Актуален брой

Договори Парламентарни избори 2021Предишен брой
Tuesday, June 15
· Среща за логистиката на изборите и ваксините
· Време е вече да мислим
· МЗ включи общинската болница в проект за евросредства
· Катастрофа отне живота на 45-годишна жена
· КРИМИ ХРОНИКА 15.06.2021
· Делегация от ОАЕ посети Сърница
· Искаме да запалим хората не да чистят, а да пазят чистота
· Малки обяви: 15.06.2021
· За осми път „Красив роман е любовта“
· Дорково отново кани на фолклорен фестивал
· Награди за дамите от „Велина“
· Злато и признание в Хисаря
· Поредица от изяви и награди за ОДК
· Силен турнир за велинградските плувци
· ФК „Чепинец“ съществува, но не се развива

Търсене в архивитеЗА КОНТАКТИ
email: tempovelingrad@abv.bg
тел. 0885 22 40 04
тел. 0882298008

ПРОДАВА СЕ

ПРОДАВА АПАРТАМЕНТИ

Парламентарни избори 07.2021Цени за реклама

Новият треньор на “Чепинец” Димитър Муртин: Проблемът в отбора е психологически
Публикувано 2008-10-07 08:28:23 от темпо


Вече втора седмица отборът на ФК “Чепинец” се води от нов треньор – Димитър Муртин.Той наследи отказалия се от този пост Стоян Божков. Това не е първият път, в който Муртин застава начело на “Чепинец”. Той изпълняваше тази длъжност и през сезон 2001-2002, като тогава бе наследен на поста от Атанас Пашев. Сега Муртин поема отбора в тежка ситуация – последно място в таблицата, с наказание от 9 мача лишаване от домакинство и редица кадрови проблеми. Под негово ръководство тимът има изиграни вече две срещи (равенство 1:1 с “Левски” Долна баня и загуба 3:0 от “Сливнишки герой” в мача от 5 октомври).
- Господин Муртин, вече втора седмица сте начело на “Чепинец” и би трябвало да имате известна яснота около ситуацията в клуба. Какъв е вашият коментар за положението в момента?
- “Чепинец” се намира в изключително тежка ситуация. Най-лошото обаче е, че тази ситуация се повтаря от години наред и е ясна на всички. Преди началото на сезона не е правена никаква селекция, не е воден почти никакъв тренировъчен процес, което няма как да не окаже въздействие върху състоянието на отбора. За да бъде обаче ситуацията още по-лоша, се прибавят и проблемите около наказанието на отбора и на двамата състезатели Пейков и Петаков. Така се събират доста тревожни фактори, които няма как да не изпратят тима в дъното на таблицата.
- В този смисъл вие какви мерки ще предприемете, за да може “Чепинец” да заиграе по-силно и да почне да трупа точков актив?
- Вече съм предприел първите стъпки в това отношение. Имаме пет нови попълнения, някои от които вече взеха успешно участие в мачовете, а на други това им предстои. Тук обаче искам да отбележа, че вече е много трудно да се привличат играчи, тъй като отдавна повечето от тях са се ориентирали и играят някъде. Все пак се радвам, че имам възможност да работя с някои доста талантливи момчета. Единият, който скоро ще заиграе при нас, е добре познатият на велинградската футболна общественост Иван Стоилов. В момента той е треньор по футбол към УНСС , но даде съгласието си да играе за “Чепинец”. Другото ново попълнение е Боян Макавеев, нападател, на 26 г. Ново име е и халфът Николай Мартинов, 23 г., брат на централния нападател на “Дунав”( Русе) Иван Мартинов. Другите две нови момчета са опорен халф и защитник, които през лятото са били на проби във втора австрийска дивизия.
- С наказанията на Пейков и Петаков, а и с контузията на Караманов като че ли защитата става най-проблемното звено в отбора. Как ще компенсирате недостатъците там?
- За съжаление възможностите за реагиране са скромни. Единият от петте нови попълнения – Любо Иванов - е защитник и се надявам да компенсира липсите в защита. Скоро се надявам и Караманов да се възстанови и да заиграе. В това звено се очертава още един проблем – игралият успешно през изминалата година Ангов не желае да се състезава повече за “Чепинец”, така че и за десния бек ще трябва да търсим заместници. Ако разбира се намерим още един защитник, ще бъде много добре, но на този етап това е много трудно. Тук искам да уточня нещо. Привърженик съм на изграждането на отбор от местни футболисти. Така бях постъпил и предния път, когато бях треньор. За съжаление в момента това не може да се случи по ред причини, най-важната от които е, че се намираме по средата на полусезона. Затова основно трябва да се съсредоточим върху стабилизирането на отбора и не на последно място да се разчита на детско-юношеската школа. Гледам мачове на юношите и ако някой покаже качества, веднага ще го взема в първия състав.
- Какви са впечатленията ви от първите тренировки? Повечето от вашите предшественици се оплакваха от несериозното отношение на играчите към тренировките.
- Дисциплината сред футболистите е слаба. С всички средства ще работя за подобряването й. Има хора, които са наказани през мач. Тази практика трябва да се прекрати. Разправиите със съдията или с противника не водят до нищо добро. Още повече сега, след това наказание, във всеки мач сме следени под лупа - и съдии, и делегати са много придирчиви към нас. Затова повтарям, че ще работя най-вече за подобряване културата и дисциплината по време на мач. Няма смисъл да се хаби излишна енергия за разправии със съдии или играчи.
- Това ли според вас е рецептата за излизане от трудната ситуация?
- Да, мисля, че до голяма степен проблемите ще се решат, ако се поправи дисциплината. Мисля също, че от много голямо значение пред отбора е психологическият проблем и в това отношение също трябва да се работи много. Смея да твърдя, че като цяло в тима има потенциал и съвсем скоро той ще бъде разкрит. Не на последно място искам да отбележа, че в момента са създадени нормални условия за работа и ако успеем да подобрим дисциплината и да вдигнем психиката на момчетата, резултатите няма да закъснеят.
Николай Стойнов
В следващия кръг:
8 октомври, сряда, 15 ч.
“Чепинец” - “Миньор” Бд
12 октомври, неделя, 15 ч.
Банско - “Чепинец”Tuesday, June 22
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.06.2021
· Опасни детски и спортни площадки!
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗА 46. НАРОДНО СЪБРАНИЕ
· Тази година ремонтират 8 улици във Велинград
· Общината ще плаща дългове с имоти?
· РЗИ призовава участниците в изборния процес да се имунизират
· ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ ЗА 46. НАРОДНО СЪБРАНИЕ
· КРИМИ ХРОНИКА 22.06.2021
· ДГС „Алабак“ постави кошчета за отпадъци в горите
· С общи усилия бе почистена Мечкина река
· Малки обяви: 22.06.2021
· За първи път Велинград посреща фестивал на документалното кино
· Успешно завършване на учебната година
· С благодарност от СБУ
· Звуци на гайди огласят Чепино
· Как да дишаме по-чист въздух
· ФК „Чепинец“ на детски турнир в Костенец
· Отборът на Драгиново спечели турнира „Велинград‘2021“
Tuesday, June 15
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 15.06.2021
· Избираме между 22 листи с 217 кандидати за депутати
 
Всичко за велинград