Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, August 09
· „Делфините“ участваха в държавно първенство по триатлон
Tuesday, August 02
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.08.2022
· Общината ще плати 5000 лева заради нападение на бездомни кучета
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.07.2022
· МЦ „Велинград 2017“ ще плаща разсрочено задълженията към общинската болница
· От сърце и с молитва за оздравяване
· РЗИ върна мерки и маски срещу ковид
· За историческата памет са важни и малките неща
· Направеното се нуждае от грижи
· КРИМИ ХРОНИКА 02.07.2022
· Исторически романтизъм в сърцето на Велинград
· Пуснаха в експлоатация асансьора към офисите на РЗИ и ДСП
· Малки обяви: 02.08.2022
· Фестивалът в Дорково събра част от Балканите
· Дорково показа, че политиците се стягат за избори

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

Три повода за гордост и празник в НПГГС „Христо Ботев
Публикувано 2021-06-08 08:37:27 от Темпо


Всяка година на 2 юни Националната професионална гимназия по горско стопанство „Христо Ботев“ отдава почит на своя патрон. Този път Денят на Ботев съвпадна с още две значими за учебното заведение събития: откриване на ново разширение на училищния зоокът и 60-годишен юбилей на директора инж. Стефан Шулев.


Голям брой гости уважиха НПГГС „Христо Ботев“: кметът Костадин Коев, ректорът на ЛТУ чл. кор. проф. д-р Иван Илиев, зам.-ректорите проф. д-р Боянка Желязкова и доц. д-р Нено Тричков, деканът на факултет „Горско стопанство“ доц. д-р Мариус Димитров, доц. д-р Христо Михайлов - ръководител катедра „Ловно стопанство“, експертите от РУО - Пазарджик Ваня Апостолова и Албена Димитрова, зам.-директорът на ЮИДП - Сливен инж. Мирослав Маринов, инж. Йордан Палигоров от ИАГ, директорът на УОГС - Юндола инж. Величко Драганов, дългогодишните преподаватели инж. Катя Метанова, г-жа Цветанка Тошева, инж. Христо Белухов и инж. Ася Линчева.

2 юни - ден, в който се чувстваме един народ
Водеща на тържеството бе инж. Надежда Ганчева, помощник-директор, а слово за Христо Ботев произнесе г-жа Ирина Аврамова. „2 юни е ден, който ни кара да се чувстваме като един народ, част от историята и вечността“, каза тя и допълни, че е лесно да се прекланяме пред Ботев, но е трудно да го гледаме в очите. Христо Ботев ни е нужен, за да буди народа, да стряска родоотстъпниците и самозабравилите се от всяка власт, той носи мощен национален гняв и оптимизъм за бъдещето на България. Великите поети са като високите планини - имат ехо, а заветът на Христо Ботев е да помним, че живеем в свободна земя и че няма власт над оная глава, която е готова да се отдели от плещите си в името на свободата. След вълнуващото слово на г-жа Аврамова рецитал за Ботев изпълниха ученици с ръководител г-жа Марина Богданова. А паметникът на поета-революционер бе отрупан с цветя от ученици, учители и официални гости.

19 животни в разширения зоокът
След любимата песен „Хубава си, моя горо“ дойде ред на откриването на новото разширение на зоокъта в гимназията. г-н Стефан Шулев се върна към 1964 г., когато зоокътът е създаден с първите 3 животни, които след това стават 6. След 1989 г. зоокътът не функционира, но е възроден през 1998 г. благодарение на първия спечелен в община Велинград проект с финансиране от Програмата на ООН за развитие. През 2000 г. бе открит възобновеният зоокът с 12 животни, а след последното разширение техният брой стана 19. Сред атрактивните нови попълнения са щраус, лама, камерунска коза. Лентата прерязаха инж. Стефан Шулев, кметът Костадин Коев и доц. Христо Михайлов. Директорът благодари на Ловно-рибарското сдружение, ДЛС „Чепино“, ДГС „Селище“, ИАГ, УОГС - Юндола и на всички учители и ученици, помогнали за съществуването и разширението на зоокъта.

Признание за юбиляра
Колективът на НПГГС „Христо Ботев“ изненада директора Стефан Шулев с тържество по случай неговата 60-годишнина, което се проведе в конферентната зала. От името на колегите го поздрави инж. Ганчева, окято подчерта, че НПГГС е силна институция и точно затова отговорността да бъдеш нейн ръководител е голяма и се изпълнява с чест и професионализъм от инж. Шулев от 1995 г. и досега.
Почетен плакет на юбиляра пръв връчи кметът К. Коев, а г-н Шулев използва случая да отчете свършеното по проекти, но и да получи от кмета обещание за асфалтиране на пътя до гимназията. От името на академичното ръководство ректорът Иван Илиев удостои Стефан Шулев с Почетния знак на ЛТУ. Г-н Шулев получи Златна значка и Почетен знак от ИАГ и от ЮИДП-Сливен, поздравителен адрес и плакет от МОН и думи на признателност и благодарност от своята учителка инж. Метанова и колектива на НПГГС, които видимо го развълнуваха. Тържеството завърши с торта, украсена с изображение на обновената сграда на гимназията и с още много позитивни емоции.
Елена БаеваTuesday, August 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.08.2022
· Стартира смяната на 2209 стари улични лампи
· Дълго чаканият ремонт на улица „Бачо Киро“ започва
· Лятна разходка из фонтаните на Велинград
· С 5.3 милиона ще продължи ремонта на пътя Селище - Побит камък
· Без съгласие за състава на РИК Пазарджик
· Колко ще получават членовете на СИК за изборите
· КРИМИ ХРОНИКА 09.08.2022
· Съборът на теснолинейката на гара Аврамово се отменя
· За първи път форум театър във Велинград
· Пореден златен медал за Мария и Чоли
· Кой ще върне на мястото му пътния знак за жп прелез?
· Лятна творческа ваканция
· Рисувани пана по проект „Наследство“ в четири училища в България
· Изгражда се подпорна стена по ул .”Братя Маврикови”
· Малки обяви:09.08.2022 g
· Участници във въстанието, свързани с Велинград
· Емоционална среща в дневния център
· Тодор Гълев – живата история на велинградския спорт
· Чепинец“ започна подготовка за новото първенство
 
Всичко за велинград