Актуален брой

Договори Парламентарни избори 2021Предишен брой
Tuesday, June 15
· Среща за логистиката на изборите и ваксините
· Време е вече да мислим
· МЗ включи общинската болница в проект за евросредства
· Катастрофа отне живота на 45-годишна жена
· КРИМИ ХРОНИКА 15.06.2021
· Делегация от ОАЕ посети Сърница
· Искаме да запалим хората не да чистят, а да пазят чистота
· Малки обяви: 15.06.2021
· За осми път „Красив роман е любовта“
· Дорково отново кани на фолклорен фестивал
· Награди за дамите от „Велина“
· Злато и признание в Хисаря
· Поредица от изяви и награди за ОДК
· Силен турнир за велинградските плувци
· ФК „Чепинец“ съществува, но не се развива

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Парламентарни избори 07.2021Цени за реклама

Време разделно за БЗНС-НС
Публикувано 2006-05-16 08:58:12 от темпо


Областната председателка на БЗНС-НС Екатерина Каферинова остана на поста, след като спечели с огромно мнозинство при тайно гласуване 89 от възможните 92 гласа в своя подкрепа. Това стана на извънредна отчетно-изборна областна конференция на партията, която се проведе на 13 май във Велинград.
Форумът бе свикан заради предстоящия извънреден конгрес на БЗНС-НС на 18 май, иницииран от Управителния съвет. На 21 май пък главният секретар Анастасия Мозер свиква друг конгрес. Заради разцеплението в БЗНС-НС се проведоха и две извънредни областни конференции: преди месец на такава в Пазарджик бе избран за областен лидер Емил Йончев, а сега във Велинград за същия пост без конкуренция бе Екатерина Каферинова. На чия страна е законът, кое от крилата в БЗНС-НС ще получи регистрация и ще стане легитивмо, по всяка вероятност ще се реши в съдебната зала. В областната конференция във Велинград взеха участие 92 от избраните 106 делегати, като имаше представители на дружбите от всички общини в Пазарджишка област, ЗМС и ВКРС. Тук бяха всички председатели на общински ръководства - след проведената отчетно-изборна кампания нови са председателите в Пазарджик - Чавдар Чавдаров и във Велинград - Васка Колчагова. Във форума участва и почетният председател на областната земеделска дружба Найден Ламбрев.
Екатерина Каферинова изнесе отчетен доклад за последната 1.5 година, акцентирайки върху това защо и как са възникнали конфликтите и разделението сред земеделците. Като първоначални причини тя посочи осуетяването на участието на всички земеделски формации заедно на парламентарните избори и забавянето на сформиране на коалицията БНС заради нежеланието на Ан. Мозер да изпълни решението на УС. Големият спор започнал, когато всички в БНС (вкл. г-жа Мозер) приели решението да подкрепят програмно правителство, начело с непартиен лидер, но г-жа Мозер настояла да не участват в правителството. След това заминала за САЩ, без да упълномощи никой в БЗНС-НС и с нейния отсъстващ глас Сергей Станишев бе избран за министър-председател. Имахме уникалния шанс да бъдем мандатоносители, за това настояваше и президентът Г. Първанов, но отказахме, защото отстоявахме решението, че премиерът не трябва да бъде партиен лидер, заяви Ек. Каферинова. Тя проследи задълбочаването на кризата, след като г-жа Мозер и нейни поддръжници са зопачнали да създават паралелни структури по места, както и да се отнемат правомощия на председателите. Разцеплението е факт и заради свикването на паралелни заседания на УС през март във Велико Търново и в София. Решеинята от Търново за извънреден конгрес на 18 май са легитимни, заяви г-жа Каферинова и напомни, че ако до края на май не бъде избрано име на организацията, няма да ги има като политическа партия.
Изказванията в залата потвърдиха, че в БЗНС-НС има сериозни настроения против политиката на главния секретар Ан. Мозер и че са натрупани много лични обиди, за които говори общинската председателка на Пещера Любка Цветкова. Трябва да намерим сили да се разделим с еничарите в БЗНС-НС, призова общинският лидер на Септември Георги Веселинов. “БЗНС ни се губи!”, с тревога сподели Илия Костов от Дюлево, но Атанас Фурнаджиев от Велинград бе оптимист за бъдещето на партията, защото са успели да се съберат в това “време разделно”.
Конференцията избра 40 делегати за конгреса на 18 май, когато ще се види кой и накъде ще поведе земеделците.
Елена БаеваTuesday, June 22
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.06.2021
· Опасни детски и спортни площадки!
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗА 46. НАРОДНО СЪБРАНИЕ
· Тази година ремонтират 8 улици във Велинград
· Общината ще плаща дългове с имоти?
· РЗИ призовава участниците в изборния процес да се имунизират
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗА 46. НАРОДНО СЪБРАНИЕ
· КРИМИ ХРОНИКА 22.06.2021
· ДГС „Алабак“ постави кошчета за отпадъци в горите
· С общи усилия бе почистена Мечкина река
· Малки обяви: 22.06.2021
· За първи път Велинград посреща фестивал на документалното кино
· Успешно завършване на учебната година
· С благодарност от СБУ
· Звуци на гайди огласят Чепино
· Как да дишаме по-чист въздух
· ФК „Чепинец“ на детски турнир в Костенец
· Отборът на Драгиново спечели турнира „Велинград‘2021“
Tuesday, June 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.06.2021
· Избираме между 22 листи с 217 кандидати за депутати
 
Всичко за велинград