единодушно бе избрана Проверителна комисия с председател Ирина Масларова-Гечева и членове Георги Паризов и Петър Гърбев.
Предложението за председател на НЧ „Отец Паисий-1893“ бе само едно - Силвена Байракова и бе прието с пълно единодушие. На старта на новия си 3-годишен мандат като председател г-жа Байракова каза, че за нея това е голяма чест и отговорност, че е натрупала огромен опит и ще продължи да работи в екип за напредъка на читалището.
Елена БаеваTuesday, May 11
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 11.05.2021
· Приетите условия и ред за водовземане на минерална вода са нищожни
· Велинградчани почетоха паметта на Вела Пеева
· Според БСП декларацията за името на Велинград е произволно променена от ГЕРБ
· Кой ще спре товарните коли по ул. „Никола Вапцаров“?
· „За бабите и дядовците ни – с любов и грижа“
· Рязък спад на случаите на Ковид-19 през май
· На Гергьовден във Велинград
· На Великден засилен интерес към СПА курортите
· Емблема на село Драгиново
· Първо литийно шествие с иконата на Св. Богородица Пътеводителка
· Великден с почит към традицията на писаните яйца
· „Засаждаме надежда“
· Златни медали за Великден
· „Щастливеца“ Алеко и неговите последователи
· Малки обяви: 11.05.2021
· За десети път ще се проведе Национален литературен конкурс „Милош Зяпков“
· Престижно участие на международен фестивал
· Награди от фестивала „Утринна звезда“
· Успех в национално състезание
 
Всичко за велинград