Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, November 30
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 30.11.2021
· Епизод пореден от дългогодишните опити за завладяване на болницата
· Тази седмица водоподаването във Велинград ще бъде ограничено
· Граждански натиск и гласувания стопираха решения за зелени площи
· Тече проверка за неправомерно плащане на Ковид-средства
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.11.2021
· Догодина план-сметката за чистота скача, но такса смет остава същата
· Местният парламент избра двама нови почетни граждани
· Васил Тодев: „Разграничавам се от действията на Демократична България“
· КРИМИ ХРОНИКА 30.11.2021
· С 8 награди Велинград е сред отличниците в туризма за 2021 г.
· Малки обяви: 30.11.2021
· Колеблив „Чепинец“ не показа напредък
· Велинградчанин отново се върна към състезания по бразилски жиу-житцу
· Два фестивала с много награди за „Звънче“

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

Избори „2 в 1“ не родиха запомняща се кампания във Велинград
Публикувано 2021-11-16 09:18:48 от Темпо


Изборната формула „2 в 1“ - президентски и парламентарен вот в един ден, предполагаше поне двойно по-сериозна предизборна кампания. Нищо такова обаче не се случи. Напротив, месецът преди 14 ноември, отреден по закон, за да могат кандидатите и политическите сили да отправят своите послания към избирателите, изобилстваше с всичко друго, но не и с истински предизборен маратон от идеи. Здравната, икономическата и енергийната криза изместиха третата за годината политическа битка на втори план. Голяма част от политиците не намериха пътя към проблемите на своите избиратели и не назоваха решенията, които хората очакваха да чуят, преди отново да отидат да гласуват в толкова сложна и тревожна обстановка.


Във Велинград предизборната кампания за кандидати за президент и вицепрезидент остана единствено и само на ниво плакати. В нашия град не стъпи нито една кандидат-президентска двойка. За разлика от Костандово или Сърница, където кандидатите на ДПС Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова проведоха големи митинги с участието и на кандидати за народни представители от партийната листа. Не само ДПС, а и другите партийни и независими претенденти за президентския пост не включиха Велинград в своите срещи и обиколки из страната. Видяхме ги само подредени на плакати, рекламно експонирани в социалните мрежи и медиите.
Голяма част от основните политически сили направиха във Велинград кампания за народни представители, макар и в далеч по-малки мащаби, без митинги, срещи и концерти. ГЕРБ този път ограничи предизборните си мероприятия във Велинград до минимум. Екатерина Захариева, която отново бе водач на листата, направи среща и снимки с партийния актив, кметове на кметства и кметски наместници. Водачът на листата на БСП Драгомир Стойнев също се срещна със съпартийци във Велинград. Повечето от политическите сило обаче заложиха на кампания на открито, в центъра на града, с раздаване на агитационни материали и лични разговори с избиратели. Най-активни бяха от Демократична България, чийто бус няколко пъти премина през Велинград, а водачът на листата Антоанета Цонева проведе множество срещи и разговори с велинградчани. И на този вот коалицията положи усилия за по-отчетливо присъствие в селата от община Велинград и в трите населени места на съседната община Сърница, където стигна до пряко противоборство с ДПС (подробноти в статията за вота в Сърница). ДПС от своя страна бе единствената политическа сила, която на този вот направи класическа кампания - автобус, митинги, много срещи с масирано участие на партийни лидери. В подкрепа на водача на листата Йордан Цонев кафе пи Делян Пеевски, който посети Света Петка. За разлика от предишните два вота, този път за среща с местни поддръжници дойде и водачът на листата на „Изправи се, България! Ние идваме!“ Мая Манолова. От централния площад агитираха и кандидатите на „Възраждане“, които в рамките на предизборната кампания осъществиха и благотворителна инициатива - подариха така нужната печка за отопление на църквата „Св. Георги“ в квартал Чепино. „Има такъв народ“, както и на предходните два вота, не записаха ярко предизборно присъствие във Велинград. Новата политическа формация „Продължаваме промяната“ избра за среща с велинградчани неделния пазар. Но голямата битка за гласове отново се разрази в социалните мрежи, където кандидатите за народни представители се надпреварваха да качват подходящите за целта снимки и клипове (снимките в текста са от профили на кандидатите в социалните мрежи).
След тази предизборна кампания ще има по-малко за чистене, защото плакатите бяха видимо по-малко. Дали първите избори „2 в 1“ ще донесат нещо ново, различно и позитивно за България или ще останем в познатия коловоз - отговорът е в резултатите от народния вот, но и в сметките на политиците, които сме избрали този път.
Темпо

Кампанията срещна Антоанета Цонева (ДБ) и Йордан Цонев (ДПС), но не във Велинград, а в Сърница.
Екатерина Захариева с актива на ГЕРБ и кметове.
Дарение от „Възраждане“ за църквата в Чепино.
Мая Манолова (ИБГНИ) на кратка визита във Велинград.Tuesday, December 07
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 07.12.2021
· Медици и граждани на голям протест: Долу ръцете от общинската болница! Оставка!
· Общината дължи яснота за земята на общинската болница
· БСП-Велинград: Чрез референдум да се чуе гласа на народа за болницата
· Клептуза - огледалото, в което Велинград не иска да се огледа
· Избирането ми за почетен гражданин е голяма чест и професонално удовлетворение
· Нов екопроект залага на разделното събиране на отпадъци
· Готови ли са фирмите за зимното почистване?
· Ротари клуб на 15 години и с нова кауза
· Малки обяви: 07.12.2021
· КРИМИ ХРОНИКА 07.12.2021
· Музеят получи парченце от опаковката на Триумфалната арка
· Фолклорната музикална култура във Велинградско - старите традиции в съвременност
· Запалиха светлините на Коледната елха
· Кадетките на ВК „Велинград волей“ играха срещи от първенството
· ПК „Белмекен“ с участие на първенството в Бургас
· Памет за моя дядо
· В подготовка за празничните дни
· НФ „Култура“ финансира детски танцов спектакъл
Tuesday, November 30
· Сдружение „Местна инициативна група – Белово, Септември и Велинград”,
 
Всичко за велинград