Актуален брой

Договори Парламентарни избори 2021Предишен брой
Tuesday, June 15
· Среща за логистиката на изборите и ваксините
· Време е вече да мислим
· МЗ включи общинската болница в проект за евросредства
· Катастрофа отне живота на 45-годишна жена
· КРИМИ ХРОНИКА 15.06.2021
· Делегация от ОАЕ посети Сърница
· Искаме да запалим хората не да чистят, а да пазят чистота
· Малки обяви: 15.06.2021
· За осми път „Красив роман е любовта“
· Дорково отново кани на фолклорен фестивал
· Награди за дамите от „Велина“
· Злато и признание в Хисаря
· Поредица от изяви и награди за ОДК
· Силен турнир за велинградските плувци
· ФК „Чепинец“ съществува, но не се развива

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Парламентарни избори 07.2021Цени за реклама

Бурни страсти около общинските фирми
Публикувано 2006-05-03 09:27:33 от Темпо


Централна тема в работата на Общинския съвет на 27 април бе дейността на общинските фирми и предприятия, която преди това бе подробно разглеждана и в комисиите. Единствено по отчета на “Пазари и тържища” за 2005 г. нямаше забележки и спорове.
Най-бурен бе дебатът по отчета на контрольора на общинската болница д-р Здравка Масларова, по счетоводния отчет и баланс на дружеството и актуализацията на структурата му. Според комисиите по образование и по икономика резултатите на облницата през 2005 г. в сравнение с 2004 г. са впечатляващи - МБАЛ приключва миналата година със счетоводна печалба. В същото време обаче съветникът В. Бозев откри 60 000 лева, които не са посочени като приходи и не получи отговор на въпроса как е станало това. Той изрази тревога, че задълженията на болницата са над 700 000 лева и тъй като надхвърлят собствения капитал на дружеството, има опасност то да се декапитализира. В подкрепа на управлението на болницата се изказа Г. Михайлов, който изтъкна и много добрите отзиви за работата на “МБАЛ-Велинград” от страна на акредитационната комисия. Наложи се прегласуване, но отчетите накрая бяха приети.
По отчета на “ВКТВ” съветничката Ат. Хрисчева посочи, че има пълно разминаване на цифри за едни и същи приходни пера в документациите, представени от управителя, главния счетоводител и контрольора. Това са 3 различни отчета, кой е верният, попита г-жа Хрисчева. В отговор врид управителят на “ВКТВ” Никола Делиев се извини неколкократно и определи допуснатото разминаване като “груба немарливост от моя страна”. Неговото обяснение бе, че тримата работят с различни програми и затова се е стигнало до разминаване на цифрите.
Въпреки че “Спортни имоти и плажове” вече е в историята, страстите около предприятието продължават. Голямата загуба, генерирана през 2005 г., се дължат на внасянето на неплащаната от години сума за минерална вода. Съветниците поискаха управителката на новото предприятие “Спортни имоти и пазари” Ат. Хрисчева да провери как се ползва залата за борба в Сърница и пистата на Юндола и има ли сключени договори за тях. От залата Иван Аврамов отправи люти критики към работата на Общинския съвет по отношение на спортните обекти и изрази възмущение от сложената охрана на Централния плаж. Правим тоалетни, охраняваме и ресторант “Мираж”, който вече е предаден на общината, обясни г-жа Хрисчева. Съветниците сблъскаха мненията си и по повод Информационния център за малък и среден бизнес, който през 2005 г. има приходи от 11 000 лева и загуба около 40 000 лева. Александър Даскалов поиска пълен анализ на дейността, за да се види дали си заслужава да се изразходват тези средства. Георги Михайлов му опонира, че именно ИЦМСБ подготвя проектите на общината. Според д-р Цветан Дафов заради подобни боричкания и интереси хората с право критикуват Общинския съвет, а обстановката в него е нездравословна. Отчетите на дружествата с общинско участие ще се гледат на извънредна сесия в средата на май. Темата бе отложена, тъй като от 11 дружества отчети бяха представили само 5 (“Хорос”, “Паркинги и гаражи”, “Спорт Бееви”, “Атлетик” и “Акварекс”). Извадено е и актуално състояние на фирмите, а на сесията ще се викне и юрист, тъй като предстоят сериозни решения по отношение на общинското участие. Специално за “Сютка” АД кметът и председателят на Общинския съвет ще трябва до извънредната сесия да се срещнат с представители на общините Ракитово и Пазарджик, които са акционери в дружеството.
Елена Баева Как приключиха 2005 г. общинските фирми:
ВКТВ печалба 2000 лева МБАЛ-Велинград печалба 186 000 лева
Спортни имоти и плажове загуба 131 000 лева
Пазари и тържища печалба 63 000 лева
ИЦМСБ загуба около 40 000 леваTuesday, June 22
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.06.2021
· Опасни детски и спортни площадки!
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗА 46. НАРОДНО СЪБРАНИЕ
· Тази година ремонтират 8 улици във Велинград
· Общината ще плаща дългове с имоти?
· РЗИ призовава участниците в изборния процес да се имунизират
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗА 46. НАРОДНО СЪБРАНИЕ
· КРИМИ ХРОНИКА 22.06.2021
· ДГС „Алабак“ постави кошчета за отпадъци в горите
· С общи усилия бе почистена Мечкина река
· Малки обяви: 22.06.2021
· За първи път Велинград посреща фестивал на документалното кино
· Успешно завършване на учебната година
· С благодарност от СБУ
· Звуци на гайди огласят Чепино
· Как да дишаме по-чист въздух
· ФК „Чепинец“ на детски турнир в Костенец
· Отборът на Драгиново спечели турнира „Велинград‘2021“
Tuesday, June 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.06.2021
· Избираме между 22 листи с 217 кандидати за депутати
 
Всичко за велинград