Актуален брой

Договори Парламентарни избори 2021Предишен брой
Tuesday, June 15
· Среща за логистиката на изборите и ваксините
· Време е вече да мислим
· МЗ включи общинската болница в проект за евросредства
· Катастрофа отне живота на 45-годишна жена
· КРИМИ ХРОНИКА 15.06.2021
· Делегация от ОАЕ посети Сърница
· Искаме да запалим хората не да чистят, а да пазят чистота
· Малки обяви: 15.06.2021
· За осми път „Красив роман е любовта“
· Дорково отново кани на фолклорен фестивал
· Награди за дамите от „Велина“
· Злато и признание в Хисаря
· Поредица от изяви и награди за ОДК
· Силен турнир за велинградските плувци
· ФК „Чепинец“ съществува, но не се развива

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Парламентарни избори 07.2021Цени за реклама

ГЛЕДНИ ТОЧКИ с Димитрина Късева:Лошото състояние на автобусните спирки
Публикувано 2006-05-16 09:07:00 от темпо


Мартин Денев, гражданин:
Хората нямат желание и настройка за промяна
Състоянието на спиките във Велинград е много лошо. Необходимост от такива определно има, защото те всъщност са част от цялата транспортна схема и инфраструктура на града. Не е допустимо човек да стои прав 10 –15 минути, докато чака да мине автобус, не е никак удобно. Аз през по-голямата част от годината живея в Швеция, но като се прибирам тук, едно нещо ми прави силно впечатление. Хората нямат желание и настройка за промяна, просто не се борят, не са амбицирани за нищо. Подобна ситуация е направо ужасяваща!

Венко Бозев, председател на Комисията по обществен ред в Общинския съвет:
Проблем, който зависи от нас
Към момента кой и как трябва да поддържа автобусните спирки не е съвсем ясно - същите не са част от действащата транспортна схема. Съгласен съм, че не изглеждат никак добре. Смятам, че сега когато започваме работа по изработка на нова транспортна схема, тези съоръжения трабва да бъдат част от нея. Спирките трябва да бъдат ангажимент. Но общината може би трябва да изработи удобни съоръжения, които на по-късен етап фирмата-превозвач да стопанисва и поддържа.
Важно е да има спирки, защото над 60 процена от хората ползват градски транспорт. На тях трябва да им е удобно, когато пътуват. Затова по темата трябва да има коментари. Такива са задължителни и за табелите, указващи разписанието на автобустие. Това е проблем, за който имаме ангажимент към хората, неговото качествено решаване зависи от нас. Усилията трябва да са общи, на администрацията и на общинските съветници.
За съдействие по темата вече сме започнали и разговори със заместник министъра на транспорта Георги Петърнейчев. От него получихме уверение и готовност за оказване на техническа и методическа подкрепа.

Никола Боков, гражданин:
Спирките са като автобусите - стари и занемарени
Аз не ползвам градски транспорт, но смятам, че автобусните спирки изглеждат ужасно. Всъщност те изглеждат така, както и самите градски автобуси - стари и занемарени.
Във Велинград има дълга автобусна линия , ако човек реши, може да се разходи от единия до другия край с автобус. Тази разхода може да бъде интересна и за туристите. Но като няма спирки, като няма табели с разписания на автобусите, те как да се възползват от тази услуга?! Друг поблем е, че тези спирки се ползват от възрастни хора, а те стоят прави на слънце на дъжд на вятър.
Имам впечатления от това как изглеждат спирките в Австрия например. Там има и луксозни и по-обикновени автобусни спирки, но и в двата варианта присъства навес и място за сядане. Впечатления по темата могат да бъдат събрани и от Пазарджик. Там през последната година също бяха поставени нови и добре изглеждащи съоръжения.

Във Велинград са много малките камъчета, които обръщат колата
Като се замисли човек, ще установи, че и автобусните спирки във Велинград далеч не отгаварят на изискванията за подобни съоръжения. На общия фон те просто допълват картината от дребни, но все съществени детайли, който за съжаление липсват в нашия курорт.
Е , както се казва решението на един проблем няма да реши всички проблеми, но като се има предвид, че през последните години тук проблемите като че ли не се забелязват, много хора си мислят, че решения просто не трябва да се търсят. За сметка на това силните на деня предпочитат да се заемат с по-грандиозни и мащабни проекти. Само дето забравят, че именно малките камъчета обръщат колата, а във Велинград малки камъчета колкото искаш - дупки по улиците, ужасно изглеждащи и изпочупени контейнери за смет, неподъдржани минерални чешми и т.н.т.
Автобусните спирки или по скоро липсващите такива също са в групата на “малките камъчета”. Идеите те да изглеждат добре и поддържани и не на последно място да създават комфорт на хората, ползващи градския транспорт, отлежават вече доста време.
То във Велинград май всеки предпочита да дава само идеи. То във Велинград май всичко е само идеи и нищо друго.Tuesday, June 22
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.06.2021
· Опасни детски и спортни площадки!
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗА 46. НАРОДНО СЪБРАНИЕ
· Тази година ремонтират 8 улици във Велинград
· Общината ще плаща дългове с имоти?
· РЗИ призовава участниците в изборния процес да се имунизират
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗА 46. НАРОДНО СЪБРАНИЕ
· КРИМИ ХРОНИКА 22.06.2021
· ДГС „Алабак“ постави кошчета за отпадъци в горите
· С общи усилия бе почистена Мечкина река
· Малки обяви: 22.06.2021
· За първи път Велинград посреща фестивал на документалното кино
· Успешно завършване на учебната година
· С благодарност от СБУ
· Звуци на гайди огласят Чепино
· Как да дишаме по-чист въздух
· ФК „Чепинец“ на детски турнир в Костенец
· Отборът на Драгиново спечели турнира „Велинград‘2021“
Tuesday, June 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.06.2021
· Избираме между 22 листи с 217 кандидати за депутати
 
Всичко за велинград