Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, June 08
· Бъдещето на парка при Паничките предизвика обществен сблъсък
· Празници на културата‘2021: само 5 дни и в икономичен вариант
· Населението на областта намалява
· Имунизираните могат да преиздават сертификатите си през сайта на НЗИС
· Кметът възобновява приемния ден за граждани
· КРИМИ ХРОНИКА 08.06.2021
· Велинград почете Ботев и героите на българската свобода
· Песента на теснолинейката 100 години по-късно
· Голям концерт и поредни награди в Деня на детето
· Три повода за гордост и празник в НПГГС „Христо Ботев
· Цветя и музика в памет на Николай Гяуров
· Малки обяви: 08.06.2021
· Липсва поглед и политика на общината за зелените площи
· Отлично представяне на талантите от НЧ „Отец Паисий–1893“
· Доброволци обновиха парка в центъра на Ракитово

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Парламентарни избори 07.2021Цени за реклама

Българо-австрийски проекти в професионалното образование
Публикувано 2006-03-07 08:55:33 от темпо


Професионална гимназия по икономика и туризъм “Алеко Константинов” Велинград е пилотно училище по австрийско-български проект за насърчаване на туристическото образование в България, осъществен от Култур Контакт Австрия и Министерството на образованието на България. През настоящата учебна година нашето училище продължава за работи по програма “tour.reg” (декември 2004 г. - март 2007 г.), която е непосредствено продължение на досегашните съвместни проекти (BAK Tour Man 1998-2001 г. и TOUR NET 2001-2003 г.).
Декларираната цел е подкрепата за развитие на туристическото образование, ориентирано към практиката, което отговаря на международните стандарти за качество. Търси се тясна връзка между нашето училище по туризъм и местната туристическа индустрия. Чрез въвеждането на близко до практиката обучение с помощта на нови, модерни методи на обучение, като разработването на проеки, насърчаване придобиването на необходимите за професията ключови квалификации, като работа в екип, творчество, лична отговорност и инициатива ще се усвояват специфични за бранша компетенции.
Във връзка с това са финансирани два училищни проекта в сферата на туризма. Единият проект е “Наръчник по сервиране”, който се ръководи от помощник директора по практика инж. Тодорка Ланджова, а другият е насочен към възстановяване и описване на туристическите пътеки в района на Велинград, ръководен от помощник директора по учебна дейност г-жа Снежана Похлупкова. Продължава работата на наши учители в семинари за разработването на учебни материали, свързани с туристическото обучение. Г-жа Мария Узунова съвместно със свои колеги от други пилотни училища подготвят издаването на учебник по туристически маркетинг, г-н Радослав Райчев - учебник по туристически мениджмънт. През следващата учебна година практическата насоченост на обучението ще бъде допълнено с учебно-тренировъчна фирма. В нея ще се обучават ученици от 10 и 11 клас, специалност “Мениджмънт в туризма”, тъй като предметът на дейност ще бъде в сферата на туризма.
Мероприятията за повишаване на квалификацията в областта на училищния мениджмънт също са част от проекта за насърчаване на туристическото образование. Г-н Табаков, директор на ПГИТ “Ал. Константинов”, активно участва в семинарите, посветени на мениджмънта. Беше изготвена и приета от педагогическкия съвет мисия на училището, в която са заложени основните приоритети на професионалното образование. Г-н Табаков участва и в редица важни за всяко училище семинари, посветени на начините за финансиране на училищни проекти, методиката и спонсорството, на които е било обърнато внимание на коректността между партньорите и ясно декларираната взаимна изгода. Търсим възможности за участие и по друг проект на Европейския съюз - “Леонардо да Винчи” за ранно професионално образование. Кандидатстваме по проект “Мобилност”, който позволява финансиране на учебни практики в страни от ЕС. Надяваме се да изпратим две групи от ученици за практика в хотели и ресторанти в град Нойзидъл ам Зее, Австрия през есента на 2006 и 2007 г.
Усилията на ПГИТ “Ал. Константинов” са насочени към създаване на знаещи и можещи кадри за туристическата индустрия. Ще продължаваме да работим в тази насока, за да могат нашите ученици да намерят своята професионална реализация в трудните условия на реалния живот.
Радослав Райчев, учител-методистTuesday, June 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.06.2021
· Избираме между 22 листи с 217 кандидати за депутати
· Среща за логистиката на изборите и ваксините
· Време е вече да мислим
· МЗ включи общинската болница в проект за евросредства
· Катастрофа отне живота на 45-годишна жена
· КРИМИ ХРОНИКА 15.06.2021
· Делегация от ОАЕ посети Сърница
· Искаме да запалим хората не да чистят, а да пазят чистота
· Малки обяви: 15.06.2021
· За осми път „Красив роман е любовта“
· Дорково отново кани на фолклорен фестивал
· Награди за дамите от „Велина“
· Злато и признание в Хисаря
· Поредица от изяви и награди за ОДК
· Силен турнир за велинградските плувци
· ФК „Чепинец“ съществува, но не се развива
· Мини волейбол в Панагюрище
· Стартира футболен турнир „Велинград 2021“
Tuesday, June 08
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.06.2021
 
Всичко за велинград