Актуален брой

Предишен брой
Tuesday, June 08
· Бъдещето на парка при Паничките предизвика обществен сблъсък
· Празници на културата‘2021: само 5 дни и в икономичен вариант
· Населението на областта намалява
· Имунизираните могат да преиздават сертификатите си през сайта на НЗИС
· Кметът възобновява приемния ден за граждани
· КРИМИ ХРОНИКА 08.06.2021
· Велинград почете Ботев и героите на българската свобода
· Песента на теснолинейката 100 години по-късно
· Голям концерт и поредни награди в Деня на детето
· Три повода за гордост и празник в НПГГС „Христо Ботев
· Цветя и музика в памет на Николай Гяуров
· Малки обяви: 08.06.2021
· Липсва поглед и политика на общината за зелените площи
· Отлично представяне на талантите от НЧ „Отец Паисий–1893“
· Доброволци обновиха парка в центъра на Ракитово

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Парламентарни избори 07.2021Цени за реклама

Общинският съвет защити лични, а не обществени интереси
Публикувано 2007-06-05 10:45:52 от темпо


“Ясно е, че Общинският съвет ще продължи да работи за един човек и всички знаем кой е той!” - така общинската съветничка Боряна Белухова обобщи работата на своите колеги от настоящето мнозинство в местния парламент. Конкретният повод за нейното възмущение бе, че съветниците обърнаха мнението си на 180 градуса и по искане на кмета Стоян Дулев отмениха две свои решения от априлската сесия. Преди месец те разрешиха на ракитовската фирма “Деймос” да положи оптичен кабел във Велинград срещу съответната такса и не подкрепиха искането на “Чепино автотранспорт” таксиметровата стоянка пред автогарата на фирмата да бъде преместена пред жп-гарата. Кметът оспори двете решения като незаконосъобразни, нецелесъобразни и противоречащи на интересите на населението. За никой обаче не бе тайна, че негласният мотив за оспорване на решенията е, че те противоречат на бизнес-интереси на фамилия Бееви. Депутатът Фидел Беев лично направлява съветниците по време на комисиите и на сесията как да гласуват. И убедително мнозинство от 21 съветници гласува точно обратното на начина, по който го направи преди месец. Против двете оспорвания бяха Надежда Ключкова и Боряна Белухова, Иван Славчев се присъедини към тях по точката за такситата, а отделни съветници от БСП и ДПС се въздържаха.
Решението да се премести стоянката за таксита пред автогарата накара над 30 шофьори на таксиметрови автомобили да дойдат на място в залата на Общинския съвет. И попитаха: на кой и защо пречим, на коя автогара няма стоянка, малкият бизнес да умира ли?! Шофьорите напомниха на съветниците, че преди 5 месеца те са приели стоянката пред автогарата, а сега я махат точно преди сезона, на който всички разчитат. Припомниха, че от КАТ също са преценили, че такситата не пречат - лично началникът на КАТ-Велинград инсп. Бозев заяви преди това пред сесията, че стоянката е в “джоб”, има място за 7 коли и е хубаво на автогарата да има таксита в услуга на гражданите. Таксиметровите шофьори обвиниха общината, че те са вложили 2 милиона в своя бизнес, законни са, плащат си лицензите и таксите, но им се закрива стоянката пред автогарата, а скоро ще останат и без такава пред “Абир”, защото централният паркинг ще стане платен.
За да се тушира конфликтът и напрежението, кметът Стоян Дулев и зам.-кметът Реджеп Ходжов се заеха да убеждават шофьорите, че са разбрали погрешно и взетото решение не означава, че стоянката се закрива. Кметът пак си нарочи за виновни медиите. “Не сме разрешили и не сме забранили нищо”, каза председателят на Общинския съвет Неджат Кехайов. “Момчета, лъжат ви! Много малко съветници гласувахме да остане стоянката, другите защитиха частните интереси на Беев!”, опонира съветничката Надежда Ключкова. Според Иван Лебанов решението трябва да се отмени и общината да направи преустройство на територията около автогарата и жп-гарата. Споровете продължиха в коридора и пред общината, където шофьорите получиха заплахи за бизнеса си от депутата Ф. Беев.
Часове след сесията таксиметрови шофьори споделиха, че се опитват да ги манипулират от различни посоки. Те обаче са решили да направят възражение срещу решението на Общинския съвет пред областния управител.
Елена БаеваTuesday, June 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.06.2021
· Избираме между 22 листи с 217 кандидати за депутати
· Среща за логистиката на изборите и ваксините
· Време е вече да мислим
· МЗ включи общинската болница в проект за евросредства
· Катастрофа отне живота на 45-годишна жена
· КРИМИ ХРОНИКА 15.06.2021
· Делегация от ОАЕ посети Сърница
· Искаме да запалим хората не да чистят, а да пазят чистота
· Малки обяви: 15.06.2021
· За осми път „Красив роман е любовта“
· Дорково отново кани на фолклорен фестивал
· Награди за дамите от „Велина“
· Злато и признание в Хисаря
· Поредица от изяви и награди за ОДК
· Силен турнир за велинградските плувци
· ФК „Чепинец“ съществува, но не се развива
· Мини волейбол в Панагюрище
· Стартира футболен турнир „Велинград 2021“
Tuesday, June 08
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.06.2021
 
Всичко за велинград