Актуален бройПредишен брой
Tuesday, June 06
· Отличен за плувците на „Чепинец“
· ПК „Белмекен“ с успехи в Пловдив
· Категорична домакинска победа за „Чепинец“
· Два детски отбора на ФК „Чепинец“ с бронзови медали от силен турнир
· Иван Лебанов гост на юбилея на катедра „Снежни спортове“ в НСА
· Нов клуб по бокс и бойни спортове
· В Ракитово организираха лагер за бъдещи пещерняци
Tuesday, May 30
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 30.05.2023
· Съдът прекрати оспорването на решението за общинската болница
· За първи път съветниците не приеха „изменения на измененията“ на капиталовата пр
· Д-р Пепелов не идва на комисии и сесия, но мнозинството го подкрепя
· СЕСИЕН ОБЕКТИВ 25.05.2023
· МИГ „Белово, Септември, Велинград“
· Юбилейните Празници на културата ще имат бюджет от 75 000 лева
· Още един мълчалив отказ на кмета падна в съда

Търсене в архивитеПарламентарни избори 02.04.2023ЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

Цени за реклама

Бенефис на Венелин Каленов - „златното момче на „Звънче“
Публикувано 2022-06-21 09:35:45 от Темпо


От години Музикалната школа „Звънче“ утвърждава една ценна традиция: когато дойде време за „Довиждане“ с някое от порасналите „звънчета“, това става с концерт-бенефис. Поредният такъв концерт се състоя на 17 юни в НЧ „Отец Паисий-1893“. В главната роля бе Венелин Каленов - единственото момче, което по думите на г-жа Йорданка Казалиева е „издържало толкова дълго - 12 години“ в ДЮВИШ „Звънче“. И единственият спечелил 3 награди Гран при от международни конкурси наред с десетките отличия от национални фестивали и изяви. Формулата на успеха: Венелин Каленов изпя част от най-големите български хитове по свой начин, влагайки талант, труд и вдъхновение.


Колко е вярна тази формула почувства и публиката, изпълнила до краен предел залата на читалището. Сред официалните гости бяха Мариана Зинкова от Община Велинград, Ани Василева - директор на СУ „Св. св. Кирил и Методий“, тримата класни ръководители на Венелин - г-жа Шаламанова, г-жа Калъчева и г-н Стоев и голяма част от училищния колектив, Росица Рускова - директор на ПГД „Иван Вазов“, Катерина Мирчева - директор на ЦПЛР-ОДК, композиторът Хайгашот Агасян, музикантът Светослав Лобошкин, маестро Никола Янев-Чоли и др.
„В тази зала са всички важни за мен хора“, каза в началото Венелин Каленов, бурно аплодиран и от много приятели и съученици. Той изпълни любими български песни, посвещавайки две от тях на своята майка Румяна и на своята баба Надка в знак на благодарност за тяхната обич и подкрепа. В певческата си кариера 19-годишният Венелин е пял на 7 езика, направи го и на бенефиса.
В концерта се включиха и още „звънчета“, чийто талант Велинград е аплодирал многократно: Николета Сачкова, Христина Даскалова, Анелия Рачева, Иванка Алексиева, Ванеса Баева. Венелин Каленов изпълни два дуета - с Мария Божинова, която го определи като „буря, емоция, която не може да бъде спряна“ и с дългогодишната си дуетна партньорка Николена Сачкова, която му пожела да не спира да развива своя уникален талант. Поздрав към Венелин беше изпълнението на Светослав Лобошки, под чийто акомпанимент на китара пя Михаела Нанова. Г-н Лобошки сподели, че благодарение на енергията музика във Велинград е открил приятели и припомни, че без музика животът щеше да е една грешка. Специално за бенефиса Хайгашот Агасян изпя новата си песен „Детството, детството - няма го вече“ по стихове на Недялко Йорданов. Големият композитор определи Венелин като „целунато момче“ и изрази своята обич към всички деца от „Звънче“, израстнали пред очите му. Въпреки че не успя да присъства, певицата Дивна също изпрати своята любов и поздрави към Венелин и семейството му. А танцьорите от КСТ „Импулс Велинград 2002“ с ръководител Мая Кондарева допълниха музиката с красотата на танца.
Песента „Заедно“ в изпълнение на всички присъстващи „звънчета“ прозвуча като химн на вечерта и показа невероятната връзка между възпитаниците на семейство Йорданка и Иван Казалиеви, независимо от времето и разстоянията.
С топли думи към Венелин Каленов се обърна г-жа Ани Василева, която изрази увереност, че сцената пак ще бъде негова и обеща, че неговите учители винаги ще са на първия ред. От името на Община Велинград г-жа Мариана Зинкова поднесе подарък и определи Венилин като „очарователния рицар на „Звънче“. А групата „приятели извън сцената“ му пожелаха никога да не променя.
Роден е да бъде лидер и ще успее, защото се научи да се труди - това бе оценката за Венелин Каленов от г-н Иван Казалиев. Г-жа Йорданка Казалиева го нарече „златно момче“ и обобщи: „Нашето злато, нашето най-голямо богатство са нашите деца“, като не пропусна и този път да благодари на родителите и да ги покани на сцената. Бенафисът в чест на Венелин Каленов завърши с общо изпълнение на песента „Звънче“, с много вълнение и аплодисменти - сякаш никой в залата не искаше концертът да свършва. И той няма да свърши, защото дори и да е вярно, че „всичко отминава под това небе“, то музиката остава завинаги в сърцата на тези, които я обичат.
Елена БаеваTuesday, June 06
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 06.06.2023
· Какви са новите цени на дървата за огрев?
· Най-старото ни училище празнува 200 години
· Парното влакче закара Мария Габриел и дипломати само до гара Цепина
· Започна делото за убийството на Екатерина Каферинова
· Кога ще ремонтират дупките на булевард „Съединение“
· След скъпия ремонт ул. „Бачо Киро“ не издържа първия дъжд-тест
· Конферанс по изобразително изкуство с художника Васил Горанов
· Лаура Траатс подари олимпийската си топка на ОУ „Христо Ботев“
· „Училището вчера, училището днес“
· Театрален колектив „Нишан“ даде паметен нишан
· „Минерали-М“ създаде и дари новия паметник на Христо Ботев
· Малки обяви: 06.06.2023
· Търси се „Тайната стая на читалището“
· Читалището в Каменица кани на театър и фестивал
· 47 групи идват за второто издание на многоезичния фестивал „Словото – сила и нео
· Училището в Дорково на 115 години
· Пъстър и усмихнат Ден на детето
· Първоюнски забавления
· Бутиков турнир по спортни танци
 
Всичко за велинград