Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, June 08
· Бъдещето на парка при Паничките предизвика обществен сблъсък
· Празници на културата‘2021: само 5 дни и в икономичен вариант
· Населението на областта намалява
· Имунизираните могат да преиздават сертификатите си през сайта на НЗИС
· Кметът възобновява приемния ден за граждани
· КРИМИ ХРОНИКА 08.06.2021
· Велинград почете Ботев и героите на българската свобода
· Песента на теснолинейката 100 години по-късно
· Голям концерт и поредни награди в Деня на детето
· Три повода за гордост и празник в НПГГС „Христо Ботев
· Цветя и музика в памет на Николай Гяуров
· Малки обяви: 08.06.2021
· Липсва поглед и политика на общината за зелените площи
· Отлично представяне на талантите от НЧ „Отец Паисий–1893“
· Доброволци обновиха парка в центъра на Ракитово

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Парламентарни избори 07.2021Цени за реклама

Криминална хроника: Смениха фирмата, която (не) чисти дефилето
Публикувано 2005-12-28 22:04:48 от темпо


Колкото и приказки да изприказваме, че снегът през декември не е изненада, а най-нормалното природно явление, все ще се намери кой да опровергае тази азбучна истина.
Тази година “честта” се падна на отговарящите за почистване на пътищата от републиканската пътна мрежа в община Велинград. По техен адрес десетки и стотици шофьори не пестиха справедливи упреци, защото пътните платна в посока Варвара, Юндола и Сръница бяха в изключително лошо състояние. От години дефилето към Пазарджик не било оставяно в толкова трагично състояние с непочистени големи буци лед и огромни неопесъчени участъци. Пътят е пързалка - това бе констатацията на всеки, преминал през двадесетината километра на дефилето. А броят на пътуващите бе изключително голям, което също е напълно в реда на нещата в навечерието на празници, когато всеки пътува по работа. Това доведе до образуването на огромни колони от пъплещи коли, очакващи всеки момент буца или леден участък да ги запрати в нечия броня или калник. При положение, че сме платили и данъци, и винетки, това на нищо не прилича, коментираха вбесени шофьори и се заканваха, че повече няма да плащат, след като отговорните фактори не си вършат работата.
От КАТ - Велинград реагираха на създалата се скандална ситуация с непочистените пътища, като наложиха акт на пътните служби, отговарящи за почистването. Актът е първи за тази зима и затова по закон е в размер от 100 до 1000 лева, а при повторно нарушение сумата скача до 5000 лева. Шефът на КАТ майор Йордан Рогачев е посочил в акта целия участък от Варвара до Аврамови колиби. Отговорността за непочистения път е на Окръжно пътно управление, в чийто правомощия е да сключва договор за почистване с фирма-изпълнител. Заради скандала, на 22 декември Окръжно пътно управление прекрати договора с фирма “Братя Колеви”, която би трябвало да чисти републиканската пътна мрежа на територията на нашата община. По непотвърдена информация фирмата се е оправдала с неизплатени суми за снегопочистване. Новата фирма, избрана от Окръжно пътно управление, която занапред трябва да поддържа пътищата при зимни условия, е “Георги Делчев”. На нея няма да й бъде лесно, тъй като заледените коловози по дефилето едва ли скоро ще се разтопят. Все пак в петък ситуацията по дефилето видимо се пооправи.
В рамките на Велинград снегопочистването от началото на декември е изцяло отговорност на общинската фирма “Стройком”. От 1 декември фирмата е прекратила договора с “Беев и Беев”, които досега чистеха централния булевард и няколко други участъка. От “Стройком” успяха да се справят в рамките на възможностите си, част от техниката отново блокира заради студа. За фирма “Беев и Беев” остана да чистят при зимни условия междуселищните пътища в общината. Дано случилото се около първия сериозен сняг през тази зима по основните пътни артерии към Велинград да не се превърне в практика. В противен случай да не си правим излюзии нито за туризъм, нито за сериозен бизнес, нито че ще се увеличават тези шофьори, които плащат данъци.
ТемпоTuesday, June 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.06.2021
· Избираме между 22 листи с 217 кандидати за депутати
· Среща за логистиката на изборите и ваксините
· Време е вече да мислим
· МЗ включи общинската болница в проект за евросредства
· Катастрофа отне живота на 45-годишна жена
· КРИМИ ХРОНИКА 15.06.2021
· Делегация от ОАЕ посети Сърница
· Искаме да запалим хората не да чистят, а да пазят чистота
· Малки обяви: 15.06.2021
· За осми път „Красив роман е любовта“
· Дорково отново кани на фолклорен фестивал
· Награди за дамите от „Велина“
· Злато и признание в Хисаря
· Поредица от изяви и награди за ОДК
· Силен турнир за велинградските плувци
· ФК „Чепинец“ съществува, но не се развива
· Мини волейбол в Панагюрище
· Стартира футболен турнир „Велинград 2021“
Tuesday, June 08
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.06.2021
 
Всичко за велинград