Актуален брой

Предишен брой
Sunday, May 22
· Фестивал на бойните изкуства
· „Чепинец“ компенсира с успех в Ивайло
· Тежки наказания след скандалния мач
· Подкрепа за най-малките футболисти на „Чепинец‘‘
Tuesday, May 17
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 17.05.2022
· 100 години СУ „Васил Левски“: гордост и празник за цял Велинград
· Областният управител върна решението за придаване на алея към парцела на „Рич“
· Велинград търси място в нишата на конферентния туризъм
· Опасна детска пързалка пред „Фреш“
· Започна ремонтът на ул. „Цанко Церковски“
· Община Сърница кандидатства за Европейски етикет за иновации
· „Старото читалище - отново място за култура и изкуство“
· „Овчарска песен“ празнува 50 години
· Концерт на школата по китара
· Три дни Костандово ще бъде столица на фолклора в Западните Родопи

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Цени за реклама

Местният парламент „придаде“ общински имоти към частни
Публикувано 2022-05-03 10:21:21 от Темпо


Според кмета К. Коев в Боров парк нищо няма да се преотрежда, продава и подарява
На заседанието на 28 април 2022 г. Общински съвет - Велинград разгледа две предложения за „придаване“ на общински към частни парцели. Това е нова практика в работата на местния парламент.


Във връзка със заявление от „Амбър-80“ ООД с управител Иван Делчев кметът Костадин Коев внесе проект за решение, според което към парцел на фирмата в местността „Делове“ с площ 2060 кв.м. се придават част от улица и парцел с отреждане за паркинг, които са собственост на Община Велинград. Двата общински парцела са с площ от 773 кв.м. След „присъединяването“ им парцелът на „Амбър-80“ става с обща площ 2 833 кв.м., а отреждането е „Жилищно строителство - апартаментен тип, търговия и услуги“. Решението бе гласувано от 27 съветници без никакви разисквания, само Рахим Енгяк от МК „БСДП“ се въздържа.
Одобрено бе и решение във връзка със заявление от фирма „Голд“ ООД, собственик на хотел „Рич“. Първоначалното предложение, внесено от кмета Костадин Коев, предвиждаше изменение на плана за регулация, при което към имота на хотела да бъдат придадени два имота публична общинска собственост с обща площ 502 кв.м. (част от алея с площ 76 кв.м. и още 426 кв.м. по протежението на ул. „Евлоги Георгиев“). Според предложението в придаваемата част ще бъде изграден двуетажен паркинг с височина 7 метра.
При обсъждането на проекта за решение в постоянните комисии част от съветниците са се въздържали да го подкрепят. На самата сесия председателят на комисията по общинска собственост Радослав Димов предложи за момента да се гласува като придаваема част само алеята от 76 кв.м., която попада в границите на хотела и е необходима за неговото обслужване. Алеята е с невъзможен достъп за преминаване поради денивелация на терена, а площта от 76 кв.м. се актува от публична в частна общинска собственост. Останалите 426 кв.м. да отпаднат от решението, предложи Р. Димов. Това предложение бе прието, като при гласуването се въздържаха двама съветници - Иван Пукнев от ГЕРБ и Александър Даскалов от ЗНС.
След гласуването отношение по казуса взе кметът Костадин Коев.Той отчете, че сред обществеността има много коментари по повод решението за продажба на 7 парцела в ската на Боров парк, в общината е постъпила и жалба от г-жа Коемджиева и г-жа Вецова с мотив завземане на част от парка. Кметът припомни, че през 1998 г., с решение на тогавашния Общински съвет, са одобрени въпросните парцели за стопанска дейност на ул. „Евлоги Георгиев“ в частта от бул. „Съединение“ до ул. „Тошо Стайков“. Заповедта е влязла в сила, има и разрешение от МРРБ. Това са стари решения, ние не правим нищо ново, подчерта г-н Коев. Той припомни и защо е било нужно новото преотреждане на парцелите от публична в частна общинска собственост. До 2016 г. тези парцели са били частна общинска собственост, но тогава на общината бяха наложени много запори и за да бъдат защитени общинските имоти от частен съдебен изпълнител, те бяха преобразувани в публична общинска собственост. Със сегашното си решение се връща стария статут на имотите - частна общинска собственост. „Паркът остава парк. Дареното някога за парк няма да бъде преотреждано или продавано. Нищо няма да се подарява, ще има явен търг с реални цени.“, заяви кметът Костадин Коев.
Елена БаеваSunday, May 22
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 24.05.2022
· Велинград посреща 24 май със знакови събития
· Три истории за разрушение, печалба и загуба
· Общинският съвет ще избере управител на болницата
· Регионалната програма за заетост ще разкрие 401 работни места
· Обучение за реакция при наводнения
· Съживяват фонда за развитие на летище Пловдив
· КРИМИ ХРОНИКА 24.05.2022
· Костадин Филипов: Нося Велинград в сърцето си
· Музеят празнува 18 май
· Старото читалище - кауза, която събира хората и подкрепя културата
· Малки обяви:24.05.2022
· Сериозен проект и страхотно преживяване
· Никола Тодев разказва в „Джинс“
· Костандово празнува с фолклорен фестивал
· Над 300 талантливи деца се изявиха на сцената в Драгиново
· Наши ученици спечелиха награда „Най-четящ клас“
· Достойно представяне на фестивал в София
·
· Общината връчи 39 купи за спортни постижения през 2021 година
 
Всичко за велинград