Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, July 20
· Няколко културни въпроса след Празниците на културата
· „Нека бъде хоро!“
· Как седмокласници се представиха на изпитите
· Малки обяви: 20.07.2021
· Събраха още 60 чувала боклуци от притоци на Чепинска река
· Кокозето представя Велинград
· Герои от приказки в „Боров парк“
· НОВА КНИГА: „Пепел от огнището“ – капка сълза за родителите и родното
· Стоян Влахов за историята и патриотизма
· Грижа и внимание за възрастните хора в Драгиново
· Състезанието по ориентиране се отлага
· Заради лош път няма да има Купа „Сивен“
· Посетете Лепеница - Дионисиевата пещера
Tuesday, July 13
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.07.2021
· Велинград гласува: ниска активност и лек вятър на промяната

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗА 46. НАРОДНО СЪБРАНИЕ
Публикувано 2021-06-22 08:53:24 от Темпо


БСП за България представи лицата и приоритетите си във ВелинградВелинград бе сред първите общини, в които „БСП за България“ представи политиките и представителите си в настоящата изборна кампания. Двама велинградчани представят общината в листата на социалистите – Васил Аврамов, учител на 6-то място в листата и Невенка Ролева, банков мениджър под номер 13.
Разум и стабилност, както и дългосрочна програма за икономическо развитие, опазване на природното богатство, модерен туризъм, са част от приоритетите, представени в голямата зала на Община Велинград от водача на листата и бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма Драгомир Стойнев пред граждани на Велинград. Коалиционният партньор Симеон Симеонов акцентира върху единството в ляво и автентичността на БСП като естествен и дългосрочен негов център.

Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП за България“: Природата е дала достатъчно на Велинград, липсва умна държавна политика за управлението му
Ако външен поглед оцени природата, минералната вода, въздуха, заедно с традициите в туристическия бизнес и туристическата инфраструктура, би заключил, че регионът е проспериращ. Реалността във Велинград обаче не е такава и една от причините за това е неефективното управление на богатството, дадено ни от природата.
За мен държавата не бива да стои и да очаква единствено приходи от природните дадености и от бранша на туризма, а да навлезе в проблемите и да осигури програми за работна ръка, система за подкрепа и икономически стимули за туризма, ефективно опазване на природното богатството и минералните води.
Много важно е и да бъде поставен фокус върху хората в региона, които са реалните двигатели на местния бизнес – тяхното здраве, добро образование и доходи. Децата тук трябва да получават еднакво качество на образование, а хората равен достъп до здравни грижи като тези в големите градове. В тази връзка не бива да бъде позволено приватизирането на общинската болница във Велинград. Не можем да правим добър туристически продукт и без добра инфраструктура и превръщането на Велинград в зелен и чист град, без опазване на историческите паметници в региона.
Общината е сред регионите, ударени от демографската криза – държавата трябва да създаде възможност, освен туризма, тук да се развиват малки, семейни производства на екологично чисти продукти, за да задържи активни хора тук.
Васил Аврамов, номер 6 в листата на „БСП за България“:Това е битка за справедливост
Това е битка за справедливост, за малкия човек, за безработния човек, за историята на всеки един от нас. БСП не е партия на статуквото, БСП винаги е била по-близо до хората.
Смела и актуална е нашата програма в изборите. Запазване на горите и екология: намаляване на енергийна бедност и създаване на чиста среда, да не режем живо дърво, за да го сложим в печката, това трябва да е национална политика, особено за курорт като Велинград.
Забрана за износ на дърва за огрев: Винаги ми е болно, когато виждам тировете, които изнасят нашата дървесина за Гърция и Турция. Така национална еко-политика не се прави. Необходими са и мероприятия за залесяване. По наше предложение в програмата бе заложено и ограничението в държавните гори да влизат само държавни фирми, които да секат дървета.
Система за контрол на качество на водите: Видяхте какво се появи на картата в нашата община, в река Чепинска в 2021 г. Община Велинград няма пречиствателна станция и всички боклуци тръгват надолу км Пазарджик.
Подновяване на финансирането по програми за качеството на въздуха, за град като Велинград, това е изключително важно.

Невена Ролева, номер 13 в листата на „БСП за България“: Всеки един от нас трябва да направи крачка за промяна, за да не е България същата
Огромна е необходимостта от промяна и осъзнаването, че всеки един от нас, ако не направи крачка за промяна,
България ще бъде същата, каквато я виждаме днес. Корупцията е реалността, която трябва да преборим, прозрачност, откритост и отсъствие на корупция.
Прозрачност, професионализъм, избрани по ясни критерии политики и хора, които да ги осъществяват – тогава ще е случи промяната. Когато начело на държавата застават професионалисти и разумни хора, ситуацията ще изглежда по един съвсем различен начин.

Симеон Симеонов, номер 4 в листата на „БСП за България“, председател на Отечествения съюз
Дошло е време за единение на българската нация, България е в дълбока криза след 12 -годишно управление на ГЕРБ. БСП даде знак за единение на левите и патриотични сили и обедини около себе си 16 политически организации. След изборите без БСП успешно и стабилно управление е невъзможно.
България се нуждае от нов икономически, ускорен и изпреварващ ръст, чрез изграждане на нови модерни мощности, реформи в селското и горското стопанство, развитие на модерен туризъм. БСП залага в програмата си именно такива мерки. Те са и пътят за ускорен ръст на доходите, за да се върнат децата ни от чужбина и да спре изчезването на българската нация.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕTuesday, July 27
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.07.2021
· ОПОС налага финансова корекция за закриване на старото сметище
· ОТЗВУК: Още за зелената система във Велинград
· МЕТАЛИКА СТРОЙ - ПРОДАЖБА НА НОВО СТРОИТЕЛСТВО ЖИЛИЩА ВЪВ ВЕЛИНГРАД
· С 666 666 лева ще ремонтират 3 улици в Чепино
· Общината обнови три детски площадки
· Избраха „Гео-Бор Нова“ за оператор на двете инсталации за отпадъци и компостиран
· КРИМИ ХРОНИКА 27.07.2021
· За 3 дни Дорково отново ще е фестивал
· Фолклорът царува на сцената
· Малки обяви: 27.07.2021
· Да обучаваш означава да се учиш двойно
· Велинградски спортисти на летни олимпийски игри
· Пъзелът Ракитово – холограма на живота на Земята през последните 4-5 милиона год
· Голяма люлка е новата атракция в Света Петка
Tuesday, July 20
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 20.07.2021
· Избрахме новите народни представители
· Какви знаци за промяна дадоха изборите във Велинград
· Авария остави Велинград за денонощие без вода
· Санкции от ЕК заплашват Община Велинград заради старото сметище
 
Всичко за велинград