Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, July 20
· Няколко културни въпроса след Празниците на културата
· „Нека бъде хоро!“
· Как седмокласници се представиха на изпитите
· Малки обяви: 20.07.2021
· Събраха още 60 чувала боклуци от притоци на Чепинска река
· Кокозето представя Велинград
· Герои от приказки в „Боров парк“
· НОВА КНИГА: „Пепел от огнището“ – капка сълза за родителите и родното
· Стоян Влахов за историята и патриотизма
· Грижа и внимание за възрастните хора в Драгиново
· Състезанието по ориентиране се отлага
· Заради лош път няма да има Купа „Сивен“
· Посетете Лепеница - Дионисиевата пещера
Tuesday, July 13
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.07.2021
· Велинград гласува: ниска активност и лек вятър на промяната

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

Празници на културата 2021
Публикувано 2021-07-13 09:13:37 от Темпо


Само 5 дни продължиха велинградските Празници на културата 2021. Кратката програма е едно от нещата, с които ще запомним тазгодишните празници. А ето и кратък преглед на културните събития, които разнообразиха първите дни на летния и туристически месец юли във Велинград:


4 юли, неделя
След тържествения Ден на Велинград и откриването на Празниците на 3 юли, втората вечер започна с вълнуваща литературна среща в Художествената галерия. Велинградчани и гостите на града отново имаха възможност да се срещнат с Анджелина Денчева и нейния роман за деца „Приключенията на Поли“. Повече за 12-годишната Анджелина и нейните многобройни таланти в различни области разкри водещата София Нанова.
На сцената на площад „Николай Гяуров“ в неделната вечер се представиха Младежката музикална формация към ЦПЛР-ОДК, танцьорите от КСТ „Импулс Велинград 2002“, певците от ДЮВИШ „Звънче“, школата по модерен балет „Dance club JOY“ и танцов клуб „Елица“. На велинградска сцена гостува ВС „Сгушена звездица“ от град Петрич.

5 юли, понеделник
Започна Лятно училище – обучение за работа с дърво, вълна и глина, което е част от образователната програма „Да съхраним красотата на миналото” на Исторически музей-Велинград. Музеят организира лятното училище всяка година заради големия интерес към традиционните занаяти. В обученията се включиха Снежана Велева, Георги Куманов, Десислава Табакова, Миглена Рубска и майстор Альоша Кадьов. Най-голям бе интересът сред децата, а най-малката майсторка това лято беше на 2 годинки и половина. Вечерният концерт започна с местен фолклор, представен от Ансамбъла за автентичен фолклор „Драгиново” при НЧ „Методий Драгинов-1936” и Детско-юношеския състав за изворен фолклор при НЧ „Изгрев-1959” от с. Кръстава. В музикалната част се включиха Десподска и ВГ „Караоке“, а в спортната участваха КСТ „Импулс”, Клуб по художествена гимнастика „Беси” и КСТ „Импулс- Велинград-2002”.

6 юли, вторник
Пленерът „Велинград в багри и ноти” събра на площада малки творци, които рисуваха на тема „Моето лято“ в съпровод на музикантите от ЦПЛР-ОДК.
Отново за детската аудитория бе и магичният цирков спектакъл с клоуни, илюзии и огромни мечки. Наред със забавленията децата получиха и първите си магически уроци. Богата фолклорна програма представиха Детски ансамбъл за народни песни и танци „Чепинче“ и ПАНПТ “Чепино“ към ОНЧ „Св. Св.Кирил и Методий - 1905“, както и танцьорите на ТК „Надежда“.

7 юли, сряда
В последната вечер от Празници на културата 2021 зрителите се насладиха на изпълненията на ПДЮАНПТ „Здравче венче” при НЧ „Васил Левски-1904”, малките гост-участници Карина и Константин Фиданчеви, Калина Десподска и Иван Едрев.
Танцов клуб „Росица“ почете паметта на Росица Стоицова - създател, дългогодишен ръководител на клуба и организатор на фестивала „Хоро при извора“, с изпълнение на хорото „Росни ми, росни, росице“.
Още емоции добави танцът „Хубава си, моя горо“ на възпитаниците на КСТ „Импулс - Велинград- 2002”, който в „България търси талант” те посветиха на раздялата си с приятеля Наско.
Концертът на народния певец Николай Славеев и неговия бенд закри Празниците на културата, чийто финал стана голямо българско хоро.
ТемпоTuesday, July 27
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.07.2021
· ОПОС налага финансова корекция за закриване на старото сметище
· ОТЗВУК: Още за зелената система във Велинград
· МЕТАЛИКА СТРОЙ - ПРОДАЖБА НА НОВО СТРОИТЕЛСТВО ЖИЛИЩА ВЪВ ВЕЛИНГРАД
· С 666 666 лева ще ремонтират 3 улици в Чепино
· Общината обнови три детски площадки
· Избраха „Гео-Бор Нова“ за оператор на двете инсталации за отпадъци и компостиран
· КРИМИ ХРОНИКА 27.07.2021
· За 3 дни Дорково отново ще е фестивал
· Фолклорът царува на сцената
· Малки обяви: 27.07.2021
· Да обучаваш означава да се учиш двойно
· Велинградски спортисти на летни олимпийски игри
· Пъзелът Ракитово – холограма на живота на Земята през последните 4-5 милиона год
· Голяма люлка е новата атракция в Света Петка
Tuesday, July 20
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 20.07.2021
· Избрахме новите народни представители
· Какви знаци за промяна дадоха изборите във Велинград
· Авария остави Велинград за денонощие без вода
· Санкции от ЕК заплашват Община Велинград заради старото сметище
 
Всичко за велинград