Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, July 20
· Няколко културни въпроса след Празниците на културата
· „Нека бъде хоро!“
· Как седмокласници се представиха на изпитите
· Малки обяви: 20.07.2021
· Събраха още 60 чувала боклуци от притоци на Чепинска река
· Кокозето представя Велинград
· Герои от приказки в „Боров парк“
· НОВА КНИГА: „Пепел от огнището“ – капка сълза за родителите и родното
· Стоян Влахов за историята и патриотизма
· Грижа и внимание за възрастните хора в Драгиново
· Състезанието по ориентиране се отлага
· Заради лош път няма да има Купа „Сивен“
· Посетете Лепеница - Дионисиевата пещера
Tuesday, July 13
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 13.07.2021
· Велинград гласува: ниска активност и лек вятър на промяната

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

На финалната права
Публикувано 2021-07-13 09:19:17 от Темпо


Седмицата от 5 до 10 юли бе финалната права на предизборната кампания за вота на 11 юли 2021 г. Във Велинград тя бе наситена със събития, организирани от различни политически сили и кандидати.
В дните преди изборите градът бе залят от плакати, голяма част от тях разлепени в нарушение на кметската заповед, с която бяха определени местата за такъв вид агитация. Плакати по дървета, по съдове за боклук, по огради на строежи, в гората, редом с некролози и т.н.

Политическите сили сякаш негласно бяха обявили състезание, при което по централния булевард „Съединение“ да не остане дърво без плакат, като изпълниха и преизпълниха „плана“. Почти нямаше партия, която да не наруши кметската заповед и закона, а първото място по брой разлепени плакати и мащабни билбордове из целия Велинград без конкуренция е за Гражданската платформа Българско лято. Повтори се старата и добре позната практика с късане, рязане, унищожаване на плакати на опоненти. А санкции за нарушителите? Отново позната картинка - не, нямаше!
Три политически сили направиха закриване на кампанията си във Велинград. На 7 юли с лекари от общинската болница се срещнаха представителите на Демократична България д-р Александър Симидчиев - председател на комисията по здравеопазване в 45-тото Народно събрание и д-р Таня Андреева - педиатър и един от инициаторите за детската национална болница. След разговора по проблемите на общинското здравеопазване в Художествената галерия се проведе среща на симпатизанти с кандидатите за народни представители от Демократична България Антоанета Цонева, Александра Стеркова, Васил Тодев и Бранко Манушев. Заявена бе амбицията на Демократична България на тези избори да спечели мандат в 13 МИР Пазарджик, която бе подплатена и с много срещи във всички населени места и общини.
На 8 юли БСП за България закри кампанията си с концерт на централния площад с участието на много кандидат-депутати от листата начело с Драгомир Стойнев и на група „Грамофон“. Преди това в галерията се състоя разговор по актуалната тема „Зелен Велинград“, предложена и развита от кандидата за народен представител Васил Аврамов. Той постави въпроса за липсата на разделно събиране и пречиствателна станция във Велинград, за чистотатата в курорта, за замърсяването на въздуха в зимните месеци. За възможностите, които дава ЕС за решаване на екологичните проблеми и за зелената сделка повече разказа евродепутатът Петър Витанов.
След посещението на водача на листата на ГЕРБ Екатерина Захариева на 3 юли във Велинград, кампанията на коалицията продължи и в малките населени места от общината. Една от финалните срещи беше на 9 юли в Кръстава, в която наред с Екатерина Захариева участваха кандидат-депутатът Димитър Гечев и кметът Костадин Коев. В Кръстава представителите на ГЕРБ изтъкнаха придобивките за селото, направени по време на последния управленски мандат на партията.
По традиция кампанията на ДПС се проведе предимно в селата от община Велинград. От ДПС отново поставиха акцент в община Сърница, където гостува и централният лъч на движението, както и водачът на листата за 13 МИР Пазарджик Йордан Цонев.
И на тези избори, както и през април, във Велинград не станахме свидетели на силно присъствие на представените в предишния парламент „Има такъв народ“ и „Изправи се! Мутри вън!“.
Отново активна кампания направи Гражданската платформа Българското лято, която на предходните избори отбеляза сериозен резултат във Велинград. Тяхната камапния бе закрита с хоро на центъра на Каменица вечерта на 9 юли. Преди това през седмицата беше проведена поредна видео среща на велинградчани с лидера Васил Божков от Дубай. На финала на предизборната кампания се случиха и две знакови кадрови промени: ден преди вота бе сменен началникът на полицейското управление, а малко преди това бе уволнен шефът на Регионалното управление на горите - Пазарджик.
ТемпоTuesday, July 27
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 27.07.2021
· ОПОС налага финансова корекция за закриване на старото сметище
· ОТЗВУК: Още за зелената система във Велинград
· МЕТАЛИКА СТРОЙ - ПРОДАЖБА НА НОВО СТРОИТЕЛСТВО ЖИЛИЩА ВЪВ ВЕЛИНГРАД
· С 666 666 лева ще ремонтират 3 улици в Чепино
· Общината обнови три детски площадки
· Избраха „Гео-Бор Нова“ за оператор на двете инсталации за отпадъци и компостиран
· КРИМИ ХРОНИКА 27.07.2021
· За 3 дни Дорково отново ще е фестивал
· Фолклорът царува на сцената
· Малки обяви: 27.07.2021
· Да обучаваш означава да се учиш двойно
· Велинградски спортисти на летни олимпийски игри
· Пъзелът Ракитово – холограма на живота на Земята през последните 4-5 милиона год
· Голяма люлка е новата атракция в Света Петка
Tuesday, July 20
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 20.07.2021
· Избрахме новите народни представители
· Какви знаци за промяна дадоха изборите във Велинград
· Авария остави Велинград за денонощие без вода
· Санкции от ЕК заплашват Община Велинград заради старото сметище
 
Всичко за велинград